SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Talmaciu - Capitala "Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cea de-a XI-a editia a " Zilelor Talmaciului " s-a desfasurat, la fel ca si editiile anterioare, in zona Targului Mixt din oras, loc ce s-a transformat la sfarsit de saptamana intr-un adevarat pol al distractiei, divertismentului si bunei dispozitii. in cele doua zile ale sarbatorii, cateva mii de talmaceni, dar si oaspeti din alte localitati ale judetului, au acceptat " provocarea " lansata de organizatori si au participat la spectacolele si celelalte activitati prilejuite de aceasta manifestare.

Prima zi a sarbatorii- condimentata cu rock, pop, folk, dance si umor

Prima zi a " Zilelor Orasului Talmaciu " a fost dedicata, in mod deosebit, celor mai tineri participanti, iubitorilor genurilor muzicale pop, rock, dance, hip- hop si folk, pasionatilor de dans modern, precum si celor ce iubesc genul " stand up comedy ".

Protagonistii spectacolului de sambata au fost sibienii din trupa pop-dance Simbol, folkistul Cristi an Leikep, umoristii de la Biss, trupele Ultraj si Discipolii, grupul Prometeu, seara fiind incheiata de frumoasa blonda Xonia, alaturi de tinerii si tinerele din trupa de dansatori, grupul N&D in mai noua sa formula (Nick si Beatriz) si binecunoscuta si iubita trupa Compact, al carei recital a umplut de bucurie si nostalgie inimile majoritatii spectatorilor. Spectacolul din prima zi a sarbatorii s-a incheiat cu doar cateva minute inainte de miezul noptii.

Oficialitati la deschiderea " Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu "

Pentru ziua de duminica, organizatorii " Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu " si cei ce s-au ocupat de desfasurarea " Zilelor Talmaciului " au pregatit momentul de deschidere oficiala a manifestarii. Astfel, in deschiderea spectacolului zilei, la cateva zeci de minute dupa ora 16, pe scena din Talmaciu a urcat presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, vicepresedintii aceleiasi institutii, Ioan Banciu si Marcel Luca, primarul si viceprimarul din Talmaciu, Constantin Barbu, respectiv Radu Mihail Moroianu, subprefectul judetului Sibiu, Lucian Radu, consilieri locali din Talmaciu si primarul comunei Racovita, Simion Olariu, pentru a saluta multimea prezenta.

Duminica- maraton folcloric de inalta tinuta

 Dupa acest moment oficial, a fost dat startul spectacolului, ansambluri folclorice de copii, tineret sau adulti, solisti vocali sau instrumentisti, din localitate si din imprejurimi, oferind celor prezenti un adevarat maraton folcloric de cea mai buna calitate.

Spectacolul a fost deschis de copiii din Racovita, componenti ai Ansamblului " Dorulet ", urmati de membrii Amsamblului Folcloric " Valea Moasei " din Sebesu de Sus. in continuare, au evoluat in fata conlocuitorilor localnicii din Ansamblul "Datina", al Casei de Cultura a orasului Talmaciu. Pentru urmatoarele zeci de minute, scena a fost teritoriu " ocupat " de elevi ai Åžcolii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" din Sibiu (Ioan Petru Ciorogariu, Florentina Lende, Paula Medrea, Oancea Gabriela si Ioan Raulea). De la " Zilele Talmaciului 2014 "

n-a lipsit nici solistul Ioan Dancanet, recitalul acestuia fiind urmat de spectacolul extraordinar prezentat de cel mai cunoscut si iubit ansamblu folcloric din Romania, " Cindrelul - Junii Sibiului", impreuna cu solistii Traian Stoita, Mariana Anghel, Robert Tarnaveanu si Camelia Cosma Stoita. Seara folclorica de duminica s-a incheiat cu recitalul apreciatei interprete Nineta Popa.

Riff si foc de artificii, la final de sarbatoare

Probabil pentru a nu fi monotoni si pentru a incerca satisfacerea gusturilor unei mase de spectatori cat mai largi, organizatorii au rezervat pentru finalul spectacolului celei de-a XI-a editii a " Zilelor Orasului Talmaciu " un recital al seniorilor rockului sibian, trupa Riff. Acestia au interpretat cateva dintre cele mai cunoscute melodii ale lor, reusind, de multe ori, sa convinga publicul sa cante alaturi de ei.

Sarbatoarea de la Talmaciu s-a incheiat cu un frumos foc de artificii, moment ce a simbolizat, in acelasi timp, si incheierea editiei a IV-a a " Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu " (zona Marginimea Sibiului).

Distractie pentru toate varstele

" Zilele Talmaciului " (editia a XI-a) n-a insemnat doar spectacole. Pe langa scena special amplasata si locul destinat spectatorilor, zona Targului Mixt din Talmaciu a fost impanzita de terase, unde participantii s-au putut delecta cu diverse produse traditionale (cocolos cu branza, tocanita de miel, mititei, carnaciori la gratar etc), sau si-au putut potoli setea cu bauturi alcoolice si racoritoare. De asemenea, n-au lipsit tonetele unde s-a vandut porumb fiert, turta dulce, vata de zahar, covrigi, ciocolata de casa, halvita, dar nici vanzatorii de jucarii si diverse alte obiecte distractive. Cei mici, dar nu numai ei, si-au putut petrece ore bune la toboganele gonflabile, trambuline, tiribombe, carusel, spatiul cu masinute electrice etc. Asadar, oferta de distractie si buna dispozitie a fost la inaltime, fiecare dintre categoriile de participanti avand rezervata o " felie " cat se poate de consistenta.

 Anul acesta a fost pentru prima data cand traditionala manifestare " Zilele Talmaciului " a fost inclusa in programul " Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu ".
de Dan Francu


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 01 septembrie 2014






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter