SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Expozitia de fotografie Chocolate Mountain Daydreams

1256 afisari

x
x
x
04 martie 2011
24 zile
27 martie 2011


Scott Eastman şi Matt Gainer
4 – 27 martie 2011
Vernisaj, vineri, 4 martie, orele 17.00
Str. Tribunei, nr.6
Orar: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00

Începând cu anul 2007, un punct important în demersul curatorial al Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal a fost orientarea spre o definire a vizualităţii situată la limita între documentar şi conceptual, încercând o distanţare de metode de lucru cum ar fi aproprierea, recuperarea sau preluarea. Studiul peisajului, cu componenta spaţială (ca pământ sau mediu înconjurător) şi recursul teoretic (procesul de gândire şi subiectivarea acţiunii artistice) a constituit un mijloc de descoperire a empatiei şi de înţelegere a locului omului în peisajul actual.

Scott Eastman şi Matt Gainer explorează geografii fizice şi mentale izolate din Valea Imperială, situată în deşertul Sonoran, în sudul Californiei. Cei doi fotografi folosesc diferite moduri de investigaţie, într-un efort de a construi şi a menţine identitatea unei comunităţi aflate la limita societăţii civile, fără o infrastructură formală. Pornind de la impulsul de a interoga mitologiile dominante din sud-estul Americii, şi de a descoperi un alt fel de a exista în acest loc dificil, Eastman se concentrează pe urmele omului în mediu, în timp ce Gainer urmăreşte impactul mediului asupra individului.
Matt Gainer a fotografiat şi intervievat o comunitate improvizată din Valea Imperială, denumită Slab City, iar rezultatele cercetării vizuale au fost traduse într-o serie de întrebări: Ce determină oamenii să trăiască într-o locaţie nedeterminată, înconjuraţi de o vecinătate derutantă - sunt singuratici sau doar hoinari sau sunt în căutarea unei structuri comunitare alternative? Până la ce nivel ne putem raporta la acea arie ca la o zonă autonomă? Sunt capabili indivizii care trăiesc în locaţii temporare să atingă satisfacţii culturale, intelectuale sau spirituale?

Fotografiile de până la 2 metri lungime ale lui Scott Eastman se focusează pe detalii, şi pe introspecţie, fiind în acelaşi timp frumoase şi tulburătoare. Imaginile descriu de fapt visele locuitorilor din Valea Imperială de a crea o rivieră utopică în jurul Lacului Salton. Textura vibrantă şi culorile deşertului sunt însemnate cu rămăşiţele surealiste ale încercărilor eşuate ale oamenilor de a îmblânzi şi de a trăi în acest creuzet.

Dintr-o perspectivă pur vizuală, Valea Imperială din sudul Californiei este în egală măsură minimalistă şi vastă, cu exemple fragmentate ale încercărilor omului de a trăi, şi de a controla pământul. Persoanele care trăiesc acolo sunt în cel mai pur sens dintr-o bucată – bătute de soare, şi angajate într-un individualism feroce.

Chocolate Mountain Daydreams este o privire asupra unei frontiere impuse de un grup de indivizi care caută eliberarea de presiunile sociale şi temporale, dar şi de determinantele societăţii actuale. Pe lângă explorarea în sine a mediului fizic, proiectul este o încercare de a interpreta specificitatea spiritului uman din vestul american, depăşind ideile stereotipe legate de această parte a Americii.

Deschiderea expoziţiei va urmată sâmbătă, 5.03.2011 de o discuţie informală cu Scott Eastman şi Matt Gainer care va începe la ora 12.00 în spaţiul Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal.

Scott Eastman a absolvit Universitatea Willamette din Salem, Oregon. Derulează o serie de proiecte de cercetare care implică comunităţi tradiţionale din Statele Unite ale Americii: Salton Sea Utopian and Dystopian Dreams, Frontier and Vast Empty Space in the American West Psyche, Ethics and practices in conducting documentary research and photograph . Trăieşte şi lucrează la Sibiu.

Matt Gainer a absolvit Universitatea Washington din St. Louis, Missouri. În prezent este director al Bibliotecii Digitale a Universităţii din California de Sud şi cercetător în cadrul Centrului pentru Religie şi Cultură Civică a Universităţii California de Sud. A expus la Museo D’Arte Contemporanea, Roma; Brewery Arts Complex, Los Angeles; Forum for Contemporary Art, St. Louis. Proiectele sale de cercetare explorează mişcări sociale şi politice, identitatea religioasă şi comunitară, tensiunea dintre oameni şi mediul pe care aceştia îl ocupă. Trăieşte şi lucrează la Los Angeles.

Organizator: Muzeul National Brukenthal


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter