SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Huet.Urban Sibiu 2012

1839 afisari

19 mai 2012
2 zile
21 mai 2012


► Marele Bal Baroc va avea loc în Aula Colegiului Național Samuel von Brukenthal în data de 19 mai

► În fiecare seară de festival, de la ora 23, pe fațadele clădirilor din curtea CN Samuel von Brukenthal vor fi spectacole de video mapping

19-20 mai, Piața Huet. Locul în care întreaga istorie baroc a Sibiului se întâmplă pentru două zile, în punctul de unde Sibiul a luat ființă. Pentru cea de-a doua ediție, Festivalul Huet.Urban îmbracă galantele costume baroce, pentru un Grand Tour Baroc și un Mare Bal ce vor fi punctele centrale ale festivalului ce are loc la finalul acestei săptămâni.

Fără îndoială, Marele Bal Baroc este cel mai așteptat eveniment în cadrul Festivalului. Aula Colegiului Național Samuel von Brukenthal va fi animată de Tromba Felix Quintett, acompaniați la rândul lor de un DJ. Muzica baroc se va împleti perfect cu elemente dance, într-o ambianță apropiată de cea a marilor petreceri vieneze. „Așteptăm cu nerăbdare acest bal și ne dorim ca el să fie o replică pe cât se poate de apropiată marilor petreceri baroc din vremea conților și conteselor. Am pregătit peste 100 de costume pentru sibienii ce doresc să participe la bal”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul festivalului Huet.Urban. Marele Bal Baroc va începe la ora 19 iar costumația de epocă este obligatorie. „Baroc înseamnă bucuria radiantă de a experimenta și o bogăție extraordinară a fanteziei. În acest spirit, dorim să sărbătorim trecutul și prezentul împreună”, spune Frank-Thomas Ziegler, manager cultural în Parohia Evanghelică Sibiu, partener al Festivalului Huet.Urban.

Piața Huet va fi împărțită pe durata festivalului în mici zone diferite prin activitățile ce se vor desfășura acolo. Curtea Bisericii Evanghelice este destinată evenimentelor culturale. Pe scena festivalului ce va fi amplasată în curte vor urca formațiile Moonlight Breakfast, MeeRah, The Noise și Toulouse Lautrec. În timpul zilei, tot pe scenă se vor desfășura mini-concerte, spectacole de dans și spectacolul de teatru interactiv - Viața și moartea lui Leopold von Huet ce va avea loc duminică, de la ora 19. Zona din apropierea Casei Calfelor va fi destinată atelierelor meșteșugărești și pentru copii. Atelierele doresc să revitalizeze practicile meșteșugarilor străvechi în prelucrarea fierului la forjă, tâmplărie, sau figurine din lut dar și în pictură sau realizarea de măști și costume baroc, în special pentru cei mici. „Ne bucurăm că avem ocazia să participăm și să susținem pentru a doua oară Festivalul Huet.Urban. Dorim să vă prezentăm și în acest an câteva din activitățile noastre și să vă arătăm cum se sculptează un stâlp de lemn”, spune Ed Chmarsky din partea Asociației Casa Calfelor.

Grand Tour-ul Baroc va fi partea explicativă a întregului proiect baroc ce se va desfășura în weekend în Piața Huet. În fiecare zi de festival, Grand Tour-ul va porni la ora 14 din fața Infopoint-ului din Piața Huet și îi va conduce pe sibieni într-o călătorie prin lumea blazoanelor străvechi, a arhitecturii baroce, cu opriri la conferințe, prelegeri și expoziții pe tema Sibiului în epoca barocă. Conferințele vor avea loc la Atrium Cafe și la Café Wien.

Festivalul Huet.Urban este organizat de Fundația Heritas și este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Partener principal: Ambient. Parteneri: Tondach, Continental Automotive Systems, OTP Bank, Sinecon.
Parteneri media: Magic FM, Tribuna, Zile si Nopti, Turnul Sfatului, Rondul de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Profil Cultural, Hermannstadter Zeitung, emisiunea Raluca și Răzvan, Sibiul.ro, VinsiEu.ro, CeMerita.ro, Brylu.ro, Sibiu Media Center.

Descarca programul festivalului

Date de contact:
http://www.heritas.ro/hueturban
http://www.facebook.com/Huet.Urban


Locatie: Piata Huet, Sibiu

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter