SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Clasic Junior Festival / Sibiu 2014

1010 afisari

21 noiembrie 2014
2 zile
22 noiembrie 2014


Clasic Junior Festival sau muzica pe înţelesul copiilor în cadrul unui festival unic 

Părinţii şi copiii sunt invitaţi să descopere împreună valorile muzicii calsice universale prin concerte, teatru muzical, expoziţii de instrumente muzicale, în cadrul Clasic Junior Festival (CJF), care se va desfăşura la Sibiu în perioada 21-22 noiembrie.

“Acolo unde cuvintele eşuează, muzica vorbeşte”. Hans Christian Andersen, nu doar îndrăgit autor de poveşti, dar şi vizionar în ceea ce priveşte puterea de comunicare a muzicii, a intuit potenţialul uriaş al acestei arte.
Noua generaţie de consumatori de artă şi cultură poate arăta diferit, dacă vom avea grijă ca adevăratele valori să le fie transmise, la nivelul lor de înţelegere, încă din anii copilăriei. Clasic Junior Festival îşi propune o astfel de misiune fiind, la ora actuală, singurul festival educaţional şi cultural de promovare a muzicii clasice în rândul copiilor.

Şi pentru că cea mai uşoară formă de comunicare cu copiii este interacţiunea şi joaca, organizatorii au conceput secţiunile festivalului astfel încât copiii să devină principalii actori şi beneficiari ai aventurii cu muzica clasică. În locul informaţiilor reci şi seci, dintr-un manual de şcoală despre muzica clasică şi despre istoria marilor muzicieni, vom crea o serie de evenimente INTERACTIVE. ” Vom împacheta muzica, cuvintele, informaţia într-un mod inteligent, atractiv, prietenos, apropiat puterii de înţelegere a copiilor“, spun organizatorii.

De la ce am plecat
“Intreabarea pe care ne-am pus-o, in calitate de parinti dar si in calitate de cetăţeni ai comunităţii este legată de educaţia culturală şi în special muzicală a copiilor. Se face sau nu se face ? Cine o face? Şcoala, familia, mass-media? În ce măsură se implică fiecare şi cât e de importantă această educaţie pentru dezvoltarea personală? Am considerat că este rolul societăţii civile de a veni şi umple acest gol, de a îndrepta lucrurile acolo unde şcoala şi familia nu reuşesc.

Ideea CJF a pornit de la o stare de fapt a nivelului de educaţie culturală şi muzicală în rândul copiilor. Realitatea este dezarmantă, iar şcoala nu poate rezolva această problema singură: lipsesc programe culturale educaţionale non-formale, extracurriculare, educaţia muzicală din şcoli este rigidă, teoretizată, subfinanţată, şi nu răspunde nevoilor reale de dezvoltare ale copiilor. Lipsesc şcolile de muzică private, evenimentele de promovare a muzicii şi instrumentelor muzicale şi a tinerilor instrumentişti, mass-media promovează agreziv anumite genuri muzicale, de o valoare artistică mai degrabă îndoielnică, lipsa conştientizării valorii şi Clasic Junior Festival îşi propune să echilibreze această situaţia, să propună părinţilor şi copiilor un program de educaţie culturală prin muzică”, mai spun organizatorii.

Prin ce este special festivalul
În primul rand festivalul propune publicului, copiilor spectacole ,concerte, piese de teatru muzical pe intelesul copiilor. Interactiunea dintre artisti si copii este de asemenea un specific al evenimentului. Nu in ultimul rand valoarea artistica a spectacolelor este exceptionala, vorbim despre muzicieni, orchestre si trupe de teatru de prima mana din Romania. Cel mai important lucru este ca spectacolele unt concepute special pentru copii, adaptate la nivelul lor de intelegere. Rolul si aportul educativ al acestor reprezentatii este unul imens, mult peste cel al manualelor scolare calsice.

Nu intamplator, toate spectacolele CJF vor avea loc la Sala Thalia, in 21-22 noiembrie. Intentia este de a-i atrage si obisnui oe copii cu sala de concerte, de a-i familiariza cu locatia, cu comportamentul intr-o sala de concerte. Spectatorii vor primi la intrare, gratuit, „Ghidul bunelor maniere in Sala de Concerte”, un produs al Asociatiei Cultural Play.

Ce vedem la Classic Junior Festival
Festivalul debutează cu „Săptămâna Muzicii Clasice” – activitate- concurs, care se va derula în şcolile din Sibiu, în 17-24 noiembrie. Vor avea lor concursuri de desen şi concursuri de compunere pe tema muzici clasice, iar cele mai apreciate desene şi compuneri vor fi premiate în cadrul spectacolelor din 21-22 noiembrie”, spun organizatorii.

Al doilea eveniment este „Cum să înţelegem muzica – Concerte educative interactive de muzică clasică”, în cadrul căruia li se va explica şi demonstra copiilor, pe înţelesul lor, cum se ascultă şi cum se cântă muzica şi care sunt secretele muzicii.

„Copilăria Marilor Muzicieni – Teatru Muzical Interactiv” aduce în cadrul festivalului poveşti muzicale în care sunt implicaţi actori, instrumentişti şi păpuşari, parcurgând pe note muzicale copilăriile marilor compozitori. Festivalul aduce la Sibiu şi o expoziţia de instrumente muzicale, care va putea fi vizitată tot la Sala Thalia.
În cadrul Classic Junior Festival, se va lansa şi „Ghidul Bunelor maniere în sala de concert”, un instrument educaţional menit să-i înveţe pe copii cum trebuie să fie comportamentul atunci când mergi la un concert într-o sală de spectacole.

Biletele se gasesc la Libraria Humanitas si la casa de bilete a Salii Thalia, in zilele de vineri si sambata, 21-22 noiembrie

Clasic Junior Festival este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Play, in parteneriat cu Asociata Clasic e Fantastic si Teatrul Odeon, cofinantat de Consiliul Local Sibiu. Partenerii evenimentului sunt: Atrium Cafe, Pensiunea Fortuna, Scoala de Arte Play, Marquardt.
Locatie: Sala Thalia, Sibiu

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte evenimente Vineri, 21 noiembrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 12 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter