SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



 

Festivalul International al Artei Lirice Sibiu editia a VIII-a 2009

3072 afisari

27 septembrie 2009
14 zile
10 octombrie 2009


Festivalul International al Artei Lirice Sibiu, editia a VIII-a 2009 in perioada 27 sepembrie - 10 octombrie, ora de incepere: 19:00.


Evenimentul prezinta pe durata a ai multor spectacole de opera si opereta, balet, recitaluri; in aceeasi perioada au loc simpozioane, cursuri de maiestrie interpretativa cu participarea si sub indrumarea unor maestri consacrati ai artei lirice.

27 Septembrie –
Opera Comica Bucuresti “Gianni Schicchi” – opera pt copii
Consultant proiect „Actualitatea capodoperelor”: Mircea Diaconu

Distribuţia: Vicenţiu Ţăranu, Eugen Voicu, Valentin Racoveanu, Andrei Lazăr, Gabriela Daha, Raluca Oprea, Daniel Filipescu, Rodica Ocheşeanu, Valentino Tiron, Alexandru Petrovici, Cristina Eremia, Ambrus Levente, Andy Ardeleanu, Roberta
Conducerea muzicală: Ciprian Teodoraşcu
Scenografia:: Viorica Petrovici 
Îşi dă concursul: Ansamblul „Serioso”

O nouă premieră, Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, prin care Opera comică pentru copii se îndreaptă către domeniul prin care s-a consacrat: opera! Versiune adaptată a operei pucciniene, „Gianni Schicchi” conţine mici modificări faţă de original, într-un spectacol plin de dinamism ce se adresează tuturor vârstelor. În final, soliştii vor dialoga cu publicul şi vor răspunde întrebărilor puse de copii.


29 Septembrie –
„În împărăţia operei şi operetei”
Concert / Spectacol realizat de Vienna Opera Company şi Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor:: José Areán - Mexic
Regia:: Cristina Cotescu 
Solişti:: Theodore Coresi, Catarina Coresi, Rannveig Thorarins, Orest Pîslariu, Antonia Ioniţă, Daniel Stoica, Angelo Ferrari, Ramona Zaharia, Valentin Marele

Vienna Opera Company s-a format în anul 2004 prin selectarea unui grup de profesionişti ai artei lirice din rândurile membrilor studioului “Opera Singer” din Vienna. Cu parteneriate artistice sau angajamente în Austria, Italia, Norvegia, Germania, România, compania îşi menţine un înalt nivel artistic, graţie atentei îndrumări a profesorului Theodore Coresi.


1 Octombrie – ora 19 – Casa de cultură a sindicatelor 
Opera Cluj “Maria de Buenos Aires”
María de Buenos Aires” – Tango „operita” de Astor Piazzolla şi Horacio Ferrer
Invitat extraordinar: Marcelo Nisinman - bandoneon
Distribuţia: Iulia Merca, Ionuţ Caras, Florin Pop
Regia artistică: Mihaela Bogdan
Îşi dă concursul: Orchestra de cameră „Tango”

Prin crearea „noului tangou” (tango nuevo), Piazzolla revoluţionează acest gen muzical într-o formă colorată, cu un limbaj ritmic original, spirit puternic, dramatic şi pasionat. „Operita” María de Buenos Aires, este o povestire de viaţă, moarte şi renaştere, María fiind întruchiparea dualismului „sfântă păcătoasă”.


4 Octombrie – ora 19 - Casa de cultură a sindicatelor 
 Opera Naţională Bucureşti şi Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
„Rigoletto” – de Giuseppe Verdi
Distribuţia:

Hector Lopez – Ducele de Mantua
Eugen Secobeanu – Rigoletto
Irina Iordăchescu – Gilda
Pompeiu Hărăşteanu – Sparafucile
Dirijor: Iurie Florea

Rigoletto (libretul Francesco Maria Piave, după Victor Hugo „Le Roi s'amuse") este una dintre operele preferate ale publicului. Din creaţia lui Verdi, aceasta este depăşită doar de Aida prin popularitate. Rigoletto este măscăriciul cocoşat al curţii, care afişează un umor amar. Fiica sa, nepreţuita Gilda, cade victimă uşuraticului Duce de Mantua. 

7 Octombrie - ora 19 – Sala Thalia

„Solus” – coregrafia Boris Nebyla
Renaiss[D]ance Company Viena

Producţia: Simona Noja
Dansează:
Yuki Hasebe - Japonia 
Sandra Zelechowski - Austria
Boris Nebyla - Slovacia
Gianpiero Tiranzoni – Italia
La vioară: Gudrun Eber – Austria

Solus este o metaforă coregrafică pe tema singurătăţii, creată pentru 4 dansatori şi o violonistă. Inspirat de „Manualul de tristeţi folositoare” al lui Ion Noja, creaţia reflectă simbioza dans/text/ton. Compania Renaiss[D]ance are ca scop promovarea tinerilor dansatori dar şi a unor personalităţi deja afirmate internaţional, în coregrafii neoclasice şi contemporane.


8 Octombrie –
 ora 19 - Sala Thalia
Gala tinerilor interpreţi - Concert de arii din opere
Teatro lirico sperimentale di Spoleto şi orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor: Petre Sbârcea
Participă: Tineri solişti ai artei lirice

Fondat de Adriano Belli - avocat şi muzicolog - în anul 1947, Teatro Lirico Sperimentale di Spoleto, Italia, deschide drumul carierei artistice tinerilor interpreţi care încă nu au debutat. Alături de tinerii interpreţi invitaţi din Spoleto, vor evolua şi tineri solişti români selecţionaţi în urma unui concurs organizat în vederea acestui concert de gală. În program, arii celebre de Donizetti, Verdi, Puccini ş.a.


Biletele de intrare se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, str. Cetăţii nr.3-5, Sibiu, L-V între orele 10 şi 16, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, L-V între orele 10-13 şi 16-19 şi în seara spectacolului la intrarea în sală.

Preţul biletelor este de 20 şi 12 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari şi 20% pentru abonamente. Informaţii la tel. 0269210264, 0269206507



 




 




Organizator: Filarmonica de Stat


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Anonymous ( 08.08.2009 12:33 )
Abia astept sa inceapa festivalul, mai ales ca am auzit ca in toamna se intorc la Sibiu artistii teatrului liric din Spoleto.
Imi doresc nespus sa ascult din nou vocea angelica a lui Piero Pretti.
Mii de multumiri orgnizatorilor daca se gandesc sa ni-l aduca iarasi pe scena festivalului.


  

Anonymous ( 01.10.2009 03:36 )
Suntem entuziasmati de seara oferita de Vienna Opera Company alaturi de orchestra Filarmonicii! A fost un eveniment de neuitat! Solisti minunati- i-am remarcat in mod special pe Catarina Coresi, Daniel Stoica si tenorul Angelo Ferrari - un concept de spectacol interesant si antrenant, si un dirijor de exceptie in persoana maestrului Jose Arean din Mexic. O apreciere deosebita pentru orchestra Filarmonicii care a acompaniat minunat intregul spectacol. Multumiri si felicitari organizatorilor acestor evenimente!


  

Mihaly ( 01.10.2009 04:04 )
Intr-adevar un spectacol de nota 10! Pentru mine vedetele absolute au fost soprana Catarina Coresi pe care mi-a facut mare placere sa o revad pe scena sibiana dupa o absenta cam indelungata, si dirijorul Jose Arean care cu toata misiunea sa dificila si ingrata (solistii erau de multe ori in spatele lui, sau in diverse unghiuri ale scenei) a fost o adevarata revelatie. Muzicalitate, precizie, atentie fata de tot ceea ce se intampla in jur, si o tehnica absolut superba! Minunat!
Pacat ca maestrul Theodore Coresi - neuitatul don Basilio al Operei Romane, plecat din tara acum foarte multi ani pentru a face cariera exceptionala pe care a facut-o, ne-a oferit un moment atat de scurt, am fi dorit cu totii sa auzim cat mai mult aceasta voce splendida de bas autentic! Stoica si Ferrari au fost de asemenea o incatare, mai rar doi tenori atat de buni in aceeasi seara, si pe aceeasi scena! Mezzosoprana Ramona Zaharia a fost o prezenta deosebita, iar baritonul Valentin Marele a oferit un Escamillo cuceritor. O nota deosebita pentru Orest Pislaru care dupa un Bartolo incredibil, i-a fost un partener pe masura Catarinei Coresi in duetul din Don Pasquale. Multumiri tuturor!


  



Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter