SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

Expozitia: The Yellow side of glamour- Melted guidelines are passe.

1433 afisari

x
x
10 decembrie 2008
11 zile
20 decembrie 2008


Miercuri, 10 decembrie, la ora 13:30, la Galeria de Artă Contemporană (str. Tribunei, nr.6), se va deschide expoziţia artistului Marius Bercea intitulată THE YELLOW SIDE OF GLAMOUR / MELTED GUIDELINES ARE PASSÉ.

Pentru Marius Bercea, pictura înseamnă activitate şi teorie. În nesiguranţa lumii noastre, Marius Bercea vinde imagini. Claritatea solidă este bazată în mod particular pe un sistem vizual, descris între galbenul de Napoli, o stare de relaxare sindicală sau de supra-încărcare cu absurditatea benzii roşii din întâlnirile socialiste. Este un joc cu tensiunile marginale ale teoriei. Emoţia este conceptuală, deloc ilustrativă. Pictura nu se mai reduce la formă. Pictura este o activitate foarte non-eroică. O identitate care conţine o idee.  

Marius Bercea propune, într-un mediu capricios, o nouă dimensiune a acestui joc. Dar misterul picturii mediază comunicarea. Pictura întâlneşte un cod necunoscut nouă.

Noile teorii ale picturii au acces direct la spaţiu, putere şi intimidate. Este straniu totuşi, cum Marius Bercea deturnează aceste teorii. Pentru Marius Bercea, spaţiul rezultă din actul diluării desenului; puterea este o reprezentare conceptuală, iar intimitatea este ascunsă sau transcende către locuri care pot fi localizate oriunde. Marius Bercea adaptează artei sale un statement faimos, care vine dinspre Richard Serra / There is no way to make a painting, there is only painting (‘Nu există o cale de a face pictură, există doar pictură’).

Esenţa momentului este prezentată ca o calitate…noaptea este un laborator bun pentru lumină, iar ziua este un laborator bun pentru emoţii. Marius Bercea transmite emoţii, percepţii şi concepte prin teorii de istoria artei, pe care le stăpâneşte atât de bine.

Într-un timp intens al confruntărilor, al pericolului acordurilor făcute pe hârtie sau al stratagemelor pe bază de semnătură cu scopul de a defini nu doar responsabilităţi, dar şi limitările lor, Marius Bercea foloseşte ca tactică poveşti exploratorii.  

Marius Bercea evaluează credibilitatea produselor finite / un corset roz, o punte spălată de apa albastră, o femeie într-o rochie galbenă care deschide o uşă / toate acestea pentru libertatea unei ‘credinţe îndeplinite’. Marius Bercea nu se poate înscrie în definiţia dată agresiunii şi decide să nu răspundă. Sau să se limiteze la: totul se schimbă într-un ritm glacial şi cu cât este mai mare banda roşie, cu atât va deveni mai valid.
Modul de a lucra al lui Marius Bercea este de fapt o reacţie alternativă la teoriile picturii şi ale istoriei artei.

Liviana Dan

 
Organizator: Muzeul Naţional Brukenthal


Locatie: ''

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter