SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



 

Raliul International Hard Enduro Red Bull Romaniacs la Sibiu 2008

6858 afisari

13 septembrie 2008
4 zile
17 septembrie 2008



Raliul international Hard Enduro Red Bull Romaniacs, isi va desfasura cea de-a cinci editie in Sibiu, Romania, in perioada 13-17 Septembrie 2008. Competitia licentiata de catre Federatia Romana de Motociclism, debuteaza cu un prolog in centrul Sibiului, urmat de 4 zile de concurs pe un traseu greu si solicitant din punct de vedere tehnic, ce va strabate Carpatii Meridionali. Atat startul cat si finish-ul etapelor zilnice vor avea loc la Sibiu.
Traseul:

Puncte de interes pe traseul RedBull Romaniacs 2008Traseul contine o multime de pasaje tehnice, care ii dau un caracter solicitant. Motocicletele enduro de serie vor fi indeajuns, insa este necesar sa aiba o autonomie de cel putin 80 km.

Cei 219 de concurenti prezenţi la startul ediţiei din acest an vor fi nevoiti sa treaca peste 19 obstacole artificiale amplasate pe un traseu solicitant cuprins între fântâna de pe Bulevardul Corneliu Coposu şi cladirea Spitalului Judeţean Sibiu. Pentru ca publicul să aibă o vizibilitate cât mai bună, vor fi amenajate şapte puncte speciale pentru spectatori. Traficul pe Bulevardul Corneliu Coposu va fi restricţionat pe durata competiţiei. 

Organizatorii Red Bull Romanics au stabilit pentru această ediţie un traseu mult mai spectaculos decât în anii trecuţi. Astfel, Bulevardul Corneliu Coposu va fi de nerecunoscut, încercând să ofere publicului o imagine fidelă a celor patru zile de competiţie care vor urma în Carpaţii Meridionali din zona Sibiu – Sebeş – Alba Iulia. 

Pe carosabilul traversat in fiecare zi de autoturisme care respecta limita legală de viteză, publicul va putea admira acum motociclete turate la maximum de „romaniaci” care zboară peste obstacole artificiale cu viteze ameţitoare. Pe zona pietonală, folosită acum pentru promenadă, concurenţii vor trece peste anvelope, buşteni şi pietre, vor sfida legile gravitaţiei traversând structuri din lemn care par a fi construite mai degrabă pentru „roller coastere” şi vor accelera apoi pentru a sări de pe clădiri în construcţie. 

Zonele de pe Bulevardul Coposu, strada Gimnasticii, Parcul Cetatii şi vizavi de Spitalul Judetean au fost special create pentru a oferi spectatorilor o vizibilitate cât mai bună şi vor fi semnalizate corespunzător. Publicul este rugat să nu părăsească sub nicio formă aceste zone pe durata compeţitiei pentru a evita producerea unor incidente neplăcute. Detalii despre amplasamentul punctelor de spectatori pot fi găsite pe site-ul www.redbullromaniacs.com

Pentru ca amenajarea traseului presupune o desfăşurare impresionată de oameni şi utilaje, traficul pe Bulevardul Coposu va fi restricţionat treptat cu o zi înainte de competiţie. 

Astfel, în dimineaţa zilei de 12 septembrie, începând cu ora 08.00, traficul rutier de pe Bulevardul Coposu va fi restricţionat pe trei din cele patru benzi disponibile. Singura porţiune care va rămâne deschisă este una dintre benzile de mers dinspre Piaţa Unirii înspre Gară şi aceasta doar pentru mijloacele de transport în comun. Începând cu ora 16.00, traficul pe Bulevardul Coposu, pe tronsonul cuprins între strada Berăriei şi strada Independenţei , va fi restricţionat complet, urmând să fie redeschis în seara zilei de 13 septembrie. Organizatorii Red Bull Romaniacs adresează tuturor conducătorilor auto rugămintea de a ocoli pe cât posibil această stradă pentru a evita aglomerarea traficului în zona. 

Cea de-a V-a ediţie a raliului Red Bull Romaniacs se va desfăşura anul acesta în perioada 13-17 septembrie. La ediţia din acest an, concurentii vor fi împărţiti în patru clase: “pro”, „expert single”, „expert team” şi „hobby”. În cele patru zile de competiţie, concurenţii vor străbate aproximativ 200 de km de la zone uşor accesibile din jurul Sibiului, Curmătura Ştezii, Păltiniş, Guşteriţa, până la zone situate la înălţimi de peste 2000 de metri în munţi.

Desfasurandu-se in zone de munte de-a lungul unor culmi impadurite, pe suprafete cu pietre si stanci, in zone de deal si de campie bine alese, traseul reprezinta o adevarata provocare pentru toate clasele. Datorita dificultatii traseului este prevazuta o rata de abandon ridicata.

Etapele zilnice se desfasoara pe distante intre 100 si 200 km.
Servicii:

Participantilor le este asigurata cazarea cu micdejun si cina, iar la punctele de alimentare de pe traseu vor primi combustibil, Red Bull si apa potabila (pentru detalii vezi toate serviciile aici).
Clasamentul:

Clasamentul se va realiza in functie de timpul parcurgerii traseului, iar pentru echipe este luat in considerare timpul celui mai incet membru.
Clasele:

Anul acesta cei care doresc sa se bucure de noi provocari Hard Enduro se vor putea inscrie la una din cele cinci clase : clasa Profesionisti, pentru sportivii cu experienta in competitii internationale;
Nou este clasa Experti, pentru single-rider care au mai participat la Red Bull Romaniacs sau rider care au participat la alte evenimente cu acelasi grad de dificultate; clasa Experti, pentru sportivii cu experienta in competitii nationale cu echipe de cate 2 sau 3 persoane; clasa Hobby, cu echipe de cate 2 sau 3 persoane pe un traseu mai scurt si mai usor decat cel al clasei Experti, insa conditia fizica si experienta fiind absolut necesare.

Nou este clasa Turist, la care se pot inscrie rideri pentru a gusta din atmosfera celei mai grele competitii de hard enduro, raliul Red Bull Romaniacs. Traseul pentru aceasta clasa va fi mai scurt, aceasta fiind ideala pentru riderii care desi sunt intr-o conditie fizica buna, nu doresc sa participe la cel mai greu nivel.
Navigatie:

Pentru navigatie si siguranta concurentii trebuie sa isi aduca un GPS, (detalii in Regulament).
O echipa este pregatita pentru organizarea unei sesiuni de training pentru cei care nu au experienta sau nu au folosit niciodata un GPS, si va incarca zilnic pe GPS-uri traseul de concurs.

Siguranta si asistenta medicala:
Un elicopter de salvare cu o echipa de interventie va asigura asistenta medicala in cazul accidentelor grave. In apropierea traseului vor fi prezente ambulante, iar pentru locurile greu accesibile, echipajele de prim-ajutor mobile, dotate cu autoturisme 4x4 si motociclete de teren, se vor afla pregatite de-a lungul traseului pe intreaga durata a evenimentului.

 




Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter