SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Bani europeni pentru modernizarea scolii din Turnu Rosu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Incepand cu toamna anului 2011 elevii si profesorii claselor I-VIII de pe raza comunei Turnu Rosu vor putea intra in curtea unei scoli renovate si dotata cu echipamente moderne.

Marti a fost semnat cel de-al zecelea contract de finantare pe Domeniul Major de Interventie 3.4, destinat reabilitarii infrastructurii educationale, din cadrul Programului Operational Regional. Proiectul `Reparatii scoala si amenajare centrala termica la Scoala cu clasele I-VIII " Matei Basarab` depus de catre Consiliul Local din comuna Turnu Rosu, jud. Sibiusolicita spre finantare peste 2,2 milioane lei pentru imbunatatirea calitatii infrastructurii scolii.

Lipsa unui gard de imprejmuire a scolii, cladire deteriorata la exterior, pardoseala si scari tocite, usi vechi de peste 50 ani, sali de clasa putine, lumina insuficienta in clase si aprovizionare cu apa, curent si caldura de la un centru invecinat, reprezinta problemele cu care se confrunta in prezent Scoala Matei Basarab. Prin bugetul solicitat de Consiliul Local al comunei Turnu Rosu, in cele 12 luni estimate ca fiind necesare pentru implementarea proiectului, se vor efectua lucrari de reparatii la interiorul si exteriorul cladirii, se va reface instalatia electrica, se va realiza racordul la gaz metan si la reteaua de apa. Proiectul depus la sediul ADR

Centru mai prevede achizitionarea si montarea unei centrale termice, montarea instalatiei de paratrasnet, amenajarea terenurilor de sport, a terenului de oina si a locului de joaca pentru copii. Din fondurile alocate se vor amenaja si caile de acces in scoala si vor fi dotate 4 sali de clasa, 2 laboratoare, precum si cancelaria. Proiectul are o valoare totala de peste 2,8 milioane lei din care 2,23 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila alocata prin fonduri Regio, iar 45 mii lei reprezinta cofinantarea asigurata de beneficiar pentru realizarea proiectului.

`La aceasta scoala invata in jur de 250 elevi si mai sunt circa 20 de oameni, profesori si

personal auxiliar, ce muncesc in conditii indecente. La anul acesti copii vor putea studia in sali de clase ce vor fi dotate la standarde europene, calduroase si luminate, intr-o scoala imprejmuita si reabilitata, adica in siguranta. De aceste fonduri nerambursabile vor beneficia atat elevii si profesorii din scoala, cat si parinti si ceilalti membrii ai comunitatii locale. Din cauza bugetului local mic, Consiliul Local al comunei Turnu Rosu nu a avut fonduri suficiente pentru a putea reabilita scoala. In astfel de situatii intervine Programul Operational Regional si fondurile alocate, care, prin finantarea acestor unitati, isi atinge obiectivul major. Vorbim astfel de cheltuirea fondurilor nerambursabile acolo unde este nevoie, unde avem rezultate masurabile calitativ si cantitativ iar beneficiarii directi si indirecti sunt oamenii,` a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Imbunatatirea confortului termic, a sigurantei si protectiei elevilor si profesorilor, imbunatatirea rezultatelor la invatatura, scaderea ratei abandonului scolar, reducerea cheltuielilor si crearea a cinci noi locuri de munca sunt alte obiective propuse prin acest proiect de catre Consiliul Local al comunei Turnu Rosu.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 29 iulie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter