SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Sibiu World Music Festival 2011

2606 afisari

11 noiembrie 2011
2 zile
13 noiembrie 2011


Muzica lumii – World Music – este un gen muzical de larga audienta, destinat tuturor categoriilor de public, indiferent de vârstă, sex, culoare politică, etnie, etc., uşor de adaptat numeroaselor tipuri de personalităţi. Capacitatea de a jongla cu diversele stiluri, ritmuri, melodii, motive muzicale marchează şi caracterul improvizatoric al muzicii lumii. Este un “cod cultural” care se poate exprima sonor, gestual, vestimentar, etc şi care a stârnit nenumărate controverse de-a lungul timpului, tocmai datorită acestui sincretism.
Evenimentul se constituie ca un festival al bucuriei şi al toleranţei între comunitãţile etnice din Europa şi România, un exemplu viu a ceea ce înseamnã convieţuire, spaţiu intercultural şi interetnic.
Vor fi prezentate productii din repertoriul international, traditional-folcloric, cu sonoritate moderna. Participantii îsi vor face cunoscuta cultura, prin viziunea artistului sec XXI, folosind o combinatie între instrumentele traditionale si aparatura electronica moderna.

Program

VINERI 11 NOIEMBRIE – ora 19:00
Kaulakau (Spania)
The Klezmer Connection (Austria)

SAMBATA 12 NOIEMBRIE – ora 19:00
Karavan Familia (Ungaria)
Sarakina (Polonia)

DUMINICA 13 NOIEMBRIE – ora 19:00
Radu Captari (Moldova)
Cornelia Tihon & Daniel Badoi (Romania)
Traffic Strings – Tango Finesse (Romania)

Concertele au loc la Filarmonica de Stat Sibiu - Sala “Thalia”

Bilete in reteaua EVENTIM.RO, Humanitas, Germanos, Orange Shop, Vodafone Store

ONLINE
www.sibiuworldmusicfestival.sibiujazz.eu
www.facebook.com/sibiuworldmusic

Kaulakau (Spania)
www.kaulakau.com

Marc Egea: hurdy gurdy, fluiere, percutie & voce
Jordi Molina: tenora
Franco Molinari: contrabas
Enric Canada: tobe & percutie

Muzica pe care o interpreteaza are la bază stiluri diferite, de la folk, jazz, rock, până la muzica clasica sau experimentală... Liderul grupului, Marc Egea, spunea: „in momentul cand am creat formaţia KaulaKau, intenţia noastră nu a fost aceea de a contopi aceste stiluri muzicale, deşi acesta ar fi putut fi un punct de pornire, ci mai degrabă de a interpreta pur si simplu şi de a începe o adevarată aventură, fără a încerca să modificăm prea multe elemente”. Aceasta a facut ca rezultatul sa fie complet imprevizibil şi spontan, motiv pentru care este destul de dificil să încadrăm exact stilul muzical abordat de ei. Se poate spune ca este un stil apropiat de folk-jazz; noi l-am incadrat in „world music” dar, in final, am prefera ca ascultătorii noştri să fie cei care vor incadra stilul intr-un curent sau altul dacă simt nevoia, pentru că ei sunt cei cărora li se adresează muzica noastră.

The Klezmer Connection (Austria)
www.klezmerconnection.at

Georg Winkler: clarinet
Marion Ellmer: voce / ghitara / percutie
Hubert Kellerer: acordeon
Bernie Rothauer: tobe / ghitara
Peter Aradi: contrabas


Formaţia “THE KLEZMER CONNECTION” propune o prelucrare nonconformistă a muzicii tradiţionale de petrecere şi nuntă a evreilor vorbitori de idiş din Europa de Est.
Caracteristică pentru această formaţie este o interpretare inedită, plină de forţă şi emoţie.
In muzica lor se întrepătrund pasaje de o intensitate vulcanică cu momente subite de acalmie.
 Muzicienii apelează la ritmuri alternative şi orchestraţii neobişnuite, care permit o interpretare plină de forţă şi emoţie, cu un nivel tehnic excepţional.

Karavan Familia (Ungaria)
www.karavanfamilia.hu

István Nagy: vocal, ghitara, tambura, blues-sharp
Ica Farkas: vocal, dans
István Nagy jr: vocal, ghitara, percutie
Niki Nagy: vocal, dans, ghitara

Karavan Familia este o formaţie ţigănească de world-music din Ungaria, care interpretează muzică tradiţională ţigănească cu un sound şi efecte unice de mississipi blues, flamenco, rumba şi influenţe estice.

Sarakina (Polonia)
www.sarakina.art.pl

Jacek Grekow: acordeon, cimpoi, kaval
Jan Mlejnek: clarinet, tambura
Mateusz Bielski: contrabas
Wojciech Bronakowski: percutie

Sarakina este o formaţie ceho-bulgaro-poloneză, a cărei muzică este o combinaţie de Ethnic Balkan (muzică populară balcanică) şi elemente stilistice moderne. Melodiile populare originale sunt îmbogăţite cu orchestraţii moderne, influenţe clasice şi improvizaţii jazzistice.


Radu Captari (Moldova)


Radu Captari este compozitor si dirijor de profesie insa, ca interpret, poate fi incadrat in categoria artistilor de exceptie. Pentru ca el interpreteaza cantand si canta interpretand. Muzica lui spune o poveste in care, pe nesimtite,publicul este atras, participa, sufera sau se bucura si uita pentru o ora sau doua de sine.


Cornelia Tihon & Daniel Badoi (Romania)Cornelia Tihon: nai si alte 22 de instrumente aerofone
Daniel Badoi: claviaturi

Cornelia Tihon este un  artist pe cat de special pe atat de indragit, care la doar 23 de ani interpreteaza genuri muzicale diverse (world music, classic, rock, folclor, jazz) la 23 de instrumente aerofone - de la pai la tulnic sau bucium.

Traffic Strings – Tango Finesse (Romania)

Proiectul “TRAFFIC STRINGS” a fost initiat de muzicianul Lucian Moraru si aduce ca noutate in peisajul cultural romanesc (si nu numai) o formula instrumentala care “imbina intr-o maniera adecvata, combinatia intre o spumanta virtuozitate si o sonoritate timbrala inedita”
Pe scena sibiana grupul va prezenta proiectul “Tango Finesse”. Energia, talentul si daruirea se regasesc in fiecare moment al acestui splendid concept, care respecta tiparul traditional al concertelor de tango argentinian. Ardoarea, rafinamentul si erotismul tangoului sunt imbricate de TRAFFIC STRINGS intr-o virtuozitate instrumentala unica.
Organizator: FUNDATIA SIBIU JAZZ FESTIVAL


Locatie: Sala Thalia Sibiu

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter