Page 1 of 1

Ghiuleaua-amulet contra altora (TABU) & (TOTEMic) incast

PostPosted: 14.01.2010 12:20
by ovisopa
La recomandarea lui Georg pun linkul spre un post de pe medievistica...

Titlul meu spune de fapt tot..de fapt avem de-a face cu moderna tipologie a lui Claude Levy Strauss: TOTEM & TABU...
unde totemul pentru cei intra muros reprezinta un tabu pentru orice extra muros..aici ghiuleaua.

In Cibinium/Hermannstadt/Nagyszeben/Sibiu sunt incastrate cu functie tabu ghiulele pe Turnul Sfatului (partea catre Piata Mare..atunci considerata inca traditional extra muros? ciudat..deci numai Piata Huet si Piata Mica intra muros?), pe zidul fostei Biserici a Manastirii Dominicane, partea catre Turnul Sarii (daramat 1890), acum Biserica Ursuline......Bastionul Haller..si si...


http://www.cetati.medievistica.ro/forum ... topic=45.0

PostPosted: 14.01.2010 23:54
by ady
de ce la recomandarea lui georg? de ce nu revine el pe forum sa posteze? eu sunt tot mai interesat de sibiul vechi si vad ca cei care se "luau in gura" (scuzati limbajul) cu el nu mai posteaza nimic daca nu sunt provocati. bine ca atunci erau plini de muschi iar acum s-a pus praful pe subiectul asta. mersi ovi pentru intermediere.

PostPosted: 15.01.2010 08:43
by ovisopa
Din pacate forumul ii duce lipsa, eu corespondez destul de des si primesc multe materiale interesante de la el dar nu am timp, rabdare si cunostinte suficiente in domeniul asta ca sa postez pe forum asa cum o facea el ...

PostPosted: 15.01.2010 09:42
by iulian_m
Ovi, daca tot corespondezi cu el, si mai are materiale de publicat, chiar nu-l poti convinge sa se razgandeasca ?
Hai, mai roaga-l odata, pt noi :D

PostPosted: 16.01.2010 01:19
by Bullseye
Topicul a fost deraiat deja, cred ca pot da o replica aici, locul e la fel de bun ca oricare altul.

Georg a incercat sa pozeze ca un om integru, dar l-am prins cu minciuna. Dovedit. Ca sa se acopere si-a sters postul si m-a acuzat pe mine ca mint; din pacate pentru el Google cache l-a prins si i-am pus propriile citate sub ochi.
Nu am expertiza si nici posibilitatea de a verifica ce a postat despre istoria mai veche, dar din pacate din posturile lui nu mai stiu ce e adevarat si ce e partial, ce e speculatie si ma intreb ce a fost lasat intentionat pe dinafara.
In plus in toti acesti ani am crezut ca Georg e un sas nostalgic care-si cauta radacinile, mare mi-a fost surpriza cand am aflat ca-i ungur! Ceea ce n-ar fi nimic in context de istoria Sibiului, dar ii explica atitudinea negativa fata de romani, si afirmatii de genul ca Transilvania va trece inapoi la unguri (caut-o, mai e undeva pe forum daca n-a sters-o si pe asta).
Putea sa se poarte demn ca un barbat in varsta si cu experienta, sa-si recunoasca greselile si sa-si ceara scuze, si sa fi trecut mai departe; in schimb a reactionat infantil, si-a strans jucariile si-a plecat acasa.


@ovisopa: ce m-a deranjat in tarasenia asta a fost ca mi-ai sters niste posturi fara sa sufli o vorbulita. Normal intr-o disputa asculti ce au de spus ambele parti, dar n-ai trimis un mail, un mesaj, ceva, pur si simplu le-ai ras. De ce sa contribui cu timp si efort daca posturile imi pot disparea oricand? Daca as fi avut un cont facut alaltaieri as mai fi zis, dar am fost pe-aici de vreo patru ani, si aveam impresia ca ne respectam si ne "cunoastem" oarecum.


@ady: voi trece peste insulte si-ti voi face o sugestie: ce-ar fi sa dai pe la biblioteca, sa citesti o carte, o revista, ceva despre Sibiu, sa scanezi o poza sau un articol inedit, si sa vii aici si sa postezi ce ai gasit interesant?
Ca multi is buni de stat pe margine si de dat din gura...

PostPosted: 16.01.2010 18:10
by ovisopa
Sincer, pana sa vad eu despre ce v-ati certat voi, topicul initial disparuse, iar la cererea lui Georg cred ca am sters tot topicul (nici decum doar mesajele tale, Bullseye).

Georg mi-a trimis un mail in care mi-a spus ca nu va mai posta pe forum, ma rugat sa-i sterg userul, si acel topic .. pt efortul depus de el in sectiunea Sibiul Vechi macar atat lucru am putut face, cu atat l-am putut rasplatii, dar repet, nu am sters posturile tale in special .. ci tot topicul, cred ca mai erau si alte mesaje nu doar ce ai scris tu.

Imi pare rau ca te-ai simtit cenzurat, nu am obiceiul sa sterg mesajele userilor (exceptie fac spamurile), aici doar i-am onorat dorinta lui Georg, in respect pt ce a facut pe forum ...

PostPosted: 16.01.2010 19:51
by ady
bullseye, am 20 de ani deci sunt mai mic decat tine cu 10. si probabil cu mai mult decat georg. asta inseamna ca mai am mult pana sa pot posta informatii la nivelul la care postati voi pe forum in topicurile din zona sibiul vechi. dar sa citesc ce scriu altii cred ca imi pot permite. cu biblioteca probabil ca realizezi si tu ca la 20 de ani aveai alte preocupari si o vizitai pentru ceea ce aveai nevoie la facultate si in functie de timp si pentru alte pasiuni. daca reuseai sa o faci mai des te felicit si ma aplec. bineinteles, nepunand la socoteala ca in zilele noastre ai ocazia sa confrunti mai multe surse de informatii/poze despre un subiect intr-un timp infinit mai scurt cu ajutorul internetului.

Ca multi is buni de stat pe margine si de dat din gura...


nu-mi amintesc sa fi dat din gura aiurea la subiectele din "sibiul vechi" fie ca s-a scris corect sau nu sau sa fi bagat de vina cuiva. ceea ce am scris in postul 2 din topicul asta e o simpla realitate a ceea ce s-a intamplat dupa retragerea lui georg.

PostPosted: 16.01.2010 20:09
by ovisopa
baieti, haideti sa terminam cu discutiile offtopic.

Nu mai raspundeti decat daca aveti ceva legat de subiectul Ghiuleaua-amulet contra altora (TABU) & (TOTEMic) incast

PostPosted: 18.01.2010 18:46
by ady
Image

sursa: sibiu.ro

PostPosted: 19.01.2010 08:20
by mateia
Senzationala aceasta fotografie

http://www.sibiu.ro/turism2/album/displ ... at=2&pos=4

Istorisiri interesante sunt în aceasta pagina, mai jos la #7,
viewtopic.php?t=2540


http://www.expressibian.com/stiri-detalii.php?id=571

Frumos orasul asta al nostru, nu cunoastem nici 20% din el.