SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Artmania Festival Sibiu 2009

7456 afisari

17 iulie 2009
3 zile
19 iulie 200917.07.2009
22:20 Opeth
20:30 My Dying Bride
19:00 Tristania

18.07.2009

22:10 Nightwish
20:30 Pain
19:00 Subscribe  

19.07.2009
Cetatea Cisnadioarei 20:00 Luna Amara


Opeth va susține primul concert din Romania în cadrul festivalului ARTmania de la Sibiu ce va avea loc în perioada 17 – 19 iulie 2009. Trupa invitată special va urca pe scena ARTmania în prima zi a festivalului, vineri, 17 iulie.

Ajuns la cea de a patra editie, Festivalul Artmania 2009 este organizat în parteneriat cu Primaria Sibiu și Consiliul Local Sibiu. Primele trupe care au confirmat participarea în cadrul fesivalului sunt Tristania (Norvegia) și Opeth (Suedia).

În ultimii trei ani pe scena festivalului au fost prezente nume de rezonanţă printre care HIM, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Biletele, în valoare de 110 RON pe zi și 180 RON pentru abonament, vor fi puse în vânzare miercuri, 28 ianuarie, în reţeaua magazinelor Diverta, precum şi online, pe www.bilete.ro, www.blt.rowww.ticketpoint si www.myticket.ro. În perioada 28 februare – 1 mai, biletele și abonamentele puse în vânzare pot fi achiziționate la prețul de 90 RON pe zi și 160 RON pentru abonamente.

Opeth cântă metal progresiv din 1990. În cei 19 ani în care trupa a trecut prin multe schimbări și a produs nouă albume. Opeth nu ar fi ajuns pe culmile succesului de astăzi fără aportul lui Mikael Åkerfeldt, membru din 1992, solist și chitarist, compozitor principal, este artistul care și-a dedicat întreaga carieră acestui proiect. Influențat în tinerețe de trupe heavy metal precum Slayer, Black Sabbath, King Diamond și Morbid Angel, Åkerfeldt s-a lasat impresionat de rockul progresiv al anilor '70 și de stilurile fusion, acustic, metal. Aceste influențe se regăsesc în muzica trupei.

Mixul sonor format din părți de heavy metal și pasaje acustice, combinat cu elemente din progressive metal și progressive rock conferă indentitate mărcii Opeth. În 2006, Åkerfeldt vorbea despre abordarea sa deschisă asupra genurilor muzicale în Metal Hammer Magazine: "Nu are sens să cânți întro trupă și să mergi întro singură direcție când le poți aborda pe toate. Ar fi imposibil pentru noi să cântăm numai hard metal; el este rădăcina noastră ... și va rămâne mereu în esența muzicii noastre.”

Primul album marca Opeth, Orchid, a fost înregistrat în 1994 testând limitele stilului prin sunete de chitări acustice, pian și voci curate. Albumul a primit calificative promițătoare din partea presei, au fost apreciate proporțiile secvențelor grele cântărite în raport cu părțile acustice lejere. În 1996, Morningrise este lansat în Europa. Al doilea album conține cinci piese ample, întrun total de 66 de minute, piese interpretate în turneul din Marea Britanie și Scandinavia. Urmarea acestui turneu a fost lansarea internațională a primelor albume prin casa de discuri Century Media.

My Arms, Your Hearse a fost lansat în 1998 și a marcat o tranziție ireversibilă în muzica trupei prin accentuarea rifurilor genului progressive metal și diminuarea prezenței armoniilor de chitară. A urmat Still Life lansat în 1999 în Europa și 2001 în SUA. Un album conceptual, spunea Åkerfeldt, o poveste traspunsă printrun album integrat în stilul progresiv.

Blackwater Park, albumul lansat în 2001 alături de Steven Wilson de la Procupine Tree a fost catalogat de Allmusic ca fiind impresionant și foarte inspirat, zdruncinând convențiile compoziționale ale stilului. Opeth pleacă pentru prima dată întrun turneu mondial de promovare și apare la Wacken Open Air în 2001 în fața unui public de peste 60.000 de ascultători.

Deliverance și Damnation au aparut la un an diferență, în 2002 și 2003, albume concepute pentru a fi lansate împreună, la sugestia lui Jonas Renkse de la Katatonia, vechi prieten cu Åkerfeldt, care i-a propus să scrie un album heavy și altul soft. Albumele au generat prima intrare în topurile americane și aproape 200 de concerte în 2003 și 2004. Opeth lansează primul lor DVD, Lamentations (Live at Shepherd's Bush Empire 2003), care conține un concert de două ore și un documentar despre înregistrările albumelor Deliverance și Damnation.

În 2005, trupa semnează contractul cu Roadrunner Records și lansează în iunie Ghost Reveries, album pentru care trupa a repetat trei săptămâni înainte de a intra în studio, ceva nou pentru Opeth, trupa care nu mai repetase înainte de înregistrări din vreme producției My Arms, Your Hearse, în 1998. Chiar de la lansare, Ghost Reveries ocupa locul 64 în topul din SUA și numărul nouă în Suedia, un nou record pentru Opeth. În 2006 apare al doilea DVD și o relansare a albumului cu o piesă bonus, un cover după Soldier of Fortune, Deep Purple.

Anul trecut a fost lansat Watershed, albumul cu șapte piese remarcabile. Chiar de la lansare Watershed o intrat pe numărul 23 în topul Billboard 200 și pe prima poziție în topul albumelor din Finlanda.

Artmania festival Sibiu 2009 - Trupa Opeth
 

Foto: Claudiu StanciuCei șase britanici din trupa My Dying Bride revin pe scena festivalului ARTmania în ziua de vineri, 17 iulie, alături de Opeth și Tristania.

My Dying Bride sau MDB, cum spun fanii britanicilor invitați în România, a lasat o impresie extraordinară publiculului de la ARTmania '07 și a rămas cu o amintire foarte pozitivă legată de Sibiu și festival. La cerea fanilor și numai mulțumită lor, MDB și-a confirmat participarea la această editie a Festivalului de la Sibiu.

Artmania Festival 2009 - My Dying Bride

Concertul este dedicat promovării ultimului album intitulat "For Lies I Sire".
Deși My Dying Bride a debutat cu stilul doom metal, vocea fără tonuri foarte joase s-a auzit chiar de la al doilea album "Turn Loose the Swans". "The Angel and the Dark River" din '95 a marcat dispariția vocilor morbide care urmeau să revină abia în '99 pe "The Light at the End of the World". My Dying Bride se folosește încă de la primul album integral din '92, "As the Flower Whiters", de influențe din muzica clasică prin folosirea clapelor și a sunetelor de vioară.

În '95 MDB lansa "The Angel and the Dark River" pentru ca la sfârșitul anului să cânte trei luni de zile în turneu cu Iron Maiden, o perioadă de promovare ce i-a câștigat trupei mii de noi fani. My Dying Bride a produs zece albume în 19 ani de existență, șapte compilații și trei producții video.

Artmania Festival 2009 - Trupe rock

Muzica lor se remarcă prin riffuri dure în măsuri lente și versuri obsesive împletite întro compoziție epică rafinată. Ultimul album MDB tinde spre conturarea unei atmosfere sonore liniare și relativ aplatizate în care apar din când în când și momente de furie. "For Lies I Sire" a marcat și o schimbare în componența trupei: Katie Stone cântă la clape și vioară în locul artistei Sarah Stanton. Katie va interpreta în concerte și părțile cântate până în '98 de Martin Powell.

Biletele, în valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonament sunt disponibile în reteaua magazinelor Diverta, precum și online, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro și www.myticket.ro. Pâna la 1 mai 2009, biletele si abonamentele puse in vanzare pot fi achizitionate la pretul de 90 RON pe zi si 160 RON pentru abonament.


Nightwish va concerta în Piața Mare din Sibiu pe 18 iulie 2009 în cadrul ARTmania Festival ’09.
Nightwish, un nume recunoscut la nivel mondial cu 7 albume de succes și foarte multe concerte susținute pe scenele festivalurilor și a marilor arene din lume, va concerta în Piața Mare din Sibiu Sâmbătă, 18 iulie 2009, în cadrul ARTmania Festival ’09.


Pain la ARTmania FESTIVAL, sâmbătă, 18 iulie 2009

ARTmania Festival prezintă în premieră naţională "Pain" în Piaţa Mare din Sibiu în ziua de sâmbătă, 18 iulie 2009.

Pain este un proiect "industrial metal" din Suedia. Conceptul iniţial a pornit ca un hobby susţinut de Peter Tägtgren a cărui idee a fost să îmbine stilul metal cu influenţele techno. Tägtgren este în acelaşi timp vocal-chitarist al trupei Hypocrisy şi producător în propriul său studio, The Abyss. Influenţat de albumul Soul of a New Machine produs de Fear Factory, Peter a decis să lanseze Pain. Iniţial, Pain a fost gândit să funcţioneze precum o trupă "heavy metal" în care Tägtgren ar fi cântat la toate instrumentele, dar întro zi o întâmplare a schimbat proiectul pentru totdeauna. "Am luat un calculator şi am început să mă joc cu ritmuri digitale care au generat tot felul de rezultate", spunea Peter. "Dintr-odată, am început să fac acest gen de muzică, oricum ar fi ea numită. A fost un simplu experiment realizat din dorinţa de a produce ceva diferit. Singura muzică pe care o făcusem până atunci era fie black, fie death metal, iar eu vroiam mai mult şi m-am gândit să încerc şi altceva mergând către sunete electronice."

Albumul de debut a fost lansat în 1997, iar de atunci Pain a produs încă cinci albume şi un DVD. Ultimul album Pain, "Psalms Of Extinction" prezintă loop-uri de percuţie întro versiune cel puţin originală; de exemplu, "un loop a fost înregistrat din sunetul emis de chitară în timp ce era deconectată", iar pe album sunt frecvent întâlnite inovaţii de acest gen. La începutul lunii februarie 2006, blabbermouth.net anunţa semnarea contractului dintre Pain şi Roadrunner Records. În prezent, Pain aparţine casei de discuri Nuclear Blast Records şi se află în turneu mondial împreună cu Nightwish. 

Ajuns la cea de a patra editie, Festivalul Artmania 2009 este organizat în parteneriat cu Primăria Sibiu, Consiliul Local Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu. În ultimii trei ani pe scena festivalului au fost prezente nume de rezonanţă printre care HIM, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Trupele care au confirmat participarea la ediţia din acest an sunt: Nightwish, Opeth, My Dying Bride, Pain şi Tristania.

Nightwish şi Pain vor cânta în Piaţa Mare din Sibiu, sâmbătă, 18 iulie 2009.

 


Organizator: Artmania


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 06.05.2009 12:12 )
aduceti Draconian la festival :D


  

Alte evenimente Vineri, 17 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter