SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Let`s Do It, World! Sibiu 2012

1343 afisari

12 mai 2012
1 zi
12 mai 2012


În 2012, peste 85 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie. România este pe harta mondială – Ziua de Curățenie Națională este 12 mai, zi în care vor mai face curățenie și Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

Acțiunea globală de curățenie este organizată sub numele de Let`s Do It, World!, fiind inițiată de comunitatea cu același nume, care cuprinde toate țările în care a fost deja realizat proiectul “Let`s Do It!” Țările participante din întreaga lume îşi propun să aducă o schimbare reală și să demonstreze că oamenilor le pasă de natură și de ţara în care locuiesc şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă. În aceeași perioadă cu România vor organiza acțiuni și Estonia si Portugalia (24 martie), Mexic (31 martie), Austria si SUA - statul California (21 aprilie), Marea Britanie (13 mai). Lista completă este disponibilă pe www.letsdoitworld.org.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Asociația Prietenii Naturii România, organizatorul proiectului “Let's Do It, Romania!” în județul Sibiu și MARQUARDT Schaltsysteme îi invită pe toți locuitorii din județ să ia parte la mișcarea internațională de curățenie și să arate că le pasă de județul lor. După succesul primelor două ediţii din 2010 şi 2011, la care au participat peste 7 000 de voluntari sibieni şi care au colectat peste 20 000 de saci de deşeuri din tot județul, este momentul unei noi provocări pentru județul Sibiu.

Suntem în ultima săptămână de pregătiri pentru Ziua de Curățenie Națională. Avem încredere că sibienii vor fi alături de Let’s do it, Romania ! în lupta cu indiferența, motiv pentru care vă așteptăm în număr cât mai mare, sâmbătă, 12 mai, ora 8.00 am, să demonstrăm că se poate, că putem fi solidari, că putem da o lecție de ecologie.

Anul acesta, acțiunea de curățenie națională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare județ s-au ales zonele în care se va face curățenie, pentru Sibiu fiind următoarele: malurile râului Cibin de la Gura Râului pana la vărsarea în Olt, cursul Sevișului de la Rășinari până la Șelimbăr, Valea Stezii si Curmatura, Pădurea Dumbrava, Valea Argintului (Cisnădioara, Cisnădie, DN1), zona Sadu, Valea Hârtibaciului (Agnita), partea de nord a județului (Mediaș)

Obiectivul strategic al acțiunii din acest an este creșterea procentului de reciclare al deșeurilor la 30% din numărul de saci colectați, de la 26% în 2011 și 17% în 2010.

La punctele de înregistrare, voluntarii se vor înscrie pe lista Echipei Naționale de Acțiune, vor primi instructajul necesar acțiunii, materialele necesare curățeniei (saci și mănuși) și li se vor aloca mormanele de gunoi.

Primii 500 de voluntari din Sibiu, sosiți la Sala Transilvania vor primi din partea “Let’s do it, Romania!” și MARQUARDT Schaltsysteme câte un tricou, din partea Best Drinks Cisnădie vor primi apa, iar materialele necesare curățeniei sunt furnizate tot de compania germana, MARQUARDT Schaltsysteme. Mulțumim tuturor sponsorilor noștri pentru sprijinul și suportul acordat proiectului “Let’s do it, Romania!”.

Programul Zilei de Curățenie Naționale va fi următorul:

Orele 8:00 – 11:00
• Înscrierea voluntarilor la punctele de înregistrare
• Instructajul voluntarilor (Voluntarii vor primi un număr de telefon de la punctul de inregistrare, unde vor putea semnala eventualele probleme (e.g. s-au terminat sacii, nu pot găsi mormanul, accidente, situații speciale etc.))
• Formarea și completarea echipelor (dacă nu există echipe deja formate)
• Alocarea mormanelor
• Echiparea voluntarilor cu saci și mănuși (pentru cei care nu au deja)
Orele 9:00 – 11:00
• Voluntarii pleacă spre mormanele de gunoi ce le-au fost alocate (cu un mijloc de transport propriu sau asigurat de organizatori, după caz)
Orele 9:15 – 13:00
• Voluntarii curăță mormanul alocat
• Sacii sunt scoși la cel mai apropiat drum public pentru a putea fi preluați de companiile de salubritate
Orele 13:00
• Liderul echipei de voluntari confirmă fizic (la punctul de înregistrare) sau prin SMS faptul că mormanul a fost curățat (formatul SMS-ului și numărul de telefon la care trebuie făcută confirmarea vor fi furnizate voluntarilor la punctul de inregistrare).

Puncte de înregistrare din Judet:
Sibiu – Sala Transilvania
Mediaș, Agnita, Cisnădie, Rășinari, Sadu, Marpod, Ocna Sibiului – la sediul Primăriei din fiecare localitate mentionată.
Aciliu - Biserica

Sfaturi utile pentru voluntari :
Recomandăm purtarea hainelor deschise la culoare, bluze cu mâneci lungi, strânse pe încheietura mâinii, pantaloni lungi strânși pe gleznă, bocanci. Pe cap, este bine să purtați o pălărie de soare, șapcă, batic, etc. Pelerina de ploaie va fi o alegere bună pentru rucsacul oricărui voluntar.

Vă așteptăm în 12 mai la punctele de înregistrare, începand cu ora 08:00, să curățăm împreună locurile frumoase din județul Sibiu.

Dorim pe aceasta cale să menționăm că proiectul “Let’s do it, Romania!” nu ar fi fost posibil fără susținerea și suportul autorităților locale, al sponsorilor și al partenerilor nostri, carora le multumim că ne-au ajutat să ducem acest proiect la bun sfârșit.

Instituțiile publice sibiene care fac parte din Echipa Naționala de Acțiune :
Consiliul Județean Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean, Crucea Roșie, TURSIB, Primăriile participante la proiect: Mediaș, Agnita, Cisnădie, Copșa Mică, Rășinari, Sadu.

Sponsorii care susțin proiectul în jud. Sibiu, membrii ai Echipei Naționale de Acțiune:
MARQUARDT Schaltsysteme – părintele adoptiv al județului Sibiu în “Let’s do it, Romania!”, Best Drinks Cisnădie, Redal Cafe, Schuster Ecologic, Eco – Sal, Eco – Mărginime, Eco Valea Hârtibaciului, Tracon.

Partenerii / Ong-urile care s-au alăturat Echipei Naționale de Acțiune:
Asociația Prietenii Naturii România – organizator județean, Offroad Club Sibiu, CSE Sibiu – Clubul Studenților Economiști, Salvamont Cisnădie, AIESEC Sibiu.
Locatie: Sibiu

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter