SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Festivalului Medias Cetate Medievală

3500 afisari

10 iulie 2008
4 zile
13 iulie 2008


Festivalului "Mediaş-Cetate Medievală", care se va desfăşura în perioada 10-13 iulie.

Publicul va fi incantat cu spectacole de teatru inspirate din perioada medievala, spectacole de dans medieval, concerte de muzica medievala, turniruri cavaleresti, animatie stradala cu specific medieval, fachiri, povestitori, ateliere de dans medieval, teatru de papusi si multe alte surprize.

Festivalul se afla la a IV-a editie si va reuni peste o suta de mesteri populari din  Bucuresti si judetele Alba, Arad, Arges, Bihor, Brasov, Bistrita-Nasaud, Cluj, Covasna, Dâmbovita, Dolj, Galati, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Neamt, Sibiu, Suceava si Vâlcea. Participantii vor oferi spre vânzare produse de artizanat specifice diverselor mestesuguri si îi vor initia în arta lor pe toti cei interesati.

Printesa Vinului vine in cetate

Nu trebuie sa aiba nasul rosu ca sa devina Printesa Vinului, ba dimpotriva, tinerele aspirante la acest titlu trebuie sa fie domnite gingase si dragalase. Pentru prima data, Festivalul Medieval de la Medias, isi va alege o printesa. Nu va fi doar o printesa oarecare, ci una care va reprezenta voia buna, caci ea va fi incornata Printesa Vinului. Timp de patru zile, 10-13 iulie, Mediasul redevine cetate medievala si invita oaspeti din toate colturile tarii sa se bucure de atmosfera. si sa calatoreasca, din nou, în trecut, într-un decor medieval, unde vor fi impresionati de curajul cavalerilor, frumusetea domnitelor dar si de maiestria mesterilor populari.

Fiica lui Bachus
Printesa Vinului nu va fi aleasa, din fericire, in urma unui concurs de baut vin ci a unuia de frumusete. „Pentru ca Mediasul nu e renumit doar prin faima vinurilor, ci si prin prezenta a numeroase fete frumoase, anul acesta se va organiza si un concurs de Miss în cadrul caruia se va desemna «Printesa vinului – Medias 2008»”, explica organizatorii festivalului. Aspirantele la acest titlu trebuie sa participe la concurs imbracate în costum national din zona, sa aiba înaltimea peste 1.70m si vârsta între 18 si 25 ani. Domnitele sunt rugate sa trimita un CV si o fotografie color pe adresa mediasmedieval2008ayahoo.com sau culturaaprimariamedias.ro.

Bun ii vinul ghiurghiuliu
Daca cetatea va avea o printesa a vinului, era normal sa aiba si o strada a vinului. In cele patru zile de festival, strada Petofi Sandor se va numi Strada Vinului. „Undeva în paginile romanului Dracula, scriitorul irlandez Bram Stoker aminteste ca, la nunta contelui valah, vinul a fost «cel auriu de Medias». Mediasul si împrejurimile lui sunt si azi cunoscute, data fiind faima vinurilor vechi de Târnave, simbol al stemei orasului, zona fiind supranumita din timpuri stravechi [ara Vinului sau Weinland, asa cum apare în harta umanistului Johannes Honterus (sec. XVI)”, arata organizatorii. Acestea sunt doar câteva din motivele care i-au determinat sa trasforme o strada in Strada Vinului. Aici oaspetii vor putea degusta cele mai diverse soiuri de vinuri, de la cele mai renumite podgorii românesti.

Marele Târg al mestesugurilor vii
In cele patru zile de festival, strazile burgului se vor umple cu personaje din evul mediu, muzica de epoca îi va încânta pe oaspeti iar mestesugarii, îmbracati în costume traditionale specifice fiecarei zone, îsi vor arata maiestria în fata celor care doresc sa afle din secretele artei populare. Marele Targ al mestesugurilor se deschide inca din prima zi de festival. Vor participa 55 de mesteri populari din Bucuresti, Alba, Arad, Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Covasna, Dâmbovita, Dolj, Galati, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Neamt, Sibiu, Suceava si Vâlcea.

În fata curiosilor, mesterii vor sculpta lemnul în icoane, cruci si troite, vor executa împletituri din nuiele, rachita, panusi si cânepa, vor picta icoane pe sticla si pe lemn, vor confectiona podoabe si bijuterii din lemn, ceramica, piele si alte materiale. De asemenea, vor fi expuse costume traditionale românesti, maghiare, germane si rome, lucrari de artizanat, broderie, tesaturi si multe altele.
În cadrul unor mini-ateliere de creatie, amatorii de mestesuguri populare vor afla "pe viu" amanunte despre modelarea lutului si arta ceramicii, a sculpturii în lemn si confectionarea de sticla decorativa. De asemenea, cei interesati vor învata cum se confectioneaza hainele rustice, instrumentele muzicale si podoabele.
Festivalul este o sarbatoare a orasului, o manifestare de mare amploare care permite reînvierea unor traditii si meserii, la care sunt asteptati toti cei care vor sa-si adauge o frumoasa amintire în albumul de vacanta.

În cadrul Festivalului Medias, Cetate Medievala - editia a IV-a, organizatorii s-au gândit sa reproduca o parte din modul de viata al celor de odinioara printr-o expozitie cu tema "Întoarcere în timp" care va avea loc în Piata Regele Ferdinand I. Expozitia priveste istoria secolului al XIX - lea si a primei jumatati a secolului al XX-lea, dintr-un unghi neobisnuit, evocând modul dificil de obtinere a hranei de zi cu zi, munca, precum si alte dovezi reprezentative ale acelor vremuri. Va asteptam si pe dumneavoastra sa va lasati cuprinsi de atmosfera de viata a acelor vremuri.

Tabara medievala pentru cavaleri si domnite
Domnite si cavaleri din toate colturile tarii sunt asteptati sa-si instaleze cortul medieval în "Tabara medievala", care se va amenaja în Piata Regele Ferdinand I. La editia de anul trecut au sosit, alaturi de cavalerii din Medias, cei din Sibiu, Brasov si Suceava. Aici îsi pot expune armele, îsi pot arata maiestria în lupta si vor asculta povestiri medievale despre lupta pentru iubire si pentru dreptate.

Muzica multa
Pe scena amplasata în Piata Regele Ferdinand I vor fi concerte pentru amatorii de muzica folk si rock în fiecare seara.
În 10 iulie de la ora 20:00, Narcisa Suciu revine în Medias cu un concert de suflet, în 11 iulie de la ora 20:00, scena va fi pregatita pentru Luna Amara. Seara de sâmbata, 12 iulie, de la ora 21:15, este dedicata trupei Sarmalele Reci. Duminica, 13 iulie de la ora 19:00 este invitat pentru un concert folk, cantautorul Florin Sasarman. Acesta nu s-a oprit doar aici. În 10 iunie, în calitate de presedinte al Asociatiei "Bistrita Medievala", Florin Sasarman a invitat autoritatile din Sibiu, Medias, Brasov, Sighisoara si Sebes sa se uneasca pentru a constitui un traseu turistic medieval integrat în Transilvania, ce va purta denumirea de “Siebenbürgen”, dupa numele celor sapte cetati de aparare din Ardeal.

Trupa Trei Parale va sustine în 11 iulie de la ora 18:30 un concert de muzica veche româneasca pe scena din Piata Regele Ferdinand I. Grupul foloseste instrumente vechi aproape disparute în mediul traditional si total neglijate în lumea contemporana urbana: fluierul, cavalul, tilinca, cobza, drâmba.Toate melodiile interpretate sunt traditionale, însa modalitatile de tratare a acestora pot fi uneori destul de libere. Sambata, în Sala Traube vor avea loc doua concerte deosebite. Primul concert o va prezenta pe Raluca Enea la clavecin, de la ora 18:00 iar al doilea, de la ora 20:00, îl va avea invitat pe Caius Hera. Acesta va sustine un recital de muzica din perioada Evului Mediu, a Renasterii si a Barocului, interpretata la diverse instrumente de epoca, lauta renascentista, lauta, baroca, vihuela, chitara renascentista si teorba.


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter