SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Sibiu International Street ART Festival 2017

814 afisari

03 iulie 2017
6 zile
09 iulie 2017


Sibiu International Street ART Festival a ajuns la debutul ediției a III-a, desfășurată în perioada 3-9 iulie 2017. Festivalul va anima orașul cu lucrări de artă stradală realizate pentru comunitate de diferiți artiști, dar propune și un program diversificat pentru cei care rezonează cu arta și cultura urbană.
 
Cei 27 de artiști plastici din România și cei 3 străini, aleși în urma unei selecții de proiecte, au ajuns deja la Sibiu, unde vor lucra până duminică la transformarea pereților gri din oraș în adevărate opere de artă, accesibile oricui. În completarea muralelor, artistul Ștefan Radu Crețu din Sibiu, ale cărui lucrări au ajuns în muzee din multe colțuri ale lumii, va realiza o instalație cu mici obiecte de artă atașate pe clădirile dintre Piața Mare, strada Arhivelor și de-a lungul străzii Cetății. În paralel, Piața Huet – zona 0 a festivalului, găzduiește în premieră momente de Live-Painting pe panouri, astfel artiștii își vor lua energia de la cei care privesc, iar publicul va asista la spectacolul de creare a unei lucrări de artă.
 
În final, toate cele 17 murale realizate individual sau în echipă pe zidurile școlilor, liceelor și a unui bloc de locuințe vor completa Turul de Artă Stradală de la Sibiu, primul și singurul de acest gen din țară, care cuprinde deja 31 de lucrări în 11 locații din oraș. Astfel, în ultima zi de festival - duminică, 9 iulie, de la ora 13:00, oricine este invitat să se alăture turului.
 
„Turul este cel mai important și așteptat moment din festival, fiindcă în cadrul lui mergem din locație în locație să vedem cum au reușit artiștii să coloreze Sibiul și să înfrumusețeze estetic zone mai puțin favorizate din toate cartierele orașului. La fel ca în anii trecuți, circuitul se parcurge pe biciclete, dar acum încurajăm participanții să vină și cu orice alte mijloace urbane de deplasare - skate, trotinetă, hoverboard, role etc. Partea frumoasă este că în tur se alătură și o parte dintre artiști, pentru a spune câteva cuvinte despre propria lucrare și să vadă la rândul lor tot ce au realizat colegii de breaslă” - declară Andrei Oltean, președinte la Asociația ART Factory Transilvania.
 
Locațiile în care performează artiștii sunt următoarele:
Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” – Kaps Crew
Colegiul Tehnic Energetic – Jabra22
Școala Gimnazială nr. 21 – Luchian, Mircea Popescu, Otto Constantin, Pandele
Bloc, str. Gorăslău, nr. 1 – Pisica Pătrată
Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” – Urka, Robert Roca, Kitră, The Orion, Lost.Optics, Ortaku, Kero & Ocu
Colegiul Economic „George Barițiu” – Recis (Sweet Damage Crew)
Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – Wasp Elder, Camilo
Piața Huet – Lucian Sandu-Milea, Ana Toma, John.S, D21, Claudiu Peța
Piața Mare - str. Arhivelor - str. Cetății – Ștefan Radu Crețu (instalație)
 
Pentru cei care apreciază arta integrată în spațiul urban, SISAF propune un program plin de activități adiacente. Dintre acestea, festivalul debutează oficial cu vernisajul expoziției lui Lost.Optics în Turnul Sfatului și continuă întreaga săptămână cu o serie de conferințe, întâlniri și dialoguri, susținute de Gabriel Roșca și Ciprian Ciocan, la Librăria Habitus. Cei care vor să învețe câteva tehnici de street art direct de la artiști pot participa gratuit la workshop-urile pregătite de John.S, Ana Toma și Lucian Sandu-Milea în Piața Huet sau la Școala nr. 21 din Sibiu, ori în cadrul sesiunii Live Bike Paint. 
 
Concertele vor avea loc la sfârșit de săptămână în Piața Huet – locația care devine epicentrul street art-ului și locul de întâlnire al iubitorilor și pasionaților de artă realizată și expusă în stradă. Șuie Paparude deschid seria de concerte joi, 6 iulie, ora 21:00, cu un show electro, Homeboyldj vine la platane vineri, 7 iulie, de la 20:00 și va face să vibreze centrul istoric cu beat-uri oldschool, iar sâmbătă, 8 iulie, începând cu ora 21:00, Dragonu AKA 47 aduce mesaje puternice și ritmuri de rap.
 
 
Mai multe detalii despre festival găsiți pe www.streetartfestival.ro
 
Sibiu International Street ART Festival este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.
 
Răcorit de: Gambrinus
Înaripat de: Red Bull
Susținut de: Culorile României - Policolor.

Locatie:

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 16.07.2017 05:25 )
IMD e-learning este o cale ideală prin care veți ajunge în final să vă descoperiți potențialul maxim.
Prin materialele educaționale online pe care IMD e-learning le oferă, veți învăța cum să vă manageriați în mod optim situația profesională și financiară de acum și cum să le îmbunătățiți progresiv.
Prin aceste cursuri, aveți oportunitatea de a vă înscrie pe linia evoluției dumneavoastră intelectuală, atitudinală și aptitudinală. Veți dobândi o dezvoltare personală accentuată și totodată, pas cu pas, vă veți crea un portofoliu de afaceri diversificat și profitabil.

Drept BONUS, oferim gratis tuturor utilizatorilor de sisteme Android sau IOS o super-platformă pentru rezervări camere de hotel, la cele mai bune prețuri oriunde în lume! Pentru a beneficia de aceasta, descărcați pe telefon Aplicația E-learn de pe Google Play sau de pe App Store.
goo.gl/e3yVWG
goo.gl/JrTm3A
Distribuie acest link prietenilor si cunoscutilor tai pentru a le oferi sansa de a face parte de sistemul IMD!
goo.gl/3ZUVAU


      

Alte evenimente Luni, 03 iulie 2017


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter