SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

"Carmen" - spectacol cadou de Ziua Bunelor Maniere

1797 afisari

16 iulie 2010
1 zi
16 iulie 2010Aproape 150 de artisti vor urca pe scena saptamana viitoare pentru a prezenta publicului sibian un spectacol grandios, care imbina opera, muzica si dansul. Evenimentul este programat sa se desfasoare vineri, 16 iulie, de la ora 21 si este organizat in cadrul Zilei Bunelor Maniere adunand pe scena ce urmeaza sa fie amplasata in Piata Mare din Sibiu muzicieni, balerini si cantareti de opera. Ei vor spune pe cel putin o suta de "voci" povestea Operei "Carmen", a lui Georges Bizet.

"Este un proiect unic. N-am mai auzit ca cineva sa realizeze o astfel de punere in scena", a spus Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu. Spectacolul se anunta a fi unul de mare complexitate, care desi imbina ariile din opera si muzica clasica, va scoate dansul in prim-plan.

Balerini, muzicieni si cantareti

Mai multe institutii de cultura din Sibiu dar si artisti din tara si din strainatate isi dau mana pentru a realiza spectacolul prezentat in premiera absoluta. Astfel, iubitorii artelor ii vor putea vedea la un loc, in Piata Mare, pe balerinii Teatrului de Balet Sibiu, impreuna cu dansatori profesionisti de la Opera Romana din Iasi, din Constanta si Cluj-Napoca, care vor evolua alaturi de Orchestra de Tineret Sibiu, de Corul Operei Maghiare din Cluj- Napoca. Pe aceeasi scena se vor afla Corul de Copii "Aequo Anima" al Colegiului National "Gheorghe Lazar" din Sibiu, dansatoarea de flamenco Rosa Estrella din Spania, dar si cantareti din Spania si Italia. Spectacolul poarta semnatura coregrafului Valentin Bartes si a regizorului McRanin, fiind dirijat de Gabriel Bebeselea.

Pe 16 iulie, de Ziua Bunelor Maniere, Piata Mare din Sibiu se transforma in sala de spectacol, pentru ca aici vor fi amplasate scaune pentru spectatori. Costul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei pentru studenti, elevi si pensionari. Biletele au fost puse deja in vanzare, ele putand fi procurate de la Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de la Filarmonica de Stat Sibiu.

De la opera, la balet

Opera "Carmen" este astazi unul dintre cele mai iubite spectacole din lume, fiind cea mai cunoscuta creatie a compozitorului francez, Georges Bizet. "Carmen" a fost realizata in 1875 si se bazeaza pe opera omonima a scriitorului Prosper Mérimée. Premiera spectacolului a avut loc pe 3 martie 1875 la Opera Comica din Paris si a fost bine primita de public, in urmatoarele trei luni avand loc nu mai putin de 37 de reprezentatii.

Bizet nu a trait sa vada succesul operei sale, pentru ca a murit de atac de cord la 36 de ani, dupa exact trei luni de la prima prezentare a operei"Carmen" in fata publicului. Opera Comica a renuntat imediat la "Carmen", dar ea a fost prezentata in urmatorii trei ani la Viena, Bruxelles, Londra, New York, ajungand in Germania si Rusia. Dupa cinci ani de la moartea lui Georges Bizet "Carmen" s-a intors acasa, la Paris, urcand incet, incet scara succesului, devenind azi una dintre cele mai cunoscute si iubite opere.

Succesul nu s-a oprit insa aici, pentru ca in secolul XX muzica lui Bizet a stat la baza unor balete importante. Cel mai reprezentativ in acest sens este "Carmen Suite" din 1967, care i-a conferit Mayei Plisetskaya, balerina a Teatrului Bolshoi unul dintre rolurile sale reprezentative. 
Organizator: Casa de Cultura a Municipiului Sibiu


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter