SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



In cautarea vinului, pe Valea Tarnavelor

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Alma Vii, Atel, Bagaciu, Biertan, Balcaciu, Darlos, Valea Lunga, Mosna, Motis, Tarnava, Richis, Åžeica Mica si Jidvei sunt localitatile care, in cadrul proiectului ce ii apartine specialistului german de film Gunter Czernetzky, au devenit subiectele principale si peste hotare. Asta pentru ca ieri a avut loc premiera DVD-ului cu minireportaje, toate puse sub titlul " In vino veritas ".

Regizori pe Valea Tarnavelor

Fiecare sat are povestea lui. Pe langa oameni, constructii si institutii, exista traditii. De la cele specifice sarbatorilor de iarna, la cele cultivate de-a lungul timpului. Pe Valea Tarnavelor, cele ale vinului au fost asezate in materiale audiovizuale de cursantii academici, care au pornit, anul trecut, cu camerele de filmat in maini si cu dorinta de a afla obiceiul bauturii si modul in care aceasta se prepara si se pastreaza in mediul rural. Astfel, calatoria lor a inceput, timid, in studioul de televiziune al facultatii, acolo unde Aniela Corlaeanu le-a facut cunostinta cu microfonul, caseta si camera de filmat. De altfel, ea a fost, pe langa regizorul Gunter Czernetzky, si cea care i-a coordonat, tot timpul, alaturi de Ioana-Narcisa Cretu si Sorin Grad, cadre didactice ale Facultatii de Åžtiinte Socio-Umane. De la teorie si practica in laboratoare, au trecut, apoi, pe teren, direct pe Valea Tarnavelor. Cu emotie, fiecare dintre studenti a devenit reporter, cameraman si regizor, sfarsind prin a avea propriul film de cateva minute. Fiecare sat din cele 13 a avut povestile sale. Astfel, un minireportaj include date istorice si geografice, prezentarea obiectivelor turistice, precum si traditia cultivarii vitei-de-vie si a prepararii vinului. in acest sens, localnicii si-au spus povestile la un pahar de vin, continuand cu dansuri si cantece. "A fost o experienta foarte placuta, am muncit mult, dar a meritat. Sunt Mandra ca am facut parte dintr-un asemenea proiect si ca numele meu a ramas undeva, pe coperta DVD-ului ", marturiseste Daniela Balea, una dintre studentele care a luat parte la proiect si care a coordonat echipa de studenti, asigurand o comunicare eficienta. De asemenea, Alexandra Munteanu, Cristina Boghiu, Ioana Popa, Elena Cicali, Iulia Cazan, Elena Badea, Alina Panzan, Martiana Rus, Razvan Matei, Andreea Radu, Narcisa Morariu si Ioana Dragomir completeaza lista protagonistilor.



65 de minute in istoria vinului



in ceea ce priveste lansarea de ieri, la aceasta au participat micii regizori, cadre didactice si studenti, care timp de 65 de minute au vizualizat povestea licorii Vaii Tarnavelor. " A fost o alta experienta frumoasa, alaturi de oameni interesanti. A fost un chin placut ", spune, multumit, Gunter Czernetzky, initiatorul proiectului. Acesta este cel de-al patrulea DVD, dupa cele realizate anterior, " Sambure de speranta ", " Trecutul nostru glorios " si " Dor si jale pe Valea Hartibaciului ". De asemenea, colaborarea cu specialistul din Germania va continua, urmand sa se concretizeze intr-un nou proiect, "Varza, capra si vecinii ", in zona Fagarasului.

Momentan, filmele de pe Valea Tarnavelor nu pot fi vizualizate in Romania, urmand a fi subtitrate si abia apoi puse la dispozitia doritorilor, Germania fiind cea care descopera prima data povestile ardelenilor si ale vinului.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 17 ianuarie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter