SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Dezvoltarea Marginimii s-a discutat la Primaria Saliste

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cea de-a treia intalnire a sesiunilor de animare economica initiate de catre conducerea Consiliului Judetean Sibiu impreuna cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu a avut loc miercuri, 29 ianuarie, in sala de sedinte a Primariei orasului Saliste.

La eveniment au fost prezenti Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, precum si vicepresedintii Ioan Banciu si Marcel Luca; Ovidiu Sitterli, prefectul judetului Sibiu, senatorul Nicolae Neagu, Eugen Iordanescu, directorul executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, cel care a si moderat intalnirea, Livia Ilie, prorectorul Universitatii "Lucian Blaga ", Horatiu Racuciu primarul orasului Saliste, directorii serviciilor deconcentrate, consilieri judeteni, primarii localitatilor din Marginime, preoti, profesori si alti reprezentanti de marca ai comunitatilor locale.

"impreuna cu dumneavoastra vrem sa ne pregatim cu proiecte de dezvoltare a zonei, sa le stabilim impreuna, aici, si nu in biroul presedintelui sau al primarului. Nu coloram politic aceasta intalnire si cele care vor mai urma. Toti trebuie sa spunem cum dorim sa dezvoltam aceasta zona minunata si pentru aceasta e nevoie sa stabilim proiectul sau proiectele majoritare ale zonei dorite de comunitate, in care vom investi. Ele vor fi preluate si prelucrate de catre o echipa de cercetare din cadrul Catedrei de Sociologie a Universitatii care ne va spune proiectele care sunt realizabile ", a declarat, in debutul intalnirii, presedintele Ioan Cindrea. Presedintele a adaugat ca un nivel de promovare a microregiunii Marginimea Sibiului, alaturi de cel realizat prin Camera de Comert Sibiu si prin Camera de Comert a Romaniei, il constituie intalnirea cu ambasadorii principalelor ambasade din Romania, programata in luna iunie.

Moderatorul sesiunii de animare economica, Eugen Iordanescu, a punctat faptul ca in cadrul strategiei nationale, judetene si locale de dezvoltare lipseste un nivel intermediar si anume strategia teritoriala. in opinia sa, aceste strategii trebuie bine aliniate, astfel incat sa se poata obtine finantare, iar diferenta de dezvoltare dintre zonele judetului Sibiu sa se reduca.

in partea destinata interventiilor celor prezenti, au luat cuvantul numerosi invitati, printre care senatorul Nicolae Neagu, prefectul Ovidiu Sitterli, vicepresedintele CJS, Ioan Banciu, Horatiu Racuciu, primarul orasului Saliste, primarul comunei Cristian, Ioan Seuchea, primarul comunei Rasinari, Bogdan Bucur, parintele Nicolae Streza din Rasinari, Alexandru Constantinescu; primarul comunei Gura Raului, Gheorghe Calin, profesorul de istorie de la scoala din Gura Raului, Dumitru Campean, Dumitru Raceu, primarul comunei Tilisca, Daniela Campean, consilier judetean, Toma Lupas, fost primar al Salistei si vicepresedintele Asociatiei Reuniunii Marginenilor, Åžtefan Firu, inspector general scolar, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Sibiu.



Campus scolar

si SMURD



Propunerile au vizat continuarea realizarii campusului scolar din Cristian pe o suprafata de 25 ha, destinat pregatirii elevilor pentru diferite meserii agricole si nu numai, achizitionarea casei memoriale Emil Cioran din Rasinari si transformarea ei in Centrul Cultural Emil Cioran, dezvoltarea unui pelerinaj turistic la Rasinari legat de Sf. Mitropolit Andrei Åžaguna, titrarea tuturor strazilor din Marginime, evaluarea si panotarea tuturor exponatelor din muzeele si colectiile muzeale din Marginime, dezvoltarea unei statiuni pe Valea Frumoasei si a unei partii de schi, deschiderea unui targ de produse traditionale si mestesugaresti pe platoul de langa barajul de la Gura Raului, realizarea unui Centru zonal al traditiilor la Gura Raului, dezvoltarea statiunii Paltinis, astfel incat turismul sa fie practicat in toate cele patru sezoane ale anului, redeschiderea statiunii Crint, renumita candva drept cea mai buna statiune pentru cei suferinzi de inima.

Un proiect zonal la care a facut referire primarul Horatiu Racuciu este cel al Serviciului de Urgenta SMURD Marginimea Sibiului, pentru care Consiliul Judetean Sibiu a acordat sprijin financiar.

"Remarc ca a crescut valoarea acestor intalniri si acest lucru se datoreaza valorii dumneavoastra, ati fost extrem de activi. Eu cred ca ar trebui sa avem un consiliu al microregiunii Marginimii Sibiului format din primari, din reprezentantii partidelor politice si alti factori importanti. Ne angajam astazi la un drum lung, care poate dura 7 ani si chiar 20. Nici in tari ca Elvetia sau Austria nu s-a dezvoltat nimic pana nu au inceput oamenii sa miste lucrurile si noi ne dorim sa fim un motor al dezvoltarii intregului judet ", a concluzionat presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea.

Urmatoarea intalnire pe tema dezvoltarii economice va avea loc miercuri, 5 februarie, la Miercurea Sibiului, pentru Ţara Şecaselor, sesiunea incheindu-se in 19 februarie, la Copsa Mica, pentru Valea Tarnavelor.
de Sorana Maier


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 30 ianuarie 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter