SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



FOTO si VIDEO: Raed Arafat, multumit de copilul sau sibian: SMURD are 20 de ani

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sfarsitul saptamanii a adunat la periferia orasului peste 150 de persoane, care au asistat la exercitiul demonstrativ cu forte si mijloace in teren, al ISU Sibiu. La scenariu au participat Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, Detasamentele de Pompieri Sibiu, Medias, Sectia Agnita si Garda de Interventie Miercurea Sibiului, cu fortele si mijloacele prevazute. De altfel, printre spectatori s-au numarat, alaturi de Raed Arafat, si oficialitati ale Sibiului, cum sunt Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean, si Ovidiu Sitterli, prefectul judetului Sibiu.

... ora 11! START!

Zarva a inceput in jurul orei 11, cand s-a produs un cutremur si mai multi oameni au ramas blocati sub daramaturi, necesitand interventia echipajelor de specialitate. Dupa o jumatate de ora, a urmat un accident care a implicat doua autoturisme si un autocar. Una dintre masini a blocat soferul si copilotul si a fost nevoie de spargerea autoturismului pentru a putea scoate victimele. Exercitiul a atras atentia indeosebi a celor mici, care, de mana cu parintii, au venit sa vada si ei cum se salveaza vieti omenesti. Curiosi, nu lasau ochii in jos, de teama sa nu piarda detalii. "Tati, omul ala e mort?", aud un baietel in bratele tat[lui sau. "Nu, tati, nu te speria. El se preface", ii raspunde parintele prichindelului. Scenariul a inclus si un seism care a surprins doi muncitori ce lucrau la remedierea unor probleme aparute la acoperisul unui magazin, dar a `i produs blocarea circulatiei in zona. Exercitiul ISU Sibiu a durat aproximativ o ora.



Arafat, multumit ca in Sibiu se face voluntariat

Prezent la aniversarea celor 20 de ani SMURD, Raed Arafat a tinut sa precizeze faptul ca e multumit ca in Sibiu Serviciul se bazeaza foarte mult pe voluntariat, caracteristica extrem de importanta pentru societate. "Sibiul este unul dintre primele judete, pe langa Bihor, care au preluat modelul care pornise din Bucuresti. Au avut curaj, au pus oameni care au dorit sa faca ceva in plus pentru populatie, au avut continuitate si au evoluat. Este unul dintre Serviciile SMURD care are foarte mult voluntariat, se bazeaza mult si pe studenti. Este o sincronizare foarte buna si cu alte servicii, si cu Serviciul de Ambulanta. Eu nu pot sa ii urez acestui Serviciu decat , la mai mare, sa fie nevoie de ei cat mai putin, dar sa fie foarte bine pregatiti. Trebuie sa spun ca voluntariatul este o caracteristica foarte importanta pentru orice societate. in tari cum sunt Germania, SUA, Franta, voluntariatul in acest domeniu exista. Iar serviciile profesioniste cand au si o componenta voluntara, parca au o fata si mai umana. Åži de acolo poti sa pregatesti oamenii pe care sa ii convingi ca serviciile de urgenta pentru ei sunt o varianta de viitor, pentru ca vin medici tineri, vin de fapt studentii pana ce vor deveni medici, ei participand in aceste actiuni. Avem destule exemple in care studentii se indragostesc de aceasta meserie si merg cu ea mai departe ", a spus Raed Arafat, cel care a pus bazele Serviciului Mobil de Urgenta, Resuscitare si Descarcerare in Romania.

Åžeful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu a spus ca aplicatiile desfasurate ieri nu au fost doar pentru a serba 20 de ani de la infiintarea SMURD in Sibiu si pentru a testa modul in care participantii raspund la o situatie concreta. "Am desfasurat mai multe activitati, printre care aceasta aplicatie in care am vrut sa testam modul de reactie a tuturor participantilor. Multumesc tuturor pentru coeziunea de care s-a dat dovada. Eu va asigur ca puteti sta linistiti, noi ne preocupam de aceasta situatie de a fi mai buni, mai pregatiti si sa avem un raspuns la orice asteptare ", a spus lt.col. Laurentiu Cosmin Balcu, seful ISU Sibiu. Acesta a recunoscut ca intr-o situatie reala, ar fi fost ceva mai greu decat in timpul aplicatiei. "in situatie reala, cu siguranta va fi mai mult haos, o panica a cetatenilor. insa pentru acest lucru lucram, ne implicam, sa asiguram pe de o parte cetatenii ca stim ce avem de facut si pe de alta parte sa ii invatam si sa ii indrumam spre actiunea pe care sa o desfasoare ", a mai spus lt. col. Balcu.

Sibiul a dat 2 la suta pentru SMURD

Secretarul de stat Raed Arafat a spus ca Sibiul este unul dintre participantii importanti la fondurile destinate SMURD in ceea ce priveste finantarea de 2%. "Trebuie sa multumesc cetatenilor din Sibiu, pentru ca Sibiul ca judet a fost printre participantii importanti pe parcursul anilor in ceea ce priveste cei 2 suta. Anul acesta am reusit sa punem in aplicare poate unul dintre cele mai indraznete proiecte si asta a fost proiectul cu avionul. Avionul este deja functional, a fost si pe la Sibiu, a fost la aproape toate aeroporturile din tara sa ia pacienti si asta este datorita modului in care populatia a sprijinit si modului in care si inspectoratele pentru situatii de urgenta au sprijinit in perioada de instiintare a populatiei asupra celor 2 la suta. in urmatorul an, continuam si proiectele mari care au impact regional sau national, dar si proiectele care au impact local ", a declarat Raed Arafat. El a precizat ca mai e o suma care a fost alocata anul acesta pentru echipamente de protectie. Se vor lua circa 1.500 de echipamente de protectie pentru personalul SMURD, care urmeaza sa fie distribuite pana la sfarsitul anului.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 18 noiembrie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter