SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Expozitia de goblenuri "Lumina credintei... creatie"

9292 afisari

...
16 mai 2008
47 zile
01 iulie 2008


Am citit în Biblie că atunci când
Dumnezeu îţi ia ceva, îţi dă altceva în loc.
Goblenul mi-a salvat viaţa, mi-a alungat durerea.
Ne spunea domnul Ştefan Constantin


 
Muzeul ASTRA, are onoarea de a Vǎ invita VINERI, 16 mai, orele 14.00, la parterul Casei Artelor, Piaţa Micǎ, nr.22, la Vernisajul expoziţiei «Lumina Credinţei … Creaţie«, unde vor fi prezentate spre vânzare elaboratele goblenuri ale domnului Ştefan Constantin.
La cei 48 de ani ai sǎi, domnul Ştefan coase goblenuri, cu o îndemânare şi o răbdare de admirat. Frumuseţea acestor lucrări este cutremurătoare atunci când aflăm că artistul suferă de 12 ani de o boală sfâşietoare, arteritǎ-sindrom Raynaud, care determină amputarea treptată a membrelor. După o căutare destul de anevoioasă, l-am descoperit în Cisnădie, în scaunul său cu rotile, cosând goblen în faţa geamului de la bucătărie. Nu este înscris în nici o asociaţie a persoanelor cu dizabilităţi şi cu toate că are mare nevoie de resurse financiare pentru a-şi achiziţiona proteze pentru membrele amputate, nici nu a vândut niciodată vreuna dintre lucrările sale. Sufletul său mare şi credinţa adâncă l-a împins însă la fapte caritabile, dăruind astfel câteva dintre lucrările sale mănăstirilor din jurul Sibiului.
Dragostea de Dumnezeu, spiritualitatea, vitalitatea, căldura, speranţa şi dedicaţia cu care acest om deosebit, decimat de o boală cruntă, te întâmpină şi îţi împărtăşeşte cea mai mare pasiune a sa – goblenul – te marchează şi te pune pe gânduri. Grijile mărunte, care ne frământă zi de zi devin lipsite de importantă, în faţa tragediei sale. O astfel de expoziţie este întradevăr o adevărată lecţie de viaţă.
În contextul tematicii Zilei Internaţionale a Muzeelor (18 mai) de anul acesta, «Muzeele ca agenţi ai schimbǎrii sociale şi ai dezvoltǎrii«, instituţia noastră decernează domnului Ştefan Constantin, titlul onorific de membru fondator al Asociaţiei Naţionale a Creatorilor Populari cu Dizabilitǎţi, punând astfel totodată şi bazele acesteia. Dorinţa Muzeului “ASTRA” în colaborare cu Asociaţia Umanitară şi Clubul Sportiv «Hermannstadt ale persoanelor cu handicap neuro-locomotor din jud. Sibiu, mulţumind pe această cale şi doamnei Marcela Brad, este ca prin fondarea acestei asociaţii să facem cunoscută, în plan naţional, strădania merituoasă, talentul real şi dorinţa de exprimare a potenţialului artistic a acestor persoane deosebite, puse în slujba unui act de creaţie în spiritul tradiţiei locale, specifică genurilor şi valorilor autentice şi nu în ultimul rând să ajutăm creatorii în demersul lor de a îşi comercializa operele.
Cu sentimente de preţuire şi profundă gratitudine, cu asigurarea că investiţia în acest proiect va produce efecte speciale în viaţa şi poate chiar în destinul acestor persoane invităm toţi pasionaţii de goblen, cu mic cu mare, până pe data de 1 iulie 2008, să ia parte la bucuria împlinirii visului de o viaţă a domnului Ştefan Constantin – o expoziţie personală. Banii strânşi din vânzarea acestor opere, încărcate cu harul unui om cu adevărat special şi cei dăruiţi de binevoitorii care doresc să contribuie prin donaţii, vor folosi la achiziţionarea unor proteze şi a unui cărucior performant.
Vă invităm cu drag să Vă deschideţi sufletele şi să primiţi în inimile Dumneavoastră expoziţia de goblenuri "Lumina Credinţei ...Creaţie",


Arsenie-Andre Mihaela,
Muzeograf
Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA 


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 02.02.2010 03:15 )
Sunt o incepatoare in domeniu, dar ma fascineaza frumusetea tablourilor lucrate.
Vreau sa lucrez si eu astfel de minunatii!


  Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter