SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Calatorie fabuloasa marca "Orient Express "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

incepand cu aceasta data, timp de doi ani, Orient Express-ul si-a dus calatorii de la Paris spre Constantinopole, pe ruta Paris (Gare de l'Est) - Strasbourg-Munchen -Viena-Budapesta-Bucuresti-Giurgiu, unde pasagerii erau trecuti Dunarea cu feribotul pentru a ajunge la Ruse in Bulgaria. De aici se calatorea, intr-un alt tren, timp de sapte ore pana la Varna, pe malul Marii Negre, pentru ca apoi calatorii sa fie urcati pe un vapor cu care ajungeau, dupa 14 ore pe mare, la Istanbul. Drumul de fier nu a ramas insa asa, pentru ca nu dupa mult timp, in iunie 1889, linia a fost completata ruta Paris-Istanbul fiind directa. Printre toate tarile si orasele prin care Orient Express-ul isi purta calatorii se numara si Romania cu Sinaia si Bucurestiul sau, cele doua orase fiind puncte importante pe Har ta feroviara a luxosului tren.

Orient Express - de ieri si de astazi

Chiar daca vorbim despre timpuri de mult apuse si desi ne este imposibil sa ne intoarcem in timp, in vremea de inceput a Orient Express-ului, cei care se lauda cu conturi mai mult decat generoase si cu bani de cheltuiala pe masura, pot alege sa faca parte din legenda, pentru ca experienta de cinci stele in trenul Orient Express poate fi gustata si in zilele noastre.

Londra-Venetia si retur, Paris-Budapesta-Bucuresti - Istanbul si retur, Venetia - Cracovia - Dresda- Londra, Paris-Venetia si retur, Venetia - Praga - Londra sunt doar o parte dintre rutele pe care le pot alege pasionatii de trenuri, de lux si de legende. Cu toate acestea, cei care aleg una dintre rutele legendarului mijloc de transport in comun trebuie sa se inarmeze nu doar cu bani, ci si cu rabdare, pentru ca biletele se cumpara chiar si cu un an in avans.

O singura data pe an trenul porneste in calatoria care l-a consacrat, sase zile si cinci nopti cat dureaza drumul de la Paris pana la Istanbul costand 14.260 de euro de persoana, calatorii bucurandu-se de propriul steward si de multe delicii pentru toate simturile.

Calatorie de cinci stele

Ceaiul de dupa amiaza, cina de cinci stele si noaptea in tren constituie prima promisiune a ofertei de calatorie Orient Express, dupa imbarcarea de la Paris, cea de-a doua noapte a calatoriei regasindu-i pe calatori in unul dintre hotelurile de lux ale Budapestei. Ghidul privat le va arata pasagerilor de cinci stele frumusetile capitalei Ungariei, pentru ca apoi, firesc, sa vina randul Romaniei. Prima oprire din tara noastra a Orient Express-ului este in gara din Sinaia, pasagerii trenului de astazi urmand sa viziteze Castelul Peles, exact asa cum au facut primii calatori din 1883. Sinaia nu este singura oprire din Romania a pasagerilor de cinci stele, pentru ca un pranz tarziu, cina si innoptarea au loc la un hotel de cinci stele din Bucuresti. Dupa Bucuresti, Bulgaria este urmatorul punct pe harta calatoriei, in a sasea zi pasagerii de lux poposind la Istanbul, oras care marcheaza finalul experientei de cinci stele care costa 28.520 de euro pentru doua persoane.

La mesele vagoanelor "Cote d'Azur ", "Etoile du Nord " sau "L' Oriental "

Åži de se intreaba cineva cam cum arata acest tren si ce anume il face atat de special, o imagine asupra Orient Express-ului ne-o putem face de pe site-ul oficial al companiei, de unde aflam care sunt si provocarile gastronomice ale bucatarilor francezi angajati sa prepare meniurile fabuloase servite in vagoanele restaurant. Reprezentat al stilului Art Deco, trenul ii trimite pe calatori intr-o lume a elegantei si a luxului, sustinut si de mesele mai mult decat bogate. "Cote d'Azur " (Coasta de Azur), "Etoile du Nord " (Steaua Nordului) sau "L' Oriental " (Orientalul) sunt denumirile pe care le poarta vagoanele restaurant la mesele carora se pot degusta diverse preparate din somon, vita, ruladele, sosurile si deserturile fine preparate in dulcele stil...frantuzesc.

Pentru cei dragi si in Luna de miere

Luxul si legenda care prinde viata pe culoarele trenului Orient Express nu sunt singurele bucurii ale celor ce au suficienti bani pentru a se destinde cu o astfel de calatorie, pentru ca viitorii pasageri de cinci stele se pot delecta cu o parte dintre "ofertele " companiei. Astfel, cei cu dare de mana ii pot oferi un cadou fabulos unei persoane dragi, prin intermediul unui certificat cadou, ce poate fi achizitionat online. Certificatul care consta intr-un card special Orient Express este valabil timp de 12 luni de la data achizitionarii si il trimite pe posesor intr-o calatorie de vis.

O calatorie cadou in legendarul tren nu este singura optiune pe care o au la dispozitie iubitorii scartaitului rotilor de tren, intrucat, pentru indragostiti ca au fost pregatite pachete speciale pentru Luna de miere. Unele dintre cele mai romantice orase ale Europei - Londra, Venetia, Praga si Paris sunt cuprinse in itinerariul pentru luna de miere, o calatorie cu Orient Express-ul pe ruta Venetia, Praga si Paris costand pentru o persoana 2560 euro. Asta in cazul in care se va ocupa o cabina dubla, pentru ca 4.010 euro de persoana este pretul platit pentru o cabina apartament.

Asadar sume fabuloase, pentru experiente la fel de extraordinare precum legendarul tren folosit drept model in crearea tuturor celorlalte trenuri care ofera calatorii de vis inspirate din experienta Orient Express-ului.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 09 ianuarie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter