SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



 

Festivalul Medieval Cetati Transilvane Sibiu 2012

2184 afisari

25 august 2012
3 zile
27 august 2012


Evolutii. Aceasta este tema pe care a doisprezecea editie a Festivalului Medieval « Cetati Transilvane »  Sibiu o propune publicului. Sub indemnul « Pasi peste veacuri », festivalul incepe vineri, 24 august 2012, de la ora 21 :00, cu traditionala parada a participantilor si pana duminica va readuce in Cetatea Sibiului arta si cultura medievala.

Corvus Corax (Germania), Corul Operei Maghiare Cluj – Napoca, muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu, Crispus si formatia de muzica AdHoc, Bordo Sarkany (Ungaria), Drachenmond (Germania) sunt numai cateva dintre numele aflate in programul editiei din acest an a evenimentului. Alaturi de acestia, artisti din toata tara vor anima atmosfera pe parcursul celor trei zile de sarbatoare medievala. Spectacolele de muzica medievala si dans, paradele cu foc, animatiile stradale si statuile vivante, demonstratiile de lupte cavaleresti, atelierele de arta medievala si arte divinatorii si iarmarocul medieval la care vor participa patruzeci de comercianti, producatori si artizani din toata tara, nu vor lipsi nici in acest an din programul festivalului. Gazdele festivalului vor fi, pentru al doilea an consecutiv, actorii sibieni Cendana Trifan si Bogdan Saratean. Evenimentul va pastra Piata Mare ca locatie principala de organizare a spectacolelor din program si Bulevardul Nicolae Balcescu ca locatie secundara. Programul complet al Festivalului Medieval « Cetati Transilvane »  Sibiu poate fi descarcat de pe siteul evenimentului www.cetatitransilvane.eu.

Pentru sanatatea dumneavoastra faceti o plimbare in parada festivalului
Acesta este indemnul pe care organizatorii il adreseaza publicului. Asa cum se intampla deja de cativa ani, parada festivalului are in fiecare an un nou punct de plecare, in incercarea organizatorilor de a promova si de a atrage atentia si asupra altor puncte de interes din oras. Dupa ce in 2010 parada festivalului a plecat din curtea Bisericii Evanghelice Sibiu si in 2011 de pe strada Azilului, cu trecere pe sub Podul Minciunilor si Turnul Sfatului, in 2012 o alta locatie a fost aleasa de organizatori pentru startul paradei. Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu este locul unde, in acest an, artistii ce vor defila in parada dau intalnire publicului. Parada va incepe la ora 21:00, din Biblioteca ASTRA, corp A si va parcurge urmatorul traseu : Biblioteca ASTRA (Corp A) – Parcul Astra – Bulevardul Nicolae Balcescu – Piata Mare.
« Intr-o societate in care valorile par sa fie supuse constantei desacralizari, avem nevoie inainte de orice altceva de reintoarcerea la autentic. La valorile adevarate. Cartile, lectura, au ramas si vor ramane mereu surse sigure de echilibru si sanatate a spiritului. Ideea de a da intalnire publicului la Biblioteca, pentru punctul de plecare al paradei festivalului, este felul in care am ales sa punem punctul pe i-ul din « Citeste ! »   » Ovidiu Dragoman, Director Festival

« Rosu, rosu, catifea » , in parada festivalului
Dupa lansarea ce a avut loc in Bucuresti, cartea « Rosu, rosu, catifea » scrisa de Veronica D. Niculescu, va fi lansata si la Sibiu, in cadrul Festivalului Medieval « Cetati Transilvane » . Evenimentul de lansare, ii va avea ca invitati pe Dragos Varga si Teodora Coman si va avea loc sambata, 25 august 2012, de la ora 17 :00, la Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu, Sala de Festivitati, corp A. Un numar de cincisprezece volume vor fi oferite cadou publicului participant la parada festivalului, de catre artistii ce



vor defila in parada. Cartea se va gasi spre vanzare in seara lansarii, pretul unui exemplar fiind de douazeci de lei.

Spectacolul „Cantus Buranus” in premiera in Romania, pe scena festivalului medieval sibian
Formatia germana „Corvus Corax”, prezenta anul trecut pentru prima data in Romania la Sibiu, in cadrul Festivalului Medieval „Cetati Transilvane” se intoarce la Sibiu si in 2012, de aceasta data cu unul dintre cele mai impresionante spectacole ale lor: „Cantus Buranus”, spectacol care din 2005, anul cand a fost pentru prima data pus in scena si pana in prezent, continua sa fascineze publicul din toata lumea. Daca in 2010 spectacolul a fost pus pe scena CastelFest Olanda si in 2011 in Mexico City – unde nu mai putin de douazeci de mii de spectatori au fost prezenti, in 2012 a venit randul Sibiului sa gazduiasca acest spectacol impresionant.
Spectacolul “Cantus Buranus” ii aduce pe aceeasi scena la Sibiu pe regii menestrelilor Corvus Corax alaturi de Corul Operei Maghiare Cluj – Napoca si muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu. Spectacolul va avea loc duminica 26 august 2012, in ultima seara de festival, de la ora 22:00 pe scena mare de spectacole din Piata Mare, intrarea fiind libera.
Formatia Corvus Corax a luat fiinta in anul 1989, la inceput ca un „duo” format din Wim si Castus si mai apoi ca un cvintet, in prezent formatia fiind compusa din sapte muzicieni. In ultimii ani ei au urcat pe scena chiar si impreuna cu o suta cincizeci de artisti – coruri, orchestre simfonice, actori, jongleri sau acrobati. Au cantat pe toate scenele lumii, din Germania tara natala, pana in Japonia si China sau pana in Mexic si Statele Unite ale Americii, scenele lor fiind deopotriva pietele centrale ale oraselor, castele medievale, dar si teatre, sali de spectacole sau cluburi.
Un moment dintr-un spectacol Cantus Buranus poate fi vizualizat aici: 

Evenimentul este organizat de Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Sibiu. Simba Catering Sibiu, Hotel Libra, Crama Sibiana, Scoala de Soferi Prima, Lions Oscar Sibiu si Staropramen sunt sponsorii editiei din acest an. Partenerul principal al evenimentului este Volksbank.

Evenimentul este sustinut media de Magic FM, Zile si Nopti, Antena 1 Sibiu, Turnul Sfatului, Rondul de Sibiu, Ora de Sibiu, Profil Cultural, News Outdoor, Cemerita.ro si Brylu.ro. Conceptul vizual si creativ al materialelor de promovare a festivalului poarta semnatura Artex.




Locatie: Piata Mare, Sibiu

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter