Calitatea panoramelor a evoluat si ea - bravo ovi!
|
Foarte faina initiativa, Hermannii gadila curiozitatea istorica si sunt in acelasi timp un pretext excelent pentru o plimbare.
Calitatea panoramelor a evoluat si ea - bravo ovi!
|
|
|
Bine ca ai reusit sa fotografiezi Hermanni Ovi, ca se pare ca in curand nu va mai ramune mult din ele. Dupa cum citesc in Ziarul de Sibiu dar si in Tribuna
se pare ca Hermanni au fost deja atacati. Articol din Ziarul de Sibiu: Viaţă grea pentru Hermannii Sibiului Cavaler, bancher, menestrel, berar, măcelar, primar, infanterist şi student. Cele opt ipostaze ale lui Hermann, fondatorul mitic al Sibiului, au împânzit de câteva zile centrul istoric al oraşului. Dacă vă plimbaţi prin Piaţa Mare, pe str. Mitropoliei sau pe str. Cetăţii, pe Podul Minciunilor, o să vă întâlniţi, cu siguranţă, cu personajele medievale ce au devenit ieri, în mod oficial, locuitori ai oraşului. Lansarea de ieri a proiectului a fost umbrită de faptul că Hermannii nu par a avea o viaţă uşoară în Sibiu: Hermann studentul a rămas deja fără un deget, iar Hermann menestrelul a fost deposedat de fluierul său. Faptul că cei opt Hermanni au atras atenţia localnicilor şi sibienilor, care dau mâna cu ei şi se fotografiază alături de ei, nu dăunează nimănui, mai grav e că unii aleg să aib[ amintiri mai... "importante". Realizarea şi amplasarea acestor statui în centrul istoric al Capitalei Culturale face parte din proiectul "Istoria la pas. Faceţi cunoştinţă cu Hermann", iniţiat de Fundaţia Culturală Inforom pentru a oferi o altfel de legătură cu trecutul. (M. S.) |
|
|
Eu chiar nu stiu ce se poate face pentru a opri aceste acte de vandalisme, care din pacate sau inmultit in ultimul timp. Chiar trebuie sa fixam a camera video pe fiecare casa, obiectiv turistic, zid, etc ???
Caci se pare ca politia (comunitara) este incapabila. |
|
|
da camera web cred ca e cea mai buna solutie.... si apoi amenzi atat de mari incat cel care a facut-o odata ... a doua oara nici in ruptu capului sa nu mai indrazneasca.
Cea mai bună metodă de a-l face pe Dumnezeu să râdă este să-i povesteşti planurile tale de viitor.
|
|
|
....iar cei care sunt prinsi, ca pedeapsa, sa fie obligati sa stea langa hermann-ul caruia i-a facut rau; in aceiasi pozitie cu o pancarda de gat: sunt tampit, mai tampit decat prevede legea!!
Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!
G I G E L I T A T E A |
|
|
Eu cred ca cei care sunt prinsi ca vandalizeaza domeniul public ar trebui pusi sa suporte cheltuile pentru refacera, revopsirea, ... obiectului, zidului, ... vandalizat. O pedeapsa de 500 de lei sau cat or fi pedeapsa, nu ajunge.
|
|
|
pedeapsa propusa de gigel doare cel mai tare.. Way to go!
We will always be so much more human than we wish to be...
|
|
|
Poate, dar nu are ca urmare disparitia urmarilor actului de vandalism
|
|
|
eu zic amenzi mari
nu de 500 lei , de 1000 lei ca sa se invete lumea minte Cea mai bună metodă de a-l face pe Dumnezeu să râdă este să-i povesteşti planurile tale de viitor.
|
|
|
Se numeste "tagging" (etichetare): pustiul se plimba cu sprayul cu vopsea si isi pune semnatura pe pereti. Exact ca un caine care se pisa pe la colturi marcandu-si teritoriul.
Pe-aici daca te prinde politia e amabila dar ferma, si te frige frumusel hapt in buzunar. Ai gresit? Nici o problema, uite aici e chitantza, daca vrei sa o contesti ne vedem la tribunal (exista un Small Claims Court unde se rezolva rapid problemele pana in 5000 de dolari). Alta pedeapsa e "Community Service" (serviciu in folosul comunitatii), si a fost recent prin ziare o istorie cu ceva teenageri prinsi cu taggingul si au fost obligati cateva zile sa spele TOATE mazgalelile din zona unde au fost prinsi. Frecat peretii cateva zile + umilinta publica = garantat ca te gandesti data viitoare de doua ori la consecinte inainte s-o comiti
|
|
|
Camerele video introduc mult mai multe probleme decat rezolva. Amenzile mari s-ar putea sa ajute, iar solutia lui Gigel este aproape perfecta, dar cea mai buna idee cred ca este cea propusa de Bullseye, adica repararea manuala. In felul acesta, cei mai multi distrugatori inteleg ca au stricat ceva si devin responsabili.
Atat despre solutii. Cat despre o parte din cauze, Cafeaua, Sibiul si ardelenii. |
|
Eh.., repararea manuala nu prea mise pare o idee buna pentru ca nu poti sa-i zici la un golan sa puna degetul Studentului Hermann la loc , in primul rand iti bagi joc de artistul care a facut statuia si in al doilea rand sigur ala nu va stii ce sa faca. Chestia asta se plica si la alte chestii, spargerea lampilor de pe strazi, banci rupte ..etc Poate merge in cazul Graffitiului .. pe zidul cetatii dar la o casa ce faci .. il pui sa dea jos stratul de vopsea si sa dea el altul ? .. nu prea cred. Eu sunt pentru : - amenzi exagerat de mari. - daca nu are bani, munca in folosul comunitatii - si ceea ce a zis gigel e ok .. dar sunt curios daca se va realiza vreodata - promovarea in mass media .. sa zicem pentru cateva luni sa fie si pe TV si la radio si in ziare o "reclama" facuta caluma .. daca strici INTENTIONAT platesti xxxxx ron |
|
|
Mass media.....departe de concept, lipita de cotidian, este un fas modern, civilizat, in culori, melodios si nu in ultimul rand, tabloid de senzatie!
Profanatorii lui herman, am impresia ca si-au insusit pe deplin sintagma: nimic nu dureaza o vesnicie! Imi imaginez, ca am o imaginatie bolnava, ca distrugatorii sunt fani Queen si ca sunt ghidati de slagarul: "Who wants to live forever?"... Iata doua indicii - ce ar duce la identificarea lor. (acum sa nu-si arunce tot rumanul discurile cu Queen) Nu exista amenzi, chiar pantagruelice (taticu ce cuvant belea), care sa nu poata fi platite. Omul face banii, nu banii pe om. Ca un corolar, exista si lucruri care nu pot fi dobandite cu bani: ce ziceti de demnitate? (apropos de asta, daca s-ar vinde demnitate, s-ar vinde pe corso, frumos ornamentate cu iz traditional si medieval...si n-ar mai fi terase). In aceiasi ordine de idei, lugubre, dar totusi alta, fac apel la intemeietorii de petitii sa faca una si in acest sens. In numele meu, ca deh, ma incearca o indolenta vecina cu starea de spirit a con-citadinilor... Sa se treaca pe rabojul artei, al culturii si civilizatiei, ca orice act de vandalism va fi pedepsit cu bataie la fundul (era sa scriu capul) gol, ori punere la colt(ul societatii) pe coji de nuca, sau obligarea de a sta aplecate spre deliciul publicului...(de fapt asta nu, era doar o fantezie de-a mea) . Ce belea, v-am facut sa cititi toate prostiile... Mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii!
G I G E L I T A T E A |
|
|
Adio, Hermann! - Nesimtiti in Capitala
Ne batem joc de Capitala Culturala si de proiectele care ar trebui sa ne infrumuseteze orasul. Doi Hermanni au fost distrusi aproape in totalitate. Creatorii lor au ajuns sa dea exemplu Bucurestiul ca model de civilizatie in detrimentul Sibiului... |
|
|
Nu ii meritam.Sa ne fie rusine.Suntem niste salbatici coborati din bananieri.
|
|
Return to Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest