SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Virgil Popa, noul vice al Sibiului: "La Primarie, am schimbat mediul"

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Virgil Popa este noul viceprimar al Sibiului, ales in locul lasat liber de Eugen Mitea. Virgil Popa este si primul viceprimar care isi pastreaza fotoliul de consilier si, probabil, cel mai instarit financiar dintre toti viceprimarii pe care i-a avut Sibiul in ultimii 18 ani.

Reporter: Ce va trebuia primarie?
Virgil Popa: Eu zic ca am schimbat un pic si mediul. Pe partea de afaceri m-am delimitat complet de firma pe care o conduceam.

R.: Bine, cu sufletul tot acolo ramaneti.
V.P.: Indiscutabil, dar am renuntat la administrarea firmei. E o provocare pentru mine, sa vad acum si cum e dincoace de baricada, ca functionar.

R.: Deocamdata functia e sigura numai pe sase luni.
V.P.: Asta e, dar sper ca este o experienta buna pentru mine.

R.: V-ati dorit acest post?
V.P.: Cand s-a facut propunerea din partea PNL, am fost intrebat si am vrut sa fiu aici. Dupa noile legi, voi ramane si consilier local, nu voi mai fi nevoit sa renunt la aceasta calitate. Dar, aceasta nu este remunerata, din cate am inteles.

R.: Oricum, nu cred ca stati in banii de la Primarie. Cum ati strans banii din avere?
V.P.: imi asigura linistea zilei de maine. Sunt bani munciti de mine, sunt in domeniul privat de 14 ani.

R.: Ce ati discutat la intalnirea cu Johannis de dinainte de a fi ales ca viceprimar?
V.P.: A fost o intalnire scurta, am fost prezentat ca persoana si cam cu ce ma preocup, ce am realizat pana acum.

R.: Anul acesta este si unul electoral. O sa vina oamenii sa va traga de mana sa le rezolvati problemele. Cum va veti descurca?
V.P.: Eu sunt pus aici sa rezolv problemele primariei, nu sa fac politica. Sper sa nu fie cazuri sa fie puse in fata cele doua probleme.

R.: Veniti din domeniul privat. Nu v-ati lovit de unele lucruri in Primarie pe care acum sa va doriti sa le schimbati?
V.P.: Nu am avut probleme mari. Pe partea de constructii nu am avut nici un fel de probleme, iar pe partea firmei Topchim (distributie pesticide si produse chimice, n.r.), nu am avut contact cu Primaria.

R.: Care a fost primul lucru pe care l-ati facut in calitate de viceprimar?
V.P.: A doua zi dupa numire a fost festivitatea de decorare a consilierilor locali si a domnului primar de catre presedintele Romaniei si atunci i-am tinut locul aici. A fost o zi plina, prima efectiv la Primarie.

R.: Credeti ca PNL va ajunge dupa alegeri sa prinda mai multe posturi in Consiliul Local?
V.P.: Ne propunem sa castigam cel putin 15 procente la alegerile locale, adica procentul avut si la europarlamentare. Implicit fiind vorba de 15-20 la suta, vor fi si mai multe posturi de consilieri locali.

R.: O sa vedem mai multe mansarde in Sibiu?
V.P.: Nu stiu. Cred ca s-au epuizat terasele. Dar trebuie sa intelegem si pe locatarii de la ultimele etaje, deoarece ei au presat atat constructorii, cat si pe cei de la Primarie, pentru aprobari, deoarece nu toata lumea avea fonduri pentru acea hidroizolatie. Şi atunci s-a ajuns la aceasta solutie de compromis - mansardele.

R.: Am observat in declaratia de avere ca aveti si un Q7. Veti folosi aceasta masina sau pe cea a Primariei, care nu e chiar asa de buna?
V.P.: Nu cred ca are importanta. Deocamdata vin cu a mea la serviciu. Daca vor fi probleme, voi veni si cu cea de serviciu.

R.: Strada din fata casei va este asfaltata?
V.P.: Da, din fericire, da.

Politica, din '94

Virgil Popa s-a inscris in politica la 25 de ani. A ales Partidul Aliantei Civice, la indemnul lui Gheorghe Nicolaescu, actual vicepresedinte la PNL. in '97, dupa ce PNL a absorbit prin fuziune PAC, Popa a devenit liberal.
Este nascut pe 4 mai 1969, la Sibiu, de profesie fiind inginer.
La Primaria Sibiu, are in subordine Serviciul Tehnic si protectia mediului, Investitiile, Patrimoniul si Serviciul de Gospodarire.
de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




ilea iulian ( 07.08.2013 10:44 )
D-le Popa in 2012 inainte de alegeri ne-ti cautat pt a va lansa candidatura si noi v-am dat votul,acum va cautam noi sa ne sprijiniti in urgentarea lucrarilor pr str,GTopirceanu ca se desfasoara in ritm de melc si cu lipsa de profesionalism .De o saptaminaa se plimba utilajele pe strada fara mare folos sau la mici ciubucuri.Astazi 07.08 nu este numeni pe santier.Ne ingrozeste gindul ca va veni vremea ploilor si noi tot in stadiul actual o sa fim.In consecinta va rugam sa nu ne dezamagiti pentru ca nu vom uita si vor veni si alte alegeri.Va multumim pt.sprijin


      

Alte stiri adaugate marti, 08 ianuarie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter