SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



FOTO/ VIDEO: 40.000 de oameni au facut "Revolutie" in Piata Mare

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Pentru a prinde loc cat mai in fata scenei, oamenii au inceput sa se adune in miezul orasului inca de la ora 15. Pe langa sibieni, au fost si turisti, care au umplut pensiunile si hotelurile din Sibiu, cu ocazia celui mai mare concert din Romania la care au venit zeci de artisti. Piata Mare a devenit kilometrul zero al muzicii romanesti, aici neputand sa mai arunci un ac. Iar daca mai veneai si cu masina, nici sa nu te fi gandit sa gasesti vreun loc de parcare, mai ales ca strada Mitropoliei, cu putin inainte de ora 19, era blocata din cauza traficului intens.

 Artistii de azi, alaturi de cei de... ieri

 Seara a fost moderata de cei doi prezentatori de la Radio Zu, Buzdu si Morar, care au introdus momentele vedetelor cu glume legate de orasul de pe Cibin. In deschiderea editiei de anul acesta a Forzei Zu au urcat Adrian Sina si Lidia Buble, care au incins atmosfera, iar apoi au venit cei de la Proconsul, care au adus piesa nemuritoare "Cerul", cantata alaturi de public. Vedetele nu au renuntat nici de aceasta data la tinutele extravagante. Unele dintre ele au uimit prin decolteuri, material de piele, pantofi colorati sau coafuri. De pilda, Adda, care a adus pe scena Forza Zu una dintre recentele sale melodii, "Nu plange, Ana", a purtat o coronita din flori, pe cap, iar Daniel Iordachioaie a fost imbracat cu o pereche de pantaloni rosii de piele si incaltat cu o pereche de pantofi galbeni. Ruby a purtat o creatie a Cristinei Savulescu, o fusta - pantalon alba, cu mantie, iar Andreea Banica a venit intr-o costumatie neagra, din piele, cu decolteu. Seara a imbinat prezentul cu trecutul. Asta pentru ca, pe langa cele mai noi piese ale artistilor, au fost readuse inaintea spectatorilor si hiturile ce au trecut testul timpului. Astfel, daca Daniel Iordachioaie a spus ca "Ma intorc la tine, mare albastra", Stela Enache a amintit de frumosii ani de liceu, "cand la mate dai de greu", iar Mihai Constantinescu a readus "lumea minunata" a copilariei. Legandu-se de vechimea pieselor, prezentatorul Mihai Morar a dat cuvantul unei doamne din public. Originara din Cluj, ea a "salutat" generatiile mai vechi. Un spectacol mai putin obisnuit a fost cel sustinut de Lariss, care a cantat doar inceputul din celebra "Dale Papi", din cauza unor probleme tehnice, fiind "salvata" de Buzdu si Morar. Reactiile spectatorilor nu au intarziat sa apara, iar pe pagina de Facebook a artistei au aparut mai multe comentarii care o acuzau de playback: "Nu vii sa faci playback, sa fim seriosi! Respect, Forza Zu!", "Daca nu te pricepi sa canti live, acasa cu tine!" etc. Holograf a readus in Piata cele mai tari hituri, tobosarul rupand batul cu care batea in tobe si aruncandu-l in public.

Cum s-au simtit vedetele pe scena

Pe scena a fost si Uddi, pentru a doua oara la Forza Zu. "A fost extraordinar. Anul acesta parca a fost diferit. Am mai crescut si eu. si Forza Zu. Energia a fost una si mai calda", a spus Dragos Udila, in culise, adaugand ca, pe viitor, vrea sa se axeze mai mult pe tendintele folclorice pe care ar dori sa le introduca in muzica lui. "Folclorul este identitatea noastra", a adaugat artistul. El a incantat Sibiul impreuna cu Randi, Jo si Nadir, cantand "Prietena ta". 3 Sud Est au readus "Amintirile" si "Emotiile" pe scena sibiana si Smiley a facut furori cu "Acasa" si a spus ca "Astazi sunt doar un oarecare". Forza Zu a incantat publicul si prin vocea altor artisti consacrati, cum sunt Andra, Loredana, cei de la Vunk, Antonia, Alex Velea, Fly Project, Shift, Carmen, Maxim, Otilia, Marius Moga, Okapi si Adda.

What's Up si-a lasat oaia acasa

"A fost mai mult decat genial. Acum patru ani, pe vremea cand ma uitam la TV si vedeam ce se intampla, imi doream sa ajung si eu pe aici pe undeva. Si mi-a ajutat Dumnezeu ca, acum doi ani, sa semnez cu Marius Moga si sa fac <>. Le multumesc fanilor, sunt mandru ca sunt roman. Imi apreciez toti romanii. Le multumesc ca ma sustin si apreciaza muzica pe care o cant. Eu cant ca sa ating suflete", a spus What's Up. Ultima oara a fost la Sibiu, in toamna, la Media Music Awards, cand a venit cu o oaie. "Nu am mai adus-o, ca data trecuta s-a speriat de atatea reflectoare si atata lume. Nu o stresez. Sta cuminte in studio si ne da sfaturi", a spus artistul. Marturiseste ca urmatoarea lui piesa se va numi "Bine" si va fi lansata in aceasta vara, fiind vorba despre o melodie optimista si despre prietenie. De Sibiu se simte legat si Guess Who, care a spus ca orasul este unul cu-adevarat special. "Admir arhitectura, oamenii primitori. Imi place sa vin aici, sa ma relaxez la o terasa in Piata Mare", a spus artistul. Antonia, imbracata in pantaloni in stil militar, destainuie ca vine pentru "a mia oara la Sibiu" si ca, de fiecare data, se simte foarte bine. In backstage am intalnit-o si pe Ruby, o fire deschisa si foarte vorbareata. "Vin in Sibiu si in vacanta, si in weekenduri. Iubesc orasul. Si mai iubesc sa mananc si sa stau pe canapea, acasa. Si la hotel imi place, ca nu mai am in jurul meu pisici si caini si imi pot aseza mancarea pe jos", povesteste cantareata. Pe scena au urcat si baietii de la Pact, cu Leo Iorga si Adrian Ordean, Andreea Banica si, la final, BUG Mafia.

"La Sibiu se mananca salam, nu se canta Salam"

Pe scena, Buzdu si Morar s-au "legat" in toate felurile de Sibiu. Au spus ca "La Sibiu se mananca salam, nu se canta Salam" si ca publicul de aici are toate "tiglele pe casa", aratand spre casele din Piata Mare. De asemenea, s-a vorbit si despre campania Muzeului National "Brukenthal", care urmareste restaurarea Palatului si constientizarea autoritatilor.

De-a lungul spectacolelor, au fost si mici incidente. Astfel, trei tineri au fost gasiti inconstienti pe o strada din centrul orasului, fiind dusi la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi, a fost vorba despre doi minori, dusi, ulterior, la Pediatrie, si de un adult din orasul Victoria. "Marea" de oameni a ratacit si copiii de parinti, situatia fiind remediata tot de jandarmi.

Astrid Fodor, in backstage

Ca la fiecare editie, unele dintre vedete au contribuit si la intonarea imnului Forza Zu. Cu putin timp inainte de miezul noptii, ei au cantat alaturi de publicul din Piata Mare, au privit artificiile si au aruncat mingi. In culise a fost si Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, care a salutat organizatorii si artistii.

Dupa ce s-au terminat spectacolele, artistii au mers intr-un club din Sibiu.

Pentru organizarea celei de-a cincea editii a Forzei Zu au fost aduse 16 tiruri de 40 de tone cu echipament. Scena a avut 12 metri inaltime si circa 60 metri lungime.

"Emotionant, spectaculos, magic, de poveste, perfect! Asa a fost la Forza ZU 2015. Impreuna, am facut cel mai mare concert din Romania sa fie si mai mare: Brasov, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu... Am facut revolutie in cele mai frumoase orase din tara si mai sunt altele care ne asteapta. De la an la an devine mai frumos, asa ca promitem sa facem istorie in continuare, cu voi si pentru voi! Multumim, Sibiu! Ai fost minunat!", transmit organizatorii.

FOTO: Razvan NEGRU


de Andra Marinescu


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate duminica, 24 mai 2015






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter