SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Andreea Esca, "fiica satului" intoarsa la Porumbacu de Sus

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

In cele doua zile, satul de la poalele Negoiului a imbracat haine de sarbatoare, pentru a marca editia aniversara a manifestarii, dar si pentru ca toti participantii, actuali locuitori ai satului, porumbaceni de sus risipiti prin diferite colturi ale tarii sau mapamondului si invitatii acestora, sa se simta cat mai bine. Si s-au simtit bine, au depanat amintiri, au mancat la aceeasi masa, si-au imprietenit copiii, au fredonat aceleasi melodii si au dansat impreuna la Balul porumbacenilor.

Andreea Esca: Nu vrem ca cineva sa aduca orasul la tara!

Imbracata in costum popular a fost si Andreea Esca, cunoscuta vedeta de televiziune, ce are legaturi mai mult decat puternice cu Porumbacu de Sus. (Bunicul din partea tatalui jurnalistei s-a nascut in acest sat, iar in copilarie Andreea Esca si-a petrecut cele mai multe dintre vacantele de vara aici, alaturi de tatal ei, la sora bunicului ei. De asemenea, in prezent jurnalista detine o casa in acest sat.)

In cuvantul sau adresat participantilor la sarbatoarea Fiii satului, Andreea Esca a atras atentia asupra pericolelor degradarii satelor, a ceea ce constituie elementele de atractie ale acestora.Nu stiu cum sa fac sa le spun oamenilor ca sunt atat de bogati prin traditia pe care o au incat trebuie doar s-o pastreze. Nu vrem ca cineva sa aduca orasul la tara! Ca de aia vin oamenii la tara, sa vada traditie, sa regaseasca ceva. Nu poti sa regasesti ceva daca vii si gasesti niste lucruri noi care nu au nicio legatura cu locul acesta. Trebuie sa pastrati ce aveti, trebuie sa incercati sa refaceti ceea ce ati avut. Sigur, cu confortul de rigoare dar nu schimband complet felul in care arata, ca e pacat. Sunteti asa de bogati, traiti in fiecare zi int-un loc atat de bogat, pe care trebuie sa-l pretuiti si, cu siguranta, pe termen lung, va fi un si mai mare castig pentru toti. Haideti sa pastram ce avem!!

Ma bazez pe acei oameni care sunt din generatia mea, care erau prietenii mei si care acum au ajuns oameni mari, cu putere de decizie. Haideti sa facem sa fie Porumbacu De Sus care era! Haideti sa mentinem. Hai sa facem curat, ca doar nu e asa de greu sa adunam gunoaiele dupa ce ne ducem la rau E un semn de respect fata de noi, ca sa nu mai zic despre respectul fata de ceilalti. Avem un loc asa de frumos, vreau sa fiu Mandra de el si sa aduc, in continuare, o multime de oameni sa-l vada. Sunt mandra ca bunicul meu este de aici, am sa continui sa vin aici si am sa lupt in continuare sa fie Porumbacul de Sus asa cum trebuie sa fie, a mentionat jurnalista.

Deschidere oficiala cu Desteapta-te romane!, Te Deum si prezentarea invitatilor

Aceasta editie a sarbatorii a inceput la amiaza zilei de sambata, pe noul teren multifunctional (fostul teren de sport) al satului, cu momentul solemn al intonarii Imnului National al Romaniei Desteapta-te romane!.

Apoi, cei doi preoti ortodocsi ai satului, Nicolae Ancau si Nicolae Popa, au oficiat un Te Deum.

In continuare, de pe scena special amenajata, au salutat participantii cativa dintre invitatii speciali la sarbatoare (consilierul local si fiul satului Porumbacu de Sus, Ilie Lazariciu, deputatul Gheorghe Fraticiu, prof. Mihai Gheorghe, primarul orasului Avrig, Arnold Gunter Klingeis, viceprimarul Avrigului, Daniel Cermonea, consilieri locali). In alocutiunea sa, primarul comunei Porumbacu de Jos, Ioan Strava, s-a aratat foarte incantat de participarea destul de numeroasa (in ciuda caldurii!), precum si de faptul ca destui participanti au preferat sa vina la sarbatoare imbracati in costume populare, traditionale. Am vazut foarte multi oameni care s.au strans in brate, sau sarutat si s-au bucurat de aceste momente, de revedere. Am vazut, de asemenea, destule persoane imbracate in frumoase costume populare. Ii felicit pe toti cei ce imbraca asemenea costume dar si pe cei ce au grija de ele. Costumele populare sunt valori inestimabile si purtarea lor constituie poate cea mai mare cinstire pe care noi o putem arata inaintasilor nostri, a spus, printre altele, primarul Ioan Strava.

Spectacol folcloric, masa festiva si Balul porumbacenilor

Festivitatea deschiderii oficiale a sarbatorii a fost urmata de un program folcloric sustinut de solisti si grupuri de copii de la institutiile de invatamant din Porumbacu de Sus, Porumbacu de Jos si Scoreiu.

Dupa spectacol, Caminul Cultural din localitate a gazduit masa festiva prilejuita de aceasta sarbatoare. Spre seara, tot la terenul multifunctional a debutat Balul porumbacenilor, manifestare traditionala foarte apreciata in randul locuitorilor localitatii. Petrecerea a durat pana tarziu in noapte, ceea ce inseamna ca oamenii s-au simtit bine si le-a fost dor de un asemenea prilej de intalnire.

La picnic in Zona Turistica Raul Mare Fata Raului

Duminica dimineata, sarbatoarea Fiii satului Porumbacu de Sus s-a mutat in zona turistica Raul Mare Fata Raului, unde s-a desfasurat o adunare campeneasca. Aici, inconjurat de padure, rau si foarte aproape de Varful Negoiu, este locul unde fiii satului se aduna in mod frecvent la marile sarbatori, unde organizeaza un imens picnic. Pe parcursul intregii zile, porumbacenii de sus si oaspetii acestora au incins gratarele, au pregatit diverse produse specifice, au mancat si s-au cinstit cu diverse bauturi, atmosfera creata fiind deosebit de placuta, prieteneasca.
de Dan Francu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 17 august 2015






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter