SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Conditii mai bune la Spitalul din Agnita

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Problemele nu s-au terminat. Au inceput sa curga adresele cu norme si normative, cu criterii ce trebuiau indeplinite, cu controale si inspectii si toate astea pe fondul unor reduceri financiare la un buget si asa destul de subtire. Dar cu sprijinul Primariei, al Consiliului Local din Agnita si mai ales cu implicarea tuturor angajatilor, acum Spitalul Orasenesc este o unitate in care ordinea, curatenia si grija personalului pentru cei bolnavi sunt la standarde europene. Constata si spun asta oamenii care au mai fost si prin alte spitale din tara si au termeni de comparatie.

Cu toate ca problemele financiare sunt la ordinea zilei, cu toate ca salariile angajatilor nu sunt la nivelul serviciilor prestate, bolnavii beneficiaza de mancare buna, de tratament adecvat, dar mai ales se bucura de atentia cu care sunt tratati de catre intregul personal medical.

O zicere populara spune ca Dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta iar, in acest sens, la spitalul din Agnita zicala se confirma. Daca ajutoarele din Olanda ori de la Crucea Rosie din Heidelberg au devenit ceva obisnuit, mai nou la spitalul din Agnita a sosit un nou transport cu aparatura si mobilier din Germania.



Nu si-a uitat radacinile



De data aceasta mana lui Dumnezeu a fost un agnitean, de 30 de ani plecat sa castige o paine mai buna in alte tari. Se numeste Ioan Emil Campu, lucreaza la Klinikum Furth din Nuremberg, Germania si n-a uitat de Agnita si nici de problemele Spitalului Orasenesc. A apelat la bunavointa mai marilor clinicii si i-a convins sa doneze orasului sau aparatura, ustensile si mobilier in valoare de aproximativ 100.000 lei (evaluate dupa ofertele second - hand din Romania). Cu bugetul alocat, spitalul nu-si putea permite o asemenea achizitie. Dintre cele mai importante amintim o lampa si o masa pentru sala de operatii (cea veche era din 1960), o masa hidraulica pentru operatii, un incubator si inca multe alte obiecte de care se bucura medicii pentru ca le imbunatateste activitatea.



Ce servicii ofera?



La ora actuala spitalul ofera servicii de chirurgie generala, analiza medicala (laborator), obstetrica - ginecologie, nou-nascuti, medicina interna, pediatrie, psihiatrie si urgenta. Daca serviciile de la chirurgie sunt inca limitate, lipsind medicul anestezist, incepand cu luna septembrie spitalul va avea unul, iar doctorul Marius Barza va putea face operatii complexe impreuna cu un asemenea specialist.

Spitalul Orasenesc Agnita arata bine pe dinafara si foarte bine pe dinauntru, cu toate problemele pe care beneficiarii lui nu le stiu dar cu care se confrunta permanent cei care lucreaza aici. Este vorba de legile care se schimba prea des si ale caror normative nu se prea potrivesc, de multele hartoage pe care trebuie sa le intocmeasca personalul medical in detrimentul timpului acordat bolnavilor si mai ales de numeroasele controale facute de tot felul de inspectori, functionari care cauta nod in papura, justificandu-si existenta cu "descoperiri" pe care nu si le permit sa le gaseasca in marile spitale.

Dar asta este durerea intregului sistem medical romanesc, la radacina caruia sapa mereu politicienii si functionarii numiti cadre medicale, de fapt paraziti impotriva carora nu s-a gasit inca medicamentul. Pana una-alta, in spitalul din Agnita lucreaza oameni adevarati, ajutati de oameni minunati ca Dorina Strothe de la Crucea Rosie din Heidelberg, Jannie von Doorn din Olanda si, mai nou, Ioan Emil Campu din Germania, care merita multumiri pentru faptele lor bune.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 27 iunie 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter