SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Expozitia Burgul Transilvan

1731 afisari

x
...
x
08 februarie 2012
53 zile
31 martie 2012


Deschiderea expoziţiei personale şi lansarea albumului Burgul transilvan ale artistului plastic Ovidiu CARPUŞOR
Evenimentul va avea loc în 8 februarie, orele 14, în sălile de expoziţie ale Muzeului Naţional Brukenthal, Cabinetul de Stampe.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 8 februarie-31 martie 2012, de miercuri până duminică, între orele 10-18.


Muzeul Naţional Brukenthal, gazduieste pe simezele sale, incepand din 8 februarie, lucrari de grafica – tus, acuarela si pastel, ale artistul plastic de valoare artistica internationala - Ovidiu CARPUSOR.
Artistul stabilit in ultimii ani la Brasov, a dorit sa deschida acest an creativ si expozitional cu tema „Burgul transilvan”, la Sibiu, in fosta Capitala Europeana a Culturii, panotand peste 50 de lucrari, originale, unice si executate in ultimii sai ani de creatie. 
 
Ovidiu Carpusor, doctorand in domeniu, beneficiar al burseor de performanta in arta, studiind in Sibiu, Brasov si Bucuresti, absolvent de Master, a doua Facultati si al Scolilor de arta plastica, a participat la peste 120 de expozitii nationale si internationale pe toate continentele, obtinand numeroase premii si distinctii in domeniul artelor. S-a perfectionat in Milano,Venetia, Roma devenind foarte cunoscut si apreciat atat in arta pe care o creaza cat si in restaurare, obtinand si titlul de expert atestat in restauarea operelor de arta si de consilier de specialitate  in investitii si autentificari - arta plastica. 
 
Dupa noua ani, artistul plastic Ovidiu Carpusor revine in Sibiu, propunandu-ne o noua expozitie personala, itineranta prin vechile orase, biserici fortificate si cetati din Transilvania, reusind sa redea prin cromatica lucrarilor sale atmosfera burgurilor de odinioara.
 
Ca dublare a evenimentului va fi lansat oficial si albumul de arta personal "Burgul transilvan", editie limitata, de lux, intarind practic aceasta expozitie.
Albumul este tradus în limba engleza si germana, are 190 de pagini color, de inalta calitate si contine 120 de reproduceri dupa lucrari de pictura, pastel si grafica ale artistului Ovidiu Carpusor, fiind sustinute si de referintele critice ale personalitatilor din domeniu.
 
Tenacitatea lui Ovidiu Carpusor este vadita într-o abundenta productivitate de atelier si releva o autentica natura de pictor, la care lupta cu materialul liniar si cromatic este doar masca unei acerbe lupte cu sine. Indiferent de tehnica abordata (tus, acuarela, pastel, ulei) arta lui celebreaza impactul pe care-l are cu realitatea interioara si exterioara, devenind reflexul unei viziuni în care totul este integrat unui sistem dinamic, unei deveniri neîncetate.
 
Preferinta sa este pentru zone cromatice vibrate, in contrast, sugerand ideea de detaliu si de contururi, fie fin trasate, fie obtinute prin juxtapunerea suprafetelor de culoare, prezente in alegerile sale maximizand astfel expresivitatea suprafetei picturale, electrizând culoarea si transformând cel mai anodin motiv într-un fapt intens plastic.
                         
In ideea de comunicare prin apariţia albumului “Burgul transilvan” care prezintă creaţia lui Ovidiu Cărpuşor, confirmă extrema actualitate a demersului său, forţa de impact pe care o exercită opera sa, îmbinând o poezie profundă cu pasiunea analitică ce distruge neâncetat forma şi sensurile pentru a le recompune mereu cu o fervoare aproape clasică.
 
Ca şi într-o expoziţie, într-un album bine făcut, tablourile se luminează unul pe altul, colaborează între ele, vin unul în întâmpinarea celuilalt, realizând împreună ceea ce se obţine rareori chiar pe o simeză: aura unui artist, mai valoroasă în sine decât toată opera adunată la un loc.
 
Vernisajul va avea loc miercuri, 8 februarie orele 14,
iar expozitia poate fi vizitata pana pe 31 martie 2012 in incinta Palatului Brukenthal, la Cabinetul de stampe.
 
Va asteptam cu mare drag!
Organizator: Muzeul National Brukenthal


Locatie: Muzeul Naţional Brukenthal, Piata Mare, Sibiu

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter