SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Parca totusi nu imi imaginam Canada asa:

Poate ai plecat pentru o viata mai buna, poate pentru altceva spune-ne si noua cum e.. ai gasit ce ai cautat?
Sau poate ca vrem sa plecam de aici....
Ce ne face sa plecam in alte tari? Oare umbla cainii cu colaci in coada in tarile calde?

Posts: 6
Joined: 12.08.2007 03:20
PostPosted: 12.08.2007 03:40
Parca totusi nu imi imaginam Canada asa:



1. La cumparaturi prin Montreal

Pentru mai multe detalii vizionati pozele de aici:
http://www.emigrarecanada.php0h.com/DepanneursMtl.htm

Sarind peste partea introductiva, as vrea sa comunic tuturor celor care descopera intimplator pagina prezenta, ca odata emigrat in Canada la Montreal, am dat peste un oras ce a intrecut asteptarile mele, reusind sa ma surprinda la tot pasul. Un exemplu ar fi magazinele din coltul strazii, al caror aspect il aveti ilustrat in fotografiile de mai jos. Intersectiile drumurilor sunt vaduri comerciale mici sau mari si drept urmare, parca, s-ar impune un aspect mai ingrijit, mai putin mizgalit, mai zugravit, oricarui spatiu de vinzari situat acolo. Nu este insa cazul Canadei!
Nu am nimic cu bacaniile in cauza. Inauntru fiind aceeasi mizerie ca pe fatada, de multe ori mi-a fost sila sa iau diverse lucruri, indeosebi mincare. De fapt, rareori cumpar, un alt motiv constituindu-se in scumpetea marfurilor. Este mai rentabil sa mergi doi kilometri pina la un supermarket modern cu infatisare de secol 21, decit sa faci shopping la "Depanneur Trident Allard" (vezi fotografia). Frecvent, proprietarii cumpara din supermagazine, cu precadere atunci cind exista reduceri, dupa care se intorc la buticul lor si vind mai scump. Stiu ca sunt unii romani care vor sa-si deschida diverse biznisuri. Daca auziti vreun conational ca este proprietar de magazin aveti acum posibilitatea sa va formati o imagine asupra afacerilor dezvoltate de romanii canadieni. Pe mine, sincer sa fiu, m-au intimpinat adesea vinzatori chinezi si mai putin arabi. Nu stiu nationalitatea proprietarilor insa prea pricopsiti nu pot fi, deoarece vinzarile stagneaza.
Va las sa mai priviti pozele si sa trageti singuri concluzii.
Nota: Cuvintul "Depanneur", care apare repetat, nu se refera la vreo depanare de electrice sau altceva. Asa se numesc in Quebec magazinele mici cu detoate. Deci, sa nu va duceti cumva acolo cu televizorul la reparat, cum am facut eu in primele zile pe pamint Canadian, ca se uita vinzatorul chinez mirat la voi si nu stie ce atitudine sa ia.



2. Drumuri Canadiene

Pentru imagini accesati linkul:
http://www.emigrarecanada.php0h.com/Drumuri.htm

Da, nu este vorba de sosele romanesti ci de niste drumuri situate hat departe, tocmai pe partea cealalta a oceanului Atlantic, mai precis in Canada orasul Montreal despre care toata lumea a auzit. Ceea ce nu se stie, si asta reprezinta motivul pentru care m-am gindit sa fac o prezentare cu ilustratii, este ca strazile metropolei, situata pe malul sting al fluviului Sfintul Laurentiu, sunt in degradare. Reparatii exista insa putine si rare, nefiind bani. Multa lume este nemultumita de calitatea drumurilor sau mai bine zis era, ca acum municipalitatea are in vedere instituirea unor taxe mari pentru reconditionare. De cind cu ele, nu am mai auzit pe nimeni sa fie nemultumit, ba din contra daca cumva ridici problema starii proaste a carosabilului, oamenii se uita la tine ca la un caraghios. Asadar, fiti satisfacuti de soselele ce le aveti, oriunde ati exista pe fata pamintului. Daca Canada, a treia tara din lume ca nivel de trai, se prezinta asa, nu vad de ce alte state, avind pretentii mai mici, ar trebui sa faca investitii uriase pentru reasfaltari. Consider ca am adus un argument convingator in sprijinul lasarii soselelor romanesti nemodificate. Atita vreme cit se poate circula pe ele reabilitarile nu isi au rostul.



3. Iarna pe ulitele orasului Montreal

Pentru FOTOGRAFII accesati situl:
http://www.emigrarecanada.php0h.com/FeerieMtl.htm

Rindurile si imaginile urmatoare sunt dedicate efectuarii unei scurte prezentari a metropolei canadiene Montreal in sezonul care o caracterizeaza cel mai bine, adica iarna. Pe mine m-au impresionat puternic noptile cu zapada proaspata, si mai putin cele bolnav de friguroase care sunt din pacate majoritare. Am uitat sa va zic ca sunt un emigrant roman ajuns pe meleaguri canadiene cu ceva timp in urma. Sincer sa fiu, nu ma asteptam sa gasesc la tot pasul ulite asa ca in imaginile ce insotesc textul dar asta este situatia. Cind le-am vazut, acoperite cu zapada, nu am putut sa nu ma gindesc la poezia "Iarna pe Ulita". Totusi, trebuie recunoscut, fotografiile sunt feerice si datorita faptului ca am neglijat setarea aparatului in modul: "Iluminare Becuri Galbene" lucru care a condus la ignorarea corectiei culorii, aparind in consecinta acea tenta roscata ce confera peisajului o nota relaxanta, calduroasa, primitoare daca vreti. Prea multe nu am ce sa descriu, pozele vorbind de la sine.
Asemenea stradele se intilnesc la tot pasul in Montreal, reprezentind caile de acces in curtile din spatele caselor, ceva in genul aleilor dintre blocurile romanesti. O sa le vedeti si voi cind veti ateriza ca emigranti. Aproape sigur veti poposi drept chiriasi intr-o incapare cu vedere spre asemenea stradute. Acum, nu va formati iluzii, nu se prezinta asa minunate mereu. In majoritatea timpului sunt respingatoare, impresia generala fiind de ghetou, mai ales daca sunt fotografiate ziua. Pentru ce am prezentat atitea fotografii? Simplu, sa nu se poata contraargumenta ca am pozat vreo doua fenomene total izolate si nereprezentative. Va garantez 100%, daca apucati o iarna grea in Montreal, mai mult ca sigur veti avea oportunitatea admirarii unei astfel de ferii, fara a trebui sa va deplasati prea mult dintr-un punct aleator unde va veti situa la un moment temporal oarecare.
Poate unii sunteti curiosi sa aflati ce este cu stilpii aceia fara becuri, pe care se disting niste role. Este vorba de un mecanism ingenios utilizat la uscarea rufelor pentru situatiile cind numarul lor face imposibila folosirea sirmelor din balcon.
Din toate pozele, preferata mea este Fig. 4. Imi pare foarte familiara, ca pe la tara, cu un ciine uitindu-se la tine adica esti acasa. Poate chiar acesta este motivul pentru care multi emigranti romani (oameni cu studii medii plecati din mediul rural) se simt bine in Canada.

Return to Sibian in tarile calde

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron