SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



PSD Sibiu a furat startul in alianta

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Conform intelegerii dintre PSD si PNL la nivel central, candidaturile la alegerile locale ar urma sa se faca prin sondaje de opinie. Fiecare partid din cadrul aliantei ar urma sa-si stabileasca proprii candidati, urmand ca acest sondaj sa le evalueze sansele fiecaruia. Asta in cazul alegerilor pentru Consiliile Judetene si pentru primariile resedinta de judet. In restul cazurilor, urmand ca aceste candidaturi sa se negocieze.

Regulile jocului au fost intelese cel mai bine de catre social-democrati. Decizia de la centru nu i-a luat pe nepregatite pe social-democratii sibieni, care au gasit un mijloc prin care sa-si promoveze proprii candidati. PSD Sibiu a convocat rapid Conferinta Judeteana a partidului, care a stabilit candidatii pentru Primaria Municipiului Sibiu si pentru Consiliul judetean. Horatiu Marin, Bogdan Trif si Ovidiu Sitterli vor fi departajati printr-un sondaj de opinie, urmand ca unul dintre ei sa reprezinte PSD intr-o finala cu PNL si PC pentru a stabili candidatul unic al alantei. Pentru Consiliul Judetean, social-democratii il trimit in lupta pe Ioan Cindrea.

Liberalii au vazut si ei stirile, insa asteapta. " Cindrea este candidatul lor. Asta nu inseamna deocamdata ca va reprezenta alianta. Este prea devreme sa spunem acum. Se va face un sondaj de opinie si cel mai bine clasat candidat va reprezenta alianta noastra in alegeri`, a declarat presedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. Legat de posibila sa candidatura: " Este prea devreme, nu s-a discutat inca`. Este in avantajul social-democratilor, care au discutat, au stabilit si au plecat deja in campanie.

Ioan Cindrea a continuat in acest an vizitele in teritoriu, a strans nemultumirile oamenilor si le-a transformat in subiecte pentru presa, interpelari si motive de a iesi in fata cu figura unui politician care se preocupa, chiar si din opozitie. Aceste actiuni ii vor conferi un avantaj unui candidat propus de PNL. Exista si posibilitatea ca cele doua organizatii sa-si imparta candidaturile: PSD sa propuna candidat la CJ, iar PNL la primarie, doar ca o astfel de intelegere ar gasi nemultumiri intr-o tabara sau alta, pentru ca nu toate posturile scoase " la concurs` in 2012 sunt la fel de accesibile. "Vom stabili candidati in functie de sondaje, pe Consilii Judetene, primarii resedinte de judet restul candidaturilor fiind discutate si negociate la nivel local intre cele trei partide. Va asigur ca nu va exista in protocol o impartire secreta pe zone de influenta asa cum s-a scris in presa ci, candidaturile vor fi stabilite in urma sondajelor. Vor exista doua documente ale aliantei: o agenda care va cuprinde obiectivele si sintele propuse si un protocol care va stabilii conditiile aliantei", a explicat regulile jocului presedintele PSD, Victor Ponta.

Alianta PSD - ACD ar urma sa se numeasca Uniunea Social-Liberala, iar activitatea sa va fi gestionata de doi co-presedinti, Victor Ponta din partea PSD si Crin Antonescu din partea PNL, sustine hotnews.ro. In sigla Aliantei PSD-ACD se vor regasi atat simbolul social-democratiilor, cei trei trandafiri, cat si cel al liberalilor - sageata. In urma negocierilor, s-a stabilit ca nu vor exista structuri de conducere comuna, Uniunea Social-Liberala urmand a fi coordonata de liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu. Noua alianta nu va avea o structura de conducere, un consiliu coordinator, ci presedintii PSD si PNL vor gestiona activitatea si problemele acesteia. In cazul in care intervin blocaje si neintelegeri intre liderii de la judete ale celor doua partide se vor purta negocieri coordonate de cei doi co-presedinti. Daca cei doi co-presedinti nu vor reusi sa rezolve problemele vor fi nominalizati catre trei membrii din conducerea centrala a PSD si PNL, pentru a media conflictul.

In ceea ce priveste candidaturile la alegerile parlamentare, PSD si PNL isi vor pastra candidaturile proprii pentru colegiile castigate deja, restul urmand a fi stabilite prin sondaje.

de Alin BRATU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 07 februarie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter