oct 03 2011
|
|
Daca pana acum sibienii au avut parte de targuri cu produse traditionale ecologice locale, de acum, in fiecare an, mai precis de doua ori pe an, Muzeul Astra va gazdui "Targul produselor traditionale - branduri transilvane ", care prefigureaza "Targul produselor traditionale - branduri Romanesti ". Prima editie a atras in zilele de 1 si 2 octombrie foarte multi localnici dar si turisti. Acest tip de targ regional are drept scop promovarea produselor traditionale alimentare autentice din judetele Transilvaniei. La aceasta prima editie au participat producatori din judetele Sibiu, Brasov, Hunedoara, Salaj, Bistrita-Nasaud, Alba, Harghita, Covasna si Mures. Vizitatorii au gasit, pe standuri bucate traditionale atent selectionate, precum branza de Nasal si telemeaua stata-n zar (Cluj), telemeaua, laptele gros si sloiul de oaie din Marginime (Sibiu), tuica de Zalau si palinca de Salaj, virsli de Brad (Hunedoara), branza de burduf de Loman (Alba), branza de Bran in coaja de brad (Brasov), kurtoskalacs (Harghita), mezeskolacs (Covasna) si altele. Cei mai curiosi au cascat gura si ochii la standurile atelierelor culinare, familiarizandu-se cu modul de preparare a unor delicatese. Dintre retetele preparate pe loc nu au lipsit balmosul de Jina sau cocolosul ciobanesc, produse specifice Marginimii Sibiului. Evenimentul a fost sustinut si de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. muzeul astra jina romanesti hunedoara cluj sibiul brasov covasna bistrita zalau harghita salaj muzeu ministerul agriculturii calnic tuica var telemea sibienii produse traditionale de Adrian Popescu Alte stiri adaugate luni, 03 octombrie 2011Arhiva stirilor locale |
|