SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Mari intalniri: Eitetsu Hayashi, Maestrul Horia Andreescu si Orchestra Filarmonicii George Enescu

1109 afisari

23 octombrie 2010
1 zi
23 octombrie 2010


Eitetsu Hayashi, cel mai bun solist de Taiko - tobe japoneze, va susține un concert extraordinary impreuna cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, dirijata de maestrul Horia Andreescu în 20 octombrie, ora 19:00, la Sala Palatului din Bucuresti si in 23 octombrie 2010 in Sala Thalia din Sibiu.

Eitetsu Hayashi va interpreta "HI-TEN-YU" - A Concerto for Japanese drum and Orchestra, lucrare semnata de compozitorul Isao Matshushita. Prima parte a concertului din seria “Marilor Intalniri” va cuprinde lucrari ale unor compozitori consacrați: George Enescu, Ciprian Porumbescu, Béla Bartók, Doru Popovici, Tiberiu Olah si Grigoras Dinicu.

“Titlul compoziției, format din trei semne chinezesti, Hi-Ten-Yu (Zbor – Rai – Joaca), semnifica metaforic “zborul catre rai pentru joaca intre stele”. Urmand structura titlului lucrarea este divizata in trei parți si se dezvolta dintr-un calm general catre un dinamism viguros.”

“Wa-daiko, un instrument obisnuit in ceremoniile festivalurilor din Japonia, imita adeseori comuniunea raiului cu pamantul. Puternicul sunet al acestei tobe ajunge pana in Rai si se transforma intr-o vibrație acustica eleganta si libera, rezonand asemenea unui vuiet adanc venit din abisul pamantului. In timp ce energia nativa si patrunzatoare a tobei Wa-daiko reprezinta o lume, cealalta ii solicita orchestrei o construcție logica. Am incercat sa unific aceste lumi in toate miscarile concertului.” - Isao Matshushita

Eitetsu Hayashi, solistul concertului Hi-Ten-Yu, este o legenda vie cu statut de vedeta in Japonia fiind considerat artistul care a revoluționat modul in care Taiko este interpretat. Parte a ceremoniilor budiste si shintoiste, Taiko a devenit un stil specific de percuție, renumit pentru reprezentațiile inalțatoare. Eitestu este un important deschizator de drumuri atat pentru maiestria sa in Odaiko cat si datorita colaborarilor cu orchestre si coloanelor sonore compuse pentru filme.

Eitetsu Hayashi s-a nascut in Hiroshima in 1952 si a crescut intr-un templu budist, ascultand zilnic sutrele recitate de tatal sau. La 19 ani canta la tobe intr-o trupa de factura vestica, iar in 1972 a inființat legendarul grup de taiko, Sado-Ondekoza sau “The Demon Drummers of Japan” recunoscut pentru drumul zilnic de 60 de kilometri si repetițiile desfasurate la temperaturi apropiate de ingheț. Artistul va ajunge in Romania cu trei zile inainte de primul concert pentru a repeta cu Orchestra Filarmonicii George Enescu.

Filarmonica "George Enescu" este instituția muzicala reprezentativa a Romaniei. Fondata in anul 1868, "Societatea Filarmonica Romana" sub conducerea lui Eduard Wachman, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, in vederea propagarii culturii muzicale si popularizarii capodoperelor muzicii clasice. Odata cu inaugurarea Ateneului Roman, la 5 martie 1889, concertele au inceput sa se desfasoare in aceasta sala, la fel cum se intampla si in prezent. Ateneul Roman devine emblema culturii romanesti si sediu al Filarmonicii. In perioada conducerii lui George Georgescu (1887-1964) repertoriul s-a modernizat, iar Filarmonica a intrat in circuitul muzical internaţional prin participarea la primele turnee peste hotare si invitarea unor mari personalitaţi ale lumii muzicale interbelice precum: Jacques Thibaud, Pablo Casaldo, Igor Stravinski, Enrico Mainardi, Alfred Cortot, Maurice Ravel, Richard Strauss, Iehudi Menuhin, Herbert von Karajan. Horia Andreescu va dirija Orchestra Filarmonicii George Enescu la Bucuresti si Sibiu.

Horia Andreescu este nascut in Brasov, a absolvit Universitatea Naţionala de Muzica din Bucuresti, a urmat apoi cursuri de master class la Viena (cu Swarowsky si Östereicher), la Trier si München (cu Celibidache), debutand in 1967. Din 1976 pana in 1987 a fost Prim Dirijor al Orchestrei Filarmonice din Ploiesti, din 1987 a dirijat Orchestra Filarmonica din Bucuresti (unde a fost numit director adjunct din 1987 pana in 1990) si prim dirijor al Orchestrei Naţionale Radio. A format “Virtuozii din Bucuresti”, ansamblu pe care l-a condus in concerte si turnee. Timp de peste 12 ani a fost prim dirijor invitat al Berliner Rundfunk Orchester, Schwerin Staatskapelle si Dresden Staatskapelle. In 2004 a lansat un nou CD cu lucrari de Pascal Bentoiu interpretate de WDR Koln Orchestra, urmat de un alt CD alaturi de Radio Berlin Symphonic Orchestra pentru CPO, insumand peste 500 de minute de muzica inregistrata in capitala Germaniei. In 2005 RCA-Red Seal a lansat un CD cu muzica contemporana (cu Orchestra Radio din Berlin). Este, de asemenea, profesor la Universitatea Naţionala de Muzica din Bucuresti.

Un eveniment realizat cu sprijinul: Ambasadei Japoniei din Romania, “Tokio Metropolitan Governement” si “Japan Foundation”

Prețul biletelor variaza intre 50 si 180 de lei.
Biletele sunt disponibile in rețeaua in rețeaua magazinelor Diverta, Germanos, Carturesti, Humanitas, Domo, Orange, Vodafone si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro.

Parteneri logistici: TNT Romania, Paradigma Group
ARTmania – Where art and entertainment meet


Organizator: ARTmania


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter