SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Proiectii si expozitie de fotografie

1326 afisari

17 iulie 2009
15 zile
31 iulie 2009


Proiectii si expozitie de fotografie, locul de desfasurare: Sala Habitus, Piata Mica 4, ora de incepere: 10:00.
 
From a Dark Mind, expozitia de fotografie a vocalistului trupei My Dying Bride

3 Filme Dark de Nicu Iilfoveanu

Evenimente din cadrul Festivalului ARTmania 2009

From a Dark Mind, expozitia de fotografie a vocalistului trupei My Dying Bride

Aaron Stainthorpe, vocea trupei My Dying Bride s-a decis sa ne arate ce stie sa faca cu apartul de fotografiat. Puteti sa va convingeti vizitand expozitia “From a Dark Mind” deschisa din 17 iulie 2009 la Centrul Cultural Habitus. Temele variaza de la arhitectura catedralelor pana la detalii din natura vie sau moarta.

Aaron a fotografiat fara sa urmareasca un scop anume, nici macar admiratia publicului. Artistul foloseste programe de editare pentru îmbunatatirea imaginilor, în general pentru eliminarea oamenilor din peisaje sau pentru adaugarea unui note contrastante prin culori si luminozitate.

Fotografia favorita a lui Aaron este “Bather”, o simpla imagine a unei femei intrand în mare la Santorini ce relaxeaza si intriga privirile. O alta imagine preferata de Aaron este “Mullins”, o poza cu tobarul Dan întrun hotel oribil din Polonia, fotografie realizata acum cativa ani pe un coridor întunecat, aproape rupta dintrun film de groaza si profund amenintatoare. Nici macar focalizarea nu este elementul important în procesul creatiei, conteaza numai si numai atmosfera din spatiul cuprins, fara prea multe pretentii. Aaron Stainthorpe este satul de imaginile perfect balansate, pregatite cu atentie si prefera instantaneele, asa cum este “Mullins” imagine surprinsa exact la momentul potrivit cand Dan era un pic ametit, nesigur în orientare.

Expozitia “From A Dark Mind” poate fi vizitata în Galeria Centrului Cultural Habitus (Piata Mica Nr.4) din 17 iulie între orele 10:00-18:00. Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 17 iulie, la ora 12:00.


3 Filme Dark de Nicu Iilfoveanu

Nicu Ilfoveanu este preocupat de fotografie, film si instalatii. O parte din munca sa consta în alegerea camerelor de filmat de la începuturile industriei cinematografice, piese mecanice ce sfideaza normalul si camere de fotografiat înselatoare pentru cei ce le folosesc. Nicu a dezvolat conceptul de “stampare metrica”, o tehnica prin care imaginile se înregistreaza la frecvente diferite pentru ca apoi montajul final sa reflecte o cadenta poetica. În ultimul timp, artistul experimenteaza prin sunet în încercarea de a-si distanta lucrarile în raport cu realitatea materiala.

"Lookin' for the Holy Grail" 5’ – premiera

E noapte, intru în bucatarie. Nu vad nimic în jur. Apas întrerupatorul si becul electric lumineaza spațiul. Acum vad întreaga încapere. Curentul electric nu îl vad, dar stiu ca exista si functioneaza. Becul însa, îl vad. Aștept pîna dimineata. Întrerup curentul electric si las sa se raceasca becul ca sa-l desfac din dulie. Îl cantaresc în palma. E un balon de sticla alba, cu un soclu metalic si ceva misterios înauntru. Îl tin în fel si chip în mana. Nu lumineaza. Seamana cu un pocal. Oare contine lumina? Îi fac un mulaj în gips, torn plumb în mulaj, astept sa se raceasca. Desfac mulajul din gips. Acum am un bec din plumb identic cu becul alb. Daca as fi o fiinta pura si priceputa as face ca acest bec sa alunge întunericul care ma înconjoara.

 "Hangman" / super 8 / 3,30’ / b&w / (1998)2009

“O revizitare a unui material tras în 1998 si pastrat pentru zile mai bune.

În 2009 este adaugat sunetul gasit pe o placa de patefon.”

"... and Bob's Your Uncle" 12’

Avem deosebita placere de a va prezenta povestea sfasietor de induiosatoare a unui om ce a cunoscut viata si lumina soarelui abea la varsta de 33 de ani. Bazat pe o poveste reala:

“Ma numesc Gezu Bob, cunoscutii îmi spun Gezu Bob. Spun cunoscutii deoarece nu am prieteni, nu am avut niciodata. Am fost 8 frati, dintre care am ramas doar eu... o rara boala de piele ce se agraveaza dramatic la contactul cu lumina soarelui, ne-a decimat. Ignoranta si saracia parintilor mei a facut ca totul sa fie descoperit prea tarziu, abea dupa ce toti fratii mei au murit, unii in timp ce se scaldau, altii in timp ce jucau fotbal, cel mai mic, Bobinio, in timp ce admira niste avioane trecand pe cer, s-au topit toti ca niste meduze la soare…

al vostru, Gezu Bob”

Proiectiile de film se desfasoara începand din 17 iulie la Centrul Cultural Habitus din Piata Mica, Subsolul Bisericii Romano-Catolice
 
Organizator: Centrul Cultural Habitus


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte evenimente Vineri, 17 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter