SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Statul Roman privatizeaza partial Hidroelectrica si Romgaz.

Pentru ca suntem prinsi cu munca de zi cu zi sau cu orice alte activitati care practic ne mananca mai tot timpul liber, am zis ca aici am putea sa ne intalnim la un paharel....de vorba.

Posts: 7
Joined: 29.06.2011 19:50
PostPosted: 29.06.2011 20:19
Statul Roman privatizeaza partial Hidroelectrica si Romgaz.
Traian Băsescu: România va lansa o nouă serie de privatizări în săptămânile următoare
http://www.cotidianul.ro/print-148483


Programul va include scoaterea la vânzare a 10% din cele 20% de acţiuni pe care guvernul le mai are la Petrom, producătorul de petrol controlat deja de statul austriac prin compania OMV.

De asemenea, vor fi vândute câte 15% din acţiuni la Transelectrica, respectiv Romgaz şi Transgaz şi
câte 10% din acţiuni la Nuclearelectrica şi Hidroelectrica.

Noile privatizări ar trebui să devină "un motor al creşterii", potrivit lui Băsescu.

"Vom vinde înainte de sfârşitul acestui an părţi importante din cele mai mari companii deţinute de stat", a spus Băsescu. "Banii obţinuţi din aceste licitaţii vor merge la fondul de dezvoltare, nu sunt destinaţi consumului", a precizat şeful statului.

România va lansa o nouă serie de privatizări în săptămânile viitoare, oferind pachete minoritare de acţiuni în şase dintre companiile energetice, controlate de stat, a declarat preşedintele Traian Băsescu ziaristului Neil Buckley, care relatează despre aceasta pe blogul găzduit de Financial Times.

În opinia preşedintelui Traian Băsescu „noile privatizări ar trebui să devină « un motor al creşterii ». „Vom vinde înainte de sfârşitul acestui an părţi importante din cele mai mari companii deţinute de stat. Banii obţinuţi din aceste licitaţii vor merge la fondul de dezvoltare, aceştia nu sunt destinaţi consumului”, a mai declarat şeful statului.

Posts: 7
Joined: 29.06.2011 19:50
PostPosted: 01.07.2011 11:27
ROMGAZ S.A. detine rezervele de gaze - analogul PETROM.
HIDROELECTRICA S.A.-hidrocentralele Portile de Fier, Vidraru, Bicaz, Lotru.
Toate aceste companii sunt foarte profitabile.

Daca tu - Statul Roman - cedezi actiunile, atunci mai iei profit an de an?
Cate actiuni ai - atat profit/dividende vei lua pentru buget in urmatorii ani.
Daca firma straina - posibil ENEL, E.ON, GDF, CEZ - va mari pretul la gaze si curent cum face acum OMV PETROM controlat de Statul Austriac.
Daca guvernul vinde actiuni si la ROMGAZ ramane si fara banii de acolo pentru 20 de ani.
Anul acesta Romgaz face profit de 400 mil. euro.
Profitul rezultat din gaze va creste si mai mult in 2012, 2013 pentru ca preturile la gaze trebuie aliniate.
Cu ce mai plateste statul pensii, cu ce mai face investitii daca visteria ramane fara surse?

Posts: 7
Joined: 29.06.2011 19:50
PostPosted: 05.07.2011 17:46
Statul va incepe vanzarea actiunilor de la Petrom saptamana viitoare
de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 5 iulie 2011.

Ministerul Economiei va incepe sa vanda participatia de 9,8% din actiunile Petrom, incepand cu 11 sau 12 iulie, potrivit unor surse citate de Reuters.
"Oferta este programata sa inceapa pe 11 sau 12 iulie, iar in acest sens Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare isi va da OK-ul saptamana aceasta", au declarat surse apropiate procesului de vanzare a actiunilor.


Companiile acestea detin resursele ROMANIEI.
Politicienii ne vor duce in faliment- vom vinde muntii, raurile, Delta- ca in Grecia! Politicienii lichideaza Petrom.
Nu sunt ale politicienilor romani ca sa le vanda ei.
Chiar ne vindem gaina care face oua de aur an de an si apoi ne ingroapa altii cu preturile lor ?
Dupa aceea nu mai avem niciun control la gaze si petrol, niciun profit pentru visteria tarii. ABSOLUT NICIUNUL. NE-AM VANDUT TOTUL. Ce o sa mai vindem?!
User avatar
Posts: 7
Joined: 27.06.2011 11:30
PostPosted: 10.06.2012 10:10
Ne mai miram ca furnizorii de gaz isi bat joc de noi, nu numai ca energia se va scumpi, dar nici macar nu ni se vor respecta clauze contractuale. De ex. furnizorul de gaz EON Energie Romania SA Tg.Mures nu stabileste si nu factureaza consumul de gaz lunar, cum prevede Ordin 77/2009 IV. Determinarea consumului de gaze naturale art.4(1)Cantitatile de gaze naturale furnizate consumatorului se stabilesc lunar", sunt doar 8 facturi/an cu consum stabilit si facturat lunar, restul de gaz fiind ...regularizat direct, fara stabilirea si facturarea lunara a lunilor 3,6,9,12/an.
Din cauza acestui mod fraudulos de facturare se aduc prejudicii TUTUROR beneficiarilor OG 70/2011(ajutor caldura), si consumatorii habar nu au, iar ANRE, sau macar Ministerul muncii care poate aplica contraventii, nu se autosesizeaza. Daca comparati factura de regularizare de la curent electric diferenta rezultata intre citire Electrica minus (consum luna1+consum luna2)=consum luna3, ori la EON diferenta aceasta, adica consum luna 3, este considerata ca si consum pe 90 zile, nu pe 30 zile, cum ar fi corect.
De aceea imi voi schimba furnizorul de gaz, in urma discutiilor cu EON nu s-a rezolvat nimic, furnizorul de gaz doar factureaza consumul de gaz, de aceea se poate alege orice furnizor de gaz, de oriunde din tara, chiar daca el nu este din localitatea noastra. Am depus deja 2 cereri de furnizare gaz la http://www.armaxgaz.ro/ro/servicii.html si http://www.compa.ro/en/contact.php , cu cat suntem mai multi cu atat noul furnizor va actiona.
User avatar
Posts: 7
Joined: 27.06.2011 11:30
PostPosted: 10.06.2012 10:18
__ cum ne schimbam furnizorul de gaze?
Metodologia de schimbare a furnizorului de catre consumatorii casnici de gaze naturale, aprobata prin Ordinul presedintelui ANRE nr. 47/2007 si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 796 din 22 noiembrie 2007.

Etapele procesului de schimbare a furnizorului, sunt proceduri destul de simple, sunt urmatoarele:

1. Alegerea noului furnizor de gaze naturale
Pe pagina de internet a ANRE, http://www.anre.ro , precum si la sediile operatorilor de distributie puteti gasi lista furnizorilor licentiati de gaze naturale. Consultand aceasta lista, luati legatura cu unul dintre acestia si negociati pretul si clauzele contractului de furnizare a gazelor naturale.
Va recomandam, in prealabil, sa solicitati si sa analizati comparativ ofertele mai multor furnizori de gaze naturale.

2. Incheierea contractului cu noul furnizor si rezilierea contractului cu actualul furnizor
In urma negocierii si a stabilirii, de comun acord, a pretului si a clauzelor incheiati contractul de furnizare a gazelor naturale, luand in considerare termenul de preaviz de 30 de zile necesar denuntarii unilaterale, in vederea rezilierii contractului incheiat cu actualul furnizor.Notificati, in scris, actualului furnizor intentia dumneavoastra de reziliere a contractului de furnizare incheiat cu acesta, respectand termenul si conditiile de denuntare unilaterala, prevazute in contract.
Va recomandam sa obtineti de la actualul furnizor o confirmare, de asemenea, in scris, a primirii notificarii dumneavoastra.

3. Achitarea tuturor obligatiilor de plata fata de actualul furnizor
Achitati toate facturile emise de catre actualul furnizor, mai putin cele care fac obiectul unor litigii aflate pe rolul instantelor de judecata. In caz contrar s-ar putea ca schimbarea furnizorului sa nu se produca, furnizorul actual putand refuza rezilierea contractului pana la platafacturilor restante.

4. Determinarea indexului contorului
Distribuitorul impreuna cu noul furnizor, vor consemna intr-un proces verbal, indexul contorului dumneavoastra. Aceasta citire si consemnare va fi efectuata in ziua stabilita cu noul furnizor ca data a schimbarii, respectiv in ziua in care acesta incepe sa va vanda gaze naturale.
Va recomandam sa cititi si va notati si dumneavoastra indexul contorului de gaze naturale in ziua respectiva.

Return to SSDD (same shit different day)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron