SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Pacientii de la Psihiatrie, tratati in ambulatorii modernizate

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Pacientii care au nevoie de consultatii si tratament ambulatoriu la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu beneficiaza de conditii deosebite oferite de cele trei policlinici ale spitalului, dintre care una pentru adulti si doua pentru copii. in plus, timpul de asteptare la consultatii sau terapie va fi mult mai placut si util intrucat adultii, copiii si parintii care ii insotesc beneficiaza de programe de informare si educative sau de desene animate difuzate pe 3 LCD-uri cu diagonala de 101 cm.

Luna trecuta, Consiliul Judetean Sibiu a finalizat proiectul "Reabilitare, modernizare si echiparea ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu, proiect finantat din fonduri europene prin Programul Operational Regional. Valoarea totala a contractului de finantare, semnat in 21.10.2010, a fost de 2.618.384 lei, cu TVA, din care valoarea totala eligibila de 1.969.250 lei fara TVA.

" Prin aceasta investitie de imbunatatire a infrastructurii serviciilor medicale oferite de Spitalul de Psihiatrie Sibiu, ne dorim ca actul medical sa inregistreze o crestere calitativa. Beneficiarii acestor conditii moderne de lucru si tratament sunt sibienii: copiii si adultii cu diferite afectiuni specifice profilului acestui spital, alaturi de medicii specialisti ai spitalului" , a spus, ieri, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, care a fost prezent in spital alaturi de vicepresedintele Nicolae Neagu.

Lucrarile de modernizare au inceput in luna mai 2011, valoarea contractului fiind de 1.018.086 lei fara TVA, iar finalizarea lor s-a facut la inceputul lunii august 2012.

Dotarea cu echipamente medicale si cu mobilier a fost facuta de SC Polisano SRL Sibiu, valoarea contractului fiind de 489.892 lei fara TVA.

Valoarea totala finala a proiectului este de 2.023.896,39 lei, cu TVA, din care valoarea cheltuielilor eligibile este de 1.524.019,03 lei fara TVA

Schimbarea radicala

Cladirea in care se afla acum Ambulatoriul integrat psihiatrie adulti, situat langa intrarea in curtea spitalului, a suferit reparatii capitale intrucat era intr-o stare avansata de degradare. S-au refacut instalatiile sanitare si electrice, precum si instalatiile termice prin montarea unei centrale termice proprii. S-a asigurat accesul in cladire pentru persoanele cu dizabilitati prin construirea unei rampe de acces; s-au amenajat trei grupuri sanitare: unul pentru salariati si doua pentru pacienti - femei si barbati-; s-au amenajat doua cabinete de consultatii, o sala de tratament, un fisier, un birou internari, o boxa de curatenie, fiecare incapere fiind prevazuta cu lavoar.

in decurs de o luna la Ambulatoriul pentru adulti s-au inregistrat aproximativ 600 de pacienti.

Conditii bune pentru copii

Cele doua ambulatorii pentru copii se afla la parterul unei cladiri independente cu trei etaje, ambulatoriile avand si accese separate.

La Ambulatoriul integrat psihiatrie si neurologie copii s-au amenajat doua cabinete de consultatie, un spatiu pentru registratura, un birou internari, fiecare incapere avand cate un lavoar; s-au amenajat doua grupuri sanitare (unul pentru parintii insotitori, iar celalalt pentru copii) si o zona pentru handicap motor, prevazuta cu doua grupuri sanitare si dusuri;

in cursul ultimei luni, aproximativ 400 de copii au beneficiat de serviciile acestui ambulatoriu.

La Ambulatoriul integrat de recuperare neuro-pshiho-motorie copii s-au amenajat o sala de termoterapie, o sala de masaj, una de tratament si doua sali Montessori, trei grupuri sanitare (pentru angajati, pentru parintii insotitori si pentru copii,), un fisier/registratura, doua cabinete medicale, un vestiar pentru personal, doua magazii, doua sali de asteptare pentru pacienti, o sala de electroterapie de joasa si medie frecventa, o sala de terapie magnetodiaflux, o sala electroterapie de inalta frecventa, o sala de kinetoterapie.

Acest ambulatoriu a fost dotat cu cinci echipamente medicale de specialitate si anume: un aparat magnetodiaflux, un aparat curaplus, un aparat electroterapie de joasa si medie frecventa, un aparat electroterapie cu microunde si o masa de kinetoterapie.

Pe parcursul ultimei luni, 40 de copii au venit la tratamente de recuperare.

Lucrarile de reparatii la cele doua ambulatorii au inclus refacerea pardoselii, finisarea peretilor si a tavanelor, inlocuirea tamplariei, finisaje exterioare, refacerea instalatiilor sanitare, electrice si termice si asigurarea accesului pentru persoanele cu dizabilitati, prin construirea unei rampe de acces (la ambulatoriul de recuperare).

Toate cele 3 ambulatorii au fost dotate cu mobilier specific activitatii medicale: 12 paturi consultatie, 75 de scaune, 10 birouri consultatie, 3 dulapuri medicatie, 10 dulapuri fisier, 10 dulapuri pentru documente, 15 dulapuri garderoba, 8 computere, 11 telefoane, 3 imprimante, 3 televizoare LCD, 4 fotolii, 2 mese, 5 cuiere, 45 de jaluzele, un sistem de aer conditionat si trei sisteme video de supraveghere.

Viziune noua

"Psihiatria dupa zabrele si dupa gratii s-a terminat, de acum este extrem de important ambulatoriul", a spus directorul Spitalului, medicul Radu Moldovan, care este de parere ca avand sprijinul familiei un pacient se recupereaza mult mai bine in societate decat inchis intr-un spital.

Institutia se confrunta insa cu cazul pacientilor cronici, batrani si bolnavi, care ar trebui preluati de institutii de asistenta sociala, pentru a nu depasi capacitatea spitalului. Sunt cam 90 de persoane in aceasta situatie, care au fost preluate in centrul din Boita si la cel din Sibiu.

Moldovan spune ca ar fi nevoie de Centre de Sanatate Mintala in mai multe locuri din judet, in patru, din punctul sau de vedere, pentru ca astfel si pacientii din judet sa aiba parte de tratament ambulatoriu, insa proiectul s-a blocat in urma cu cativa ani, din lipsa de fonduri.

Pacientii din localitatile indepartate ale judetului nu pot fi tratati ambulatoriu din cauza distantei si este nevoie sa fie tinuti in spital.
de Sorana Maier


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 25 septembrie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter