SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

RELIGIA NU mai este obligatorie in SCOALA

Pentru ca fiecare ne dorim ce e mai bine pentru noi si bineinteles ca ne-ar place ca orasul in care ne traim viata de zi cu zi sa se ridice la asteptarile noastre. Ce ti-ai dori pentru orasul tau? Ce crezi ca ii lipseste?

Posts: 2048
Joined: 24.10.2006 14:53
PostPosted: 18.11.2014 16:06
1.

RELIGIA NU mai este obligatorie in SCOALA:

Imi cer iertare, dar n–am altundeva unde sa introduc VESTEA asta, care, in ALEGERI, a ramas pierduta -nici-un ZIAR LOCAL Sibiu n-a publicat-o si parca nici nu au de gând s-o publice, cu toate ca (Turnul Sfatului & Tribuna ) le-am trimis LINK-ul- si este IMPORTANTA pentru toti:

Religia nu mai este obligatorie in scoala. Biserica Ortodoxa primeste o lovitura de la Curtea Constitutionala: Parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia Religie trebuie sa depuna o cerere

(de Raluca Pantazi HotNews.ro
Miercuri, 12 noiembrie 2014, 16:31)

Curtea Constitutionala a decis astazi ca este neconstitutional articolul din legea educatiei care spune ca "La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie". Judecatorii Curtii au apreciat ca cei care trebuie sa faca o solicitare sunt parintii care doresc ca aceste cursuri de Religie in scoala sa fie urmate de copiii lor, transmite Agerpres.

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca argumentatia Curtii porneste de la ideea ca cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea.
____
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) anunta intr–un comunicat de presa ca astazi, 12 noiembrie 2014, "a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii invatamantului nr.84/1995 si ale Legii educatiei nationale nr.1/2011".____




"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.9 alin.(2) teza intai din Legea invatamantului nr.84/1995 si dispozitiile art.18 alin.(2) teza intai din Legea educatiei nationale nr.1/2011 sunt neconstitutionale", anunta CCR.

Decizia este definitiva si general obligatorie. Curtea Constitutionala a fost sesizata in acest caz de Judecatoria Buzau–Sectia civila, exceptia fiind ridicata de profesorul Emil Moise, care a dat in judecata Liceul de Arta "Margareta Sterian" din Buzau, potrivit Mediafax.

Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18536891-curtea-constitutionala-solicitarile-care-depun-parintii-scoala-pentru-elevii-nu-mearga-orele-religie-nu-mai-sunt-obligatorii.htm

Nu interpretati gresit: Religia NU este scoasa din scoala, ci

NU ESTE OBLIGATORIE, deci nu te mai introduce AUTOMAT (aproape obligatoriu, de fapt) la orele de Religie, incât sa trebuiasca sa faci cerere ca NU vrei,

ci AUTOMAT NU esti inscris la orele de religie; daca vrea cineva sa participe la Orele de Religie, trebuie sa faca cerere (el, sau parintii, dupa caz)





Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Return to Mi-as dori...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests