SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Duminica neagra: 8 accidente pe soselele Sibiului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Nu mai putin de 8 accidente au avut loc duminica in judetul Sibiu. Toate au avut drept cauza nerespectarea normelor rutie­re. Primul accident a avut loc de dimineata, in jurul orei 10, la intersectia strazilor Vasile Aaron si Liliacului. Claudiu F., in varsta de 28 de ani, din mu­nicipiul Sibiu, in timp ce con­ducea autoturismul pe strada Liliacului, la intersectia cu stra­da Vasile Aaron nu a acordat prio­ritate de trecere unui auto­turism condus regulamentar de Roxana T., de 26 de ani, din municipiul Sibiu. Autoturismul condus regulamentar de ta­nara sibianca a fost proiectat intr-o alta masina care era parcata. Femeia a ajuns la spital cu rani usoare.

Dupa nici o ora, un alt eve­niment rutier a avut loc pe Dru­mul National 1, in afara loca­litatii Saliste. Sebastian B., de 41 de ani, din Constanta, in timp ce conducea autoturismul pe DN 1, dinspre Sebes spre Sibiu, s-a angajat in depasirea nere­gulamentara a unui autoca­mion, in zona indicatorului rutier "Depasire interzisa ", intr-o curba deosebit de periculoasa spre stanga. A incalcat marcajul longitudinal dublu continuu si a pierdut controlul asupra di­rectiei de mers, a derapat si a intrat in coliziune cu un autotren condus regulamentar din sens opus, de Liviu G., in varsta de 37 de ani, din judetul Timis. Trei pasageri din masina condusa de barbatul din Constanta au ajuns la spital cu rani usoare.

Copii accidentati pe drumurile nationale



in jurul orei 15, un alt accident a avut loc pe Drumul National 14, in afara localitatii Rusi. Cornel P., in varsta de 23 de ani, din Axente Sever, in timp ce conducea autoturismul pe DN 14, nu a adaptat viteza de de­plasare la conditiile meteo-rutiere, intr-o curba deosebit de periculoasa si pe un carosabil umed a derapat si a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, a patruns pe con­trasens si a intrat in coliziune cu un autoturism care circula regulamentar. O fetita in varsta de 11 ani a fost usor ranita.

Tot pe drum national, a avut loc inca un accident in care un copil de 3 ani a fost ranit. Eve­nimentul rutier a avut loc in afa­ra localitatii Vestem, pe DN 1. Romulus M., de 69 de ani, din ju­detul Brasov, in timp ce con­ducea autoturismul pe DN 1, nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers la trecerea de pe banda 1 pe banda 2 si a acrosat un autoturism condus re­gulamentar pe aceeasi direc­tie de deplasare, pe care l-a pro­iectat in alt autovehicul, con­dus regulamentar pe aceeasi directie de deplasare. in urma impactului, o fetita de 3 ani a fost ranita din cauza ca se afla in scaunul de retentie montat pe bancheta din spate, dar fara a fi asigurat cu centura de siguranta.



Accident mortal la Vestem



Dupa nici doua ore de la accident, tot la Vestem, tot pe DN 1, a avut loc un alt accident, in care 4 persoane si-au pierdut viata. Costinel C., in varsta de 39 de ani, domiciliat in Åžura Ma­re, in timp ce conducea auto­turismul pe DN 1, dinspre Sibiu, nu a adaptat viteza de depla­sare la conditiile meteo-rutiere, la carosabilul umed si conditiile de ploaie. Barbatul a pierdut controlul asupra directiei de mers, a patruns partial pe sen­sul opus de mers si a intrat in coliziune lateral stanga cu un an­samblu TIR condus regula­mentar de un sofer bulgar. in urma coliziunii, autoturismul a fost proiectat pe sensul initial de mers, unde a acrosat un auto­turism condus regula­men­tar. Patru persoane, toate pasa­gere in autoturismul condus de Costinel C., au murit pe loc. Åžoferul, Costinel C. a suferit si el rani grave si a fost internat in spital. Traficul rutier in zona a fost complet blocat pe ambele sensuri de deplasare timp de mai bine de doua ore.

Un alt accident a avut loc la cativa kilometri de locul unde cele 4 persoane si-au pierdut viata. Pe DN 7, in afara localitatii Talmaciu II, trei persoane au fost usor accidentate. Sorin T., in varsta de 25 de ani, din loca­litatea Gusu, in timp ce condu­cea autoturismul pe DN 7, spre municipiul Sibiu, nu a pastrat distanta de siguranta in mers fata de autoturismul care circula in fata sa, a intrat in coliziune cu acesta si l-a proiectat pe sensul opus de mers, unde a fost acro­sat de un alt autoturism condus regulamentar. Un copil de 12 ani si doi adulti au fost raniti in urma acestui accident rutier.

Nici nu apucasera politistii sa redeschida traficul rutier, ca au avut loc alte doua accidente tot pe DN 1. Primul dintre ele a avut loc in afara localitatii Scoreiu, in jurul orei 17. Vasile H., in varsta de 55 de ani, domiciliat in judetul Iasi, in timp ce con­ducea autoturismul pe DN 1, intr-o curb[ deosebit de pericu­loasa la stanga, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere, pe un carosabil umed, pe timp de ploaie. Masi­na a derapat, iar soferul a pierdut controlul asupra directiei de mers, a iesit in afara partii carosabile, unde a acrosat un barbat care se afla pe trotuar. Pietonul, in varsta de 77 de ani, din Scoreiu, a fost accidentat grav si a fost transportat la spital.



Accident la semafor





Duminica seara, in jurul orei 20, un alt accident rutier s-a produs in municipiul Sibiu, la intersectia strazii Morilor cu Åžoseaua Alba Iulia. Silviu J., in varsta de 39 de ani, domiciliat in judetul Bacau, in timp ce conducea autoturismul pe Åžo­seaua Alba Iulia, la intersectia cu strada Morilor, nu a pastrat distanta de siguranta fata de autoturismul care circula in fata sa, autoturism care stationa regulamentar la semaforul electric. Din impact, o femeie din masina care stationa la semafor a fost ranita.



"Viata are prioritate"



Pentru a preveni accidentele rutiere, politistii rutieri le recomanda soferilor sa circule cu viteza redusa, mai ales atunci cand conditiile meteo (ceata, ploaie, polei), ca si cele rutiere (drum in curba, in panta, cu denivelari, poduri, viaducte, tuneluri) sunt dificile. in preajma trecerilor pentru pietoni, soferii sunt indemnati sa reduca la timp viteza si sa acorde prioritate de trecere tuturor celor care au acest drept. De asemenea, soferii trebuie sa se asigure foarte bine inainte de a se anga­ja in depasire pe sectoarele de drum unde semnalizarea rutie­ra le permite acest lucru. Po­litistii reamintesc soferilor ca au obligatia, potrivit legii, ca atunci cand intalnesc sectoare de drum pe care vizibilitatea este sub 100 de metri sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de kilometri pe ora in loca­litati si 50 de kilometri pe ora in afara acestora. Politistii spun, de asemenea, ca soferii trebuie sa foloseasca luminile de intal­nire pe tot parcursul deplasarii, indiferent de momentul zilei si categoria de drum pe care cir­cula si sa nu folosesca luminile de ceata decat in situatia cand acest fenomen se manifesta, deoarece folosirea necores­punzatoare a acestui sistem de iluminare poate incomo­da depla­sarea conduca­torilor auto care circula din sensul opus.

Centura de siguranta este sfanta, spun oamenii legii. in trafic, soferii sunt obligati sa poarte centura de siguranta si sa se asigure ca toti cei care se afla in masina poarta cen­tura. Ca soferi, este abso­lut necesar sa semnalizati din timp orice manevra pe care in­tentionati sa o efectuati si pastrati distanta de siguranta fata de auto­vehiculele care se deplaseaza inaintea dumneavoastra.
de Laura Buciu


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 11 octombrie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter