SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Operatorii culturali au cerut zece milioane de lei Consiliului Local. Vor primi patru. Sportivii mai asteapta

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

91 de proiecte culturale au fost depuse spre finantare din fondurile alocate Ageneia cultural-sportiva a Sibiului pentru anul in curs. Suma totala ceruta de operatorii culturali prin cele 91 de proiecte este de zece milioane de lei. Consiliul local va aloca, cel mai probabil, patru milioane de lei Agendei culturale, suma propusa in proiectul de buget local si alocata si anul trecut.

`Noutatea anul acesta este ca din totalul de 91 de proiecte, un numar de 42 sunt proiecte noi ceea ce ne demonstreaza ca viata culturala din Sibiu, pe langa traditia sa, trece si printr-un proces de reinnoire. Operatorii culturali au constientizat ca trebuie sa propuna proiecte bune, cu impact asupra orasului si vizibilitatii sale, pentru a putea beneficia de o finantare din partea autoritatii locale` a declarat primarul Klaus Johannis.

Proiectele noi se inscriu in arii tematice preferate de multi dintre organizatori, cum ar fi: artele spectacolului, muzica, literatura, film. Bine reprezentate sunt insa si alte arii tematice: patrimoniu, mobilitate, arhitectura, demonstrand un interes mai mare pentru nou, pentru varietate.

In 2010 au fost depuse pe agenda culturala 138 de proiecte, suma solictata de operatori ca finantare din parte municipalitatii fiind de aproximativ 11 milioane de lei. Din totalul de proiecte au fost aprobate 34, suma totala finantata fiind de 3.355.000 de lei.

Criterii de selectie

O comisie ce urmeaza sa fie constituita din reprezentanti ai municipalitatii si specialisti in domeniu vor analiza aceste proiecte in functie de urmatoarele criterii generale stabilite prin ghidul de finantare, arata intr-un comunicat reprezentantii administratiei locale:

a) calitatea si anvergura (internationala, nationala, regionala sau locala), valoarea si importanta proiectului;

b) relevanta pentru contextul cultural local si contributia proiectului la cresterea vitalitatii culturale a orasului.

c) numarul si diversitatea beneficiarilor directi ale caror nevoi urmeaza a fi satisfacute prin aceste proiecte;

c) diversitatea si caracterul multicultural si multidisciplinar al rezultatelor proiectelor care vor fi finantate;

d) capacitatea organizatorica si functionala a solicitantului de a realiza proiectele, dovedita prin:

• proiectele derulate anterior;

• calitatea proiectelor organizate;

• calificari relevante ale coordonatorului de proiect;

• evaluarea privind impactul proiectelor derulate anterior;

• capacitatea de promovare si mediatizare a proiectelor derulate anterior;

e) coerenta si corectitudinea bugetului.

Printre proiectele propuse de operatori pentru anul 2011 se numara si evenimente cu traditie, bine primite de publicul sibian, dintre care amintim: Festivalul Artmania, Sibiu Jazz Festival, Festivalul " Cantecele Muntilor`, Astra Film Fest, Targul de Craciun si multe altele.

Sportivii trebuie sa mai astepte

Primarul Sibiului a aratat ca agenda sportiva a orasului pentru 2011 mai trebuie sa astepte, din cauza `legislatiei originale` din Romania. Astfel, potrivit lui Klaus Johannis, daca pentru agenda culturala legislatia in vigoare permite colectarea proiectelor inainte de adoptarea bugetului local, in cazul activitatilor sportive, proiectele nu pot fi adunate pana nu exista un buget trecut prin Consiliul local. Johannis indeamna, insa, operatorii sportivi sa urmareasca anunturile Primariei, pentru a depune in timp util eventualele proiecte pentru care solicita cofinantare din bugetul local.

de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 21 ianuarie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter