SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Anul 2007 continua in 2015. Cu "Sibiu - Capitala Universitara Europeana"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

In era in care timpul nu mai are rabdare, ULBS a decis sa aduca laolalta zeci de manifestari culturale si de educatie, care sa bifeze, pret de aproape o saptamana, intre 29 iunie si 4 iulie, proiectul "Sibiu - Capitala Universitara Europeana". Ideea ii apartine Danielei Preda, directorul Departamentului de Relatii Internationale, care a reusit sa dea viata acestui program alaturi de echipa sa, alcatuita din Iulia Gita, Corina Marin, Cristina Potropopu, Ioana Mircea si Rebecca Raulea. "Proiectul este un eveniment ce reuneste o serie de conferinte, mese rotunde, ateliere, o scoala de vara teologica, un festival international de poezie, doua reprezentatii teatrale si un concert de muzica corala. Intr-o fraza, am surprins o descriere ce s-ar putea intinde in realitate pe zeci de foi de hartie. Timpul nu mai are rabdare cu noi. Si din aceasta cauza tindem sa devenim lapidari, stransi in comunicare ca intr-o telegrama. Va propun ca, pentru o saptamana, sa uitati ca traiti in secolul vitezei si sa reveniti intr-un spatiu in care timpul este darnic cu dumneavoastra", a spus Daniela Preda.

 Prezent la deschiderea oficiala a fost si rectorul Universitatii, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, care a propus ca titulatura Sibiului sa fie mai simpla, "Capitala Europeana". "Astazi (n.r. luni) este un inceput de saptamana plina cu evenimente mai ales cu caracter cultural, cu discipline socio-umane. Ne permitem - si o spun cu mandrie - sa facem aceste intalniri deoarece comunitatea academica a ULBS este una valoroasa, resursa umana este formata din oameni cu experienta, tineri, de care suntem mandri si care vor duce faima Universitatii in tara si in lume. Nimic nu se poate face fara oameni", a apreciat rectorul, multumind Departamentului de Relatii Internationale.

Internationalizarea ULBS, apreciata



 Prima zi a acestui eveniment a cuprins si masa rotunda "Sibiu - Capitala Culturala Europeana/ Capitala Universitara Europeana (2007 - 2015)", sustinuta de William Chambers, vicepresedinte Liverpool Hope University. "Prima mea vizita in Sibiu a fost in anul 1992, cand am venit aici cu un grup de englezi, prin Universitatea Bucuresti", s-a prezentat William Chambers, adaugand ca duminica a vizitat trei catedrale in Sibiu. De asemenea, a povestit ca a fost impresionat de deschiderea ULBS spre internationalizare si a numit-o pe Daniela Preda un "fantastic ambasador" pe acest plan. "In vizitele pe care le-am facut la Sibiu, am stat de vorba cu mai multi colegi de-ai dumneavoastra. Am ramas placut impresionat de internationalizarea Universitatii <>. Cel mai mult ma bucura ca nu intrati in proiecte internationale pentru bani, ca alte universitati. Scopul dumneavoastra este onorabil", a spus William Chambers, prezentand, apoi, Universitatea din Liverpool si ce inseamna titlul de capitala culturala.

 Printre cei care si-au exprimat onoarea de a fi prezenti la Sibiu s-au numarat Brandt Pierre Yves, din Elvetia, precum si prof. BinYou, din Beijing, ultimul povestind ca se afla pentru prima data in Romania. "As vrea ca macar unii dintre dumneavoastra sa veniti si in Beijing", a spus BinYou, care astazi, 30 iunie, intre orele 14-17.30, la Facultatea de Teologie, va sustine un seminar, dupa workshopul pr. prof. Fadi Georgi (Balamand), ce va avea loc de dimineata, de la ora 8.30. Cele doua evenimente fac parte din Scoala Internationala de Vara "Teologia contemporana in context global si ecumenic", lansata oficial ieri, cand arhid. prof. Ioan I. Ica a vorbit despre "Canonul teologiei in dezbateri contemporane - teismul canonic al lui William Abraham si noua perspectiva a lui N. T. Wright. Tot ieri, de la ora 18, Horia Roman-Patapievici a definit civilizatia europeana, in deschiderea Colocviilor de Critica "Transilvania".



Cultura, sinonima cu literatura



 Luni, criticul literar Dragos Varga a spus ca anul 2007 continua in 2015. "Se materializeaza printr-un proiect minunat implementat de Universitatea <>, la care revista <> s-a atasat. Nu cred ca exista o mai buna umbrela decat aceea a Universitatii, intr-un oras care respira prin cateva mii bune de studenti ce fac orasul acesta minunat. Din punctul meu de vedere, tot ceea ce inseamna cultura este si literatura", a spus acesta, completat fiind de poetul Radu Vancu: "Este un concept foarte fericit, pentru ca asociaza Universitatea cu Europa".

 Astazi, de la ora 11, Libraria Habitus va gazdui masa rotunda "Cuvintele si puterea in comunism si post-comunism", iar de la ora 18 "Scriitorul si puterea".


de Andra Marinescu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Anonymous ( 08.07.2015 10:38 )
Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: carmen_otilia@yahoo.com


      

Alte stiri adaugate marti, 30 iunie 2015






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter