Spre deosebire de fathma24 eu m-am mutat in Sibiu de numai 3 ani. Nu pot spune ca stiu tot ce se poate despre Sibiu, insa cateva lucruri care mi-ar face placere sa le vad infaptuite aici tot ma incumet sa punctez:
-> cosuri de gunoi : (ieftine/scumpe, mari/mici, estetice/inestetice), ideea e sa fie mai multe.
Am fost de curand intr-o capitala din Europa si mi-a placut ideea simplitatii cu care a fost rezolvata aceasta problema. O teava de 100 cm infipta in trotuar la capatul careia era atasat un inel metalic cu diametrul de aprox. 30 cm, iar pe inelul respectiv era prins un sac de plastic. Ideea este ca erau la tot pasul si sunt realizate la un pret mic.
-> trotuare si strazi: daca am putea scoate noroiul din Sibiu ar fi grozav. Nu exista strada sau trotuar in municipiu pe care sa nu existe gropi si noroi. Ar trebui aplicate amenzi usturatoarea tuturor societatilor si persoanelor particulare care efectueaza lucrari pe spatiul public si care nu curata si refac trotuarul sau partea carosabila asa cum trebuie. Trebuie sa ne gandim la cati bani cheltuie fiecare sibian pe incaltamite si imracaminte si ce neplacut este sa te tot feresti de noroaie.....ca sa nu mai vorbim de autoturisme.
-> locuri de recreere: fie ca e vorba de spatii amenajate pt. cei mici, fie ca e vorba de gradini sau de parcul Subarini, cred ca sunt in asentimentul tuturor cand spun ca trebuie extinse, reamenajate, ingrijite si tratate ca o bogatie si o sursa de relaxare pt. noi toti.
-> transportul public: personal nu l-am folosit niciodata, insa am prieteni si colegi care se plang tot timpul de intarzieri, lipsa curateniei si aglomeratia din autobuze.
-> Gara si Aeroportul: nu conteaza forma de parteneriat si/sau finantare, acestea sunt de importanta vitala atat pt. a sublinia gradul de civilizatie si cultura la care aspiram, dar si gradul de confort care suntem indreptatiti sa-l pretindem municipalitatii si ministerului transporturilor.
-> Piete agro-alimentare: finalizarea celor deja incepute, ingrijirea celor deja existente si desfintarea speculantilor care misuna in Piata Cibin. Piata Cibin trebuie reamenajata din temelii in urmatorii 2 ani. (parerea mea).
Ma bucur sa spun ca in ultimii 2 ani s-au miscat multe in bine, asa ca astept f. multe de la municipalitate.
va multumesc pt. atentie, asta a fost parerea mea
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)