SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP)

1290 afisari

22 septembrie 2007
1 zi
22 septembrie 2007


Īn fiecare an, īn septembrie, milioane de cetateni sunt invitati sa viziteze monumente istorice din īntreaga Europa cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului(ZEP), organizate prin initiativa comuna a Consiliului Europei si a Uniunii Europene. Si īn Romānia, din 1992, se organizeaza cu acest prilej evenimente culturale.

Zilele Patrimoniului ofera participantilor posibilitatea sa descopere nu numai monumente istorice protejate, ci si situri sau zone mai putin cunoscute, care īn mod obisnuit nu sunt accesibile publicului larg. Cu acest prilej, semnificatia mostenirii culturale sporeste prin numeroasa participare a publicului caruia i se ofera un mediu istoric atractiv, stimulant pentru comunicarea interpersonala. Apropierea fata de patrimoniul cultural constientizeaza sentimentul de apartenenta comuna la valorile tarii, ale regiunii, orasului sau mediului rural si īmbogateste diversitatea societatii noastre, contribuind la mai buna īntelegere mutuala īntre cetateni.

sloganul sub care se desfasoara ZEP: Europa un patrimoniu comun a fost lansat de catre Consiliul Europei la Bucuresti īn 2000.

Reamintim ca la data fixata se permite accesul gratuit la cladirile monumente istorice si la muzeele care participa la ZEP. se recomanda a se permite vizitarea si a zonelor care, īn mod obisnuit, nu sunt deschise publicului larg.

Dimensiunea europeana a evenimentului se reflecta prin tema aleasa de fiecare tara care pune īn valoare complementaritatea patrimoniului national cultural īn contextul continental.
tema propusa pentru anul acesta Peisajul cultural, suma a diversitatii culturale.

Cu prilejul Z.E.P. Directiile pentru cultura, culte si patrimoniul cultural (DCCPCN) au rolul de a coordona evenimente culturale pe raza respectivelor judete.

scopul evenimentelor Z.E.P este de a antrena cāt mai multi locuitori la cunoasterea si respectarea patrimoniului lor cultural .

Lansarea īn tara noastra a evenimentului ZEP se constituie īntr-o manifestare deosebita. Pentru acest eveniment Directia pentru cultura culte si patrimoniu cultural a judetului sibiu a anuntat disponibilitatea coordonarii unor evenimente culturale ce vor avea loc īn data de 22 septembrie 2007.

Amintim ca publicul tinta al ZEP este constituit din cetatenii obisnuiti care au cunostinte comune despre monumentele istorice. Evenimentele culturale pot fi organizate īn ambianta unui monument sau sit istoric, ceea ce permite un evantai larg de manifestari.

ZEP este un semn de democratie europeana, de acces liber (ghidat) la valori culturale care au impact asupra comunicarii īntre persoane.

ZEP īncearca sa sensibilizeze constiintele asupra existentei lucrurilor cu vechime purtatoare a memoriei īnaintasilor, care merita sa nu fie distruse.
Organizator: Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Ministerul Culturii si Cultelor


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte evenimente Sambata, 22 septembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter