Page 1 of 1

Reciclare deseuri in Sibiu

PostPosted: 06.12.2010 08:39
by soranah
Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca in Sibiu exista posibilitatea reciclarii deseurilor de plastic/hartie/sticla/metal. Daca da, va rog sa-mi spuneti in ce zona a orasului sunt amplasate containerele respective, pt ca noi abia ne-am mutat aici si nu am vazut niciunul inca.De cand am venit am aruncat totul la gunoi, dar suntem obisnuiti sa reciclam tot ce se poate si parca ne doare sufletul sa aruncam asa plasticul etc.

Multumesc.

Re: Reciclare deseuri in Sibiu

PostPosted: 06.12.2010 09:47
by ovisopa
Pe forum am mai discutat despre reciclare in mai multe topicuri, pun mai jos cateva linkuri in care o sa gasesti cateva informatii

SIBIUL SI DESEURILE MENAJERE (33 posts, 9985 Views)

sibiul recicleaza? (2 Replies, 389 Views)

Reciclare sticle in Sibiu (0 Replaies, 568 Views) :(

Acum cateva zile mergeam pe Strada Lutului si am vazut ca majoritatea aveau la poarta sacii albi in care se pun deseurile de plastic, sacii respectivi ii primesti de la Getesib, noi i-am primit doar o data la inceputul campaniei organizata de Ecorom Ambalaje, nu stiu daca trebuie sa ii ceri sau daca ar trebui sa ii dea la fiecare abonat dupa colectarea sacilor plini.

Cu sticla din cate imi dau seama nu prea mai sunt centre de reciclare, sau daca sunt nu sunt cunoscute printre forumisti, nimeni nu a raspuns pana acum la topicul initiat de foca.

Ce firma se ocupa de colectarea deseurilor in zona in care te-ai mutat ?

Re: Reciclare deseuri in Sibiu

PostPosted: 07.12.2010 09:34
by soranah
Multumesc, nu vazusem subiectele astea. Voi studia.

Noi avem contract cu Schuster (zona Strand 2), n-am vazut Getesib prin zona...

Cred ca cel mai bine ar fi sa sun direct la Getesib sa vb cu ei, imi zicea cineva ca la ei in zona colecteaza odata la 2 saptamani reciclabile.

Macar plasticul daca l-ar prelua, ar fi fantastic. Desi se aduna si o gramada de hartie...

Re: Reciclare deseuri in Sibiu

PostPosted: 07.12.2010 12:20
by ovisopa
Reciclabile intr-adevar se colecteaza mai rar, dar nu ar fi o problema pt ca oricum nu strangi un sac mare de sticle in 2 saptamani.

Daca vorbesti cu cei de la Getesib, sa ne spui daca colecteaza si in zone unde sunt cei de la Schuster, sunt tare curios daca colecteaza ambele firme pe aceeleasi strazi, sau daca fiecare firma e cu zona ei.

Re: Reciclare deseuri in Sibiu

PostPosted: 10.12.2010 13:26
by ovi '83
Primăria Sibiu a început, deja, să arunce gunoaiele responsabil, pe categorii.......Pentru implementarea acestui program s-a încheiat, în data de 1 noiembrie, un contract de predare a deşeurilor colectate cu un operator economic autorizat, anume cu firma SC Recup Trans SRL. Aceasta ridică deşeurile la solicitarea Primăriei, în funcţie de capacitatea de depozitare, fără a percepe un cost de ridicare.


Stirea poate fi citita aici: http://www.ronduldesibiu.ro/actualitate ... categorii/