SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Interventie medicala in premiera nationala la Medias

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

O echipa formata din specialisti romani si israelieni vor realiza zilele urmatoare la Medias o interventie medicala in premiera pe tara. Mediasul devine astfel al doilea oras din Europa unde are loc o astfel de operatie. Interventia medicala va fi condusa de dr. Nicolae Bolog. Acesta a explicat in exclusivitate pentru Sibiu Standard ce inseamna interventia pentru lumea medicala din Romania.

Reporter: De ce o interventie medicala atat de importanta tocmai la Medias?
Dr. Nicolae Bolog: Pare neobisnuit ca intr-un oras din inima Ardealului o premiera nationala sa atraga atentia lumii medicale. Dar luand aceasta decizie s-a dorit sa se arate ca intr-adevar acolo unde exista oameni competenti, dedicati si care doresc sa schimbe lucrurile este posibil ca lucrurile sa se schimbe. Interventia se va face intr-un centru privat, Clinica de Diagnostic Phoenix din Medias, iar aceasta ne arata ca medicina din sistemul privat face pasi mai repezi decat cea din sistemul de stat.

Rep.: in ce va consta concret aceasta interventie medicala si de ce este ea unica?
N. B.: Interventia, prima din Romania, care se va face la Clinica Phoenix este cunoscuta sub denumirea de vertebroplastie sub control computer tomografic si reprezinta o procedura minim invaziva care consta in injectarea unui ciment special in corpii vertebrali fracturati in cadrul osteoporozei sau distrusi ca urmare a metastazelor. Aceasta interventie se mai face in Europa doar la Viena. in Romania s-au mai efectuat vertebroplastii dar sub ghidaj fluoroscopic. Avantajul interventiei sub control computer tomografic este in primul rand o mai mare siguranta pentru pacient.

Rep.: Cine va forma echipa medicala care va realiza interventia?
N. B.: Interventia va fi efectuata de o echipa din care fac parte eu, asistenta Antonia Banicescu din partea Clinicii Phoenix, impreuna cu Prof. Dr. Nissim Ohana din Israel. Ca si referinte, eu am lucrat o perioada in Romania la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti ca sef al Departamentului de Rezonanta Magnetica. in 2004 m-am stabilit in Elvetia, tara unde am cunoscut si unde m-am perfectionat in cele mai performante tehnici medicale ale momentului. Prof. Nissim Ohana este seful departamentului de chirurgie a coloanei vertebrale de la Centrul Medial Rabin din Tel-Aviv si Director Educational in cadrul Fundatiei AO Spine International.

Rep.: Cat costa o astfel de interventie si cum de a devenit posibila la Medias?
N. B.: Interventia din Medias este posibila datorita sprijinului si implicarii Companiei Synthes din Elvetia in calitate de firma inovatoare in domeniul vertebroplastiei si a firmei Ronda Medical, distribuitor unic Synthes. Pretul unei astfel de proceduri poate varia de la 2000 la 4000 euro in functie de complexitatea cazului si numarul de vertebre afectate, in pret fiind incluse si toate materialele necesare. in Romania una din doua femei si unul din cinci barbati sufera cel putin o data in viata o fractura datorata osteoporozei.

Tratament pe banii pacientului
Vertebroplastia nu este decontata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. in fiecare an in tara noastra sunt raportati in jur de 40.000 de pacienti noi, afectati de una din formele osteoporozei. Numarul total de pacienti cu fracturi vertebrale datorate osteoporozei in Romania este estimat la aproximativ 100.000, cu o crestere anuala medie de 4.000 de pacienti.
Vertebroplastia nu este decontata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
de Stefan DOBRE


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Anonymous ( 09.02.2009 08:12 )
dezamagire, ati facut publicitate cu interes personal, eu am facut prin telefonul dv. programare, am specificat ca am RMN, cd, etc. si m-a planificat la Bucuresti, la un tanar doctor ortoped, si tratat ca pe un produs, chiar daca platesti


  

Anonymous ( 23.02.2009 08:11 )
NISHTE OAMENI F.NESERIOSI LA CLINICA PHEONIX DIN MEDIAS, PUN BOLNAVII PE DRUMURI, O CLINICA DE DOI LEI


  

Alte stiri adaugate miercuri, 14 ianuarie 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 14 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter