Sexul: Varsta: 90
Data inscrierii: 24/10/2006 Mesaje: 1429
Trimis:20.05.2008 19:05Titlu: Zidul Centurii a IV.-a pana la Bastionul Soldisch
15.
Poza 1. este proprietatea paginii http://SibiuPeople.ro..imi cer scuze, dar o folosesc aici pentru ilustrare..Si multumesc anticipat @admin.-ului de la http://SibiuPeople.ro...
1.acelasi lucru ca la poza 3. vazut insa dinauntru, deci din Curtea Bisericii Johannis si Centrului Cultural Saxon Teutsch.....remarcati pe latura dinauntru zidul este de piatra..spre afara, deci fata cealalta..este de caramida...caramida atenueaza si disperseaza lovitura...piatra este prea casanta...
2. Turnul Portii Cisnadiei Heltauer-Tor dupa Album Böbel...vazut din interior (aceasta ne intereseaza).
Aici de fapt incepe Zwinger-ul, deci doua ziduri paralele..care duc catre spatele nostru cum ne uitam la poza...In spate ar fi actualul Parc Astra.. fost cu iazuri de decantare, cuprins intre Centura III. si Centura IV.. care curg paralel catre spatele nostru, pe mana stanga si catre spatele nostru, langa casele ce despart Parcul de Str. Tribunei, iar pe mana dreapta, taind median Hotelul Bulevard, trecand prin mijlocul curtilor de pe linia Bibliotecii Astra, Centura a IV.a..Amandoua curg paralel, imbratiseaza actualul parc, traversau Ruptura din fata Johannis-Kirche si se uneau in spate cu Bastionul Soldisch..Aici ne aflam inauntru..la punctul 2. vom fi afara dintre ziduri si de fapt in capatul celalalt.....
3.aici trebuie sa explic..
Se vede curtea Sc. Nr. 15...acum parca si Liceul O.Goga...e vorba de zona din spate..Ne aflam INAFARA CETATII...Pe mana dreapta zidul acel jerpelit... nu e altceva decat asa-zisa a IV.-a Centura de ziduri care venind paralel cu a III.a de la Poarta Cisnadiei cuprindeau actualul Parc Astra cu iazuri atunci...Deci intre ele era asa-zisul Zwinger, ceva mai larg decat in Str. Harteneck (Cetatii)...
Dar ma bucura ca am dat de aceasta poza..aici se vede cel mai clar cum s-a spart zidul pentru a permite deschiderea strazii..si cum zidul are de fapt legatura nemijlocita cu Bastionul Soldisch...Ma deranjeaza transformatorul acela, dar mai ales ladoiul ala de beton pentru gunoi..sau nisip? lipit de zid la poarta din dos a scolii...
Aceeasi ruptura s-a practicat si in fata Johannis-Kirche pentru a deschide Fleischer-Gasse (Str. Macelarilor, Str. 1 Mai, Str. Mitropoliei)...se numeste pe planul colorat..Durchbruch..strapungere...
O portiune de zid se mai vede si parca ori in curtea Scolii de Surdo-Mute, ori chiar in curtea Asociatiei Astra (Biblioteca Veche)...
Pentru straini ...Poarta nu mai exista..zidul inca da...
2x KLICK pe poze:
Hermannstadt.Soldisch-Zone. Kurtine. IV.Mauerguertel (Innenseite)aus dem Johannis-Kirche-Hof gesehen.jpg
Descriere:
exact acelasi zid ca la poz.3..aici latura interioara a zidului, in curtea Johannis-Kirche ..aici in piatra...fata exterioara a acestui zid este in caramida..compara cu poza 3....
2xKLICK pe imagine:
Mărime fisier:
88.1 kb
Vizualizat:
de 131 ori
turnul-poarta-cisnadiei-color-bobel.jpg
Descriere:
turnul cam la colt cum incepe parcul..pe mana dreapta catre spatele nostru cum privim, zid disparut, Centura III.pe langa casele ce despart parcul de Tribunei... pe stanga, tot catre spatele nostru, dar mai departe ceva, Zidul Centurii IV..care se vede ma
Mărime fisier:
141.19 kb
Vizualizat:
de 142 ori
4Soldisch-Zone.Allg. Schule 15 mit der Burg-Mauer zur Soldisch-Bastei..JPG
Descriere:
. perspectiva din capatul celalalt si de afara...Poarta Cisnadiei s-ar afla mult in spatele nostru si mult pe dreapta, dincolo de zidul acesta de Centura a IV.-a, de fapt zidul extrem exterior..In fata nu e turn, ci transformator electric..apoi Soldisch..
Mărime fisier:
103.31 kb
Vizualizat:
de 157 ori
razvancpop
Sexul: Varsta: 29
Data inscrierii: 26/09/2008 Mesaje: 21
Trimis:26.09.2008 23:03Titlu: Re: Zidul Centurii a IV.-a pana la Bastionul Soldisch
Bastionul Soldisch a fost amenajat de catre Asocietia pentru Infrumusetare. Czekelius are o serie de observatii si informatii in acest sens. Cert este ca pana la venirea comunistilor era unul dintre locurile preferate de promenada a sibienilor. Asa ar trebui sa fie si acum. Nu cred ca orfelinatul are ce cauta acolo.
ogabi
Sexul: Varsta: 43
Data inscrierii: 31/10/2008 Mesaje: 2
Trimis:18.11.2008 16:21Titlu:
Poate ai dreptate dl Razvan in privinta orfelinatului, dar unde sa fie locatia lui?
razvancpop
Sexul: Varsta: 29
Data inscrierii: 26/09/2008 Mesaje: 21
Trimis:18.11.2008 16:30Titlu:
se poate amenaja un orfelinat in alta parte, pe locatia unei gradinite sau inalta parte, exista solutii. de exemplu, se poate amenaja un orfelinat in zona noica - fratii gracchi sau in zona neculuta, etc... acolo sunt terenuri, sunt zone propice pt asa ceva.
ogabi
Sexul: Varsta: 43
Data inscrierii: 31/10/2008 Mesaje: 2
Trimis:18.11.2008 16:35Titlu:
!deea nu este rea, dar avand in vedere ca aici sunt copii cu handicap si directia fiind tot aici...
Oricum dupa cate am auzit se zvoneste ceva despre revendicarea cladirii.Nu cunosc chiar cu amanuntul, dar cam asta stiu eu.Probabil ca sunt persoane care stiu mai multe
ovisopa Site Admin
Sexul: Varsta: 28
Data inscrierii: 19/01/2004 Mesaje: 1457
Daca o sa am ceva timp liber merg inca odata sa filmez tot traseul tunelului. Acum vad ca in 2008, cand am fost in tunel si am pus poze aici pe forum, nu am pus toate pozele, asa ca mai revin acum cu restul de poze facute atunci.
Sexul: Varsta: 19
Data inscrierii: 18/10/2008 Mesaje: 55
Trimis:19.04.2010 17:52Titlu:
Fa-mi rost de o sfoara mai lunga decat ai avut tu in 2008 si ma avant eu daca n-ai timp. Si-asa stau in zona si de mult vreau si eu sa explorez dar asemenea tie, stau prost cu timpul