SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Moderatori formati pentru intalnirile cu cetatenii

Pentru tot ce am vrea sa scriem pe forum despre Sibiu si nu se incadreaza la "Mi-as dori" sau "Asta nu", de acum avem acesta categorie

Posts: 5
Joined: 09.08.2011 19:33
PostPosted: 27.09.2011 17:46
Peste 70 de persoane au participat la o sesiune de formare privind metodologia SPIRAL de construire a indicatorilor de bunastare prin implicarea cetatenilor, metoda dezvoltata de Consiliul Europei. Sesiunile de formare au fost organizate in perioada iulie-august si s-au concentrat pe prima etapa a procesului, respectiv moderarea intalnirilor deliberative in grupuri omogene de cetateni. Pregatirea a fost realizata in cele 8 orase din Romania: Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara. Moderatorii formati prin proiect vor asigura buna desfasurare, din punct de vedere metodologic si logistic, a intalnirilor deliberative cu cetatenii din cele 8 orase.

Acest proces este dezvoltat in cadrul proiectului ”Rolul dialogului social in dezvoltarea incluziunii sociale active", co-finantat din Fondul Social European si implementat de Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare (CRIES) in parteneriat cu Platforma Europeana IRIS si cu asociatiile: Institutul Intercultural Timisoara, Serviciul APEL si Reper 21.

Proiectul urmareste cresterea incluziunii sociale prin promovarea dialogului social intre diversi actori ai societatii, inclusiv persoane marginalizate social si organizarea, la nivel national, a intalnirilor deliberative cu peste 1000 de cetateni din grupuri socio-profesionale omogene. Intalnirile urmaresc sa conduca la construirea indicatorilor de bunastare specifici fiecarei comunitati si sa creeze premizele elaborarii unor Planuri Locale de Actiune realiste si asumate intr-o maniera coresponsabila de cat mai multi actori din comunitate. Calendarul intalnirilor deliberative este stabilit de Grupurile Locale de Actiune pentru fiecare localitate in parte, ele desfasurandu-se in perioada iunie-octombrie a.c.

In vederea dezvoltarii acestui demers, au fost constituite la nivel national 8 Grupuri Locale de Actiune in care sunt inscrisi pana in prezent peste 140 de membri, organizatii sau asociatii s-au alaturat acestui demers, pentru a contribui la implementarea proiectului, lista ramanand deschisa si altor parteneri. Grupul tinta vizat este format din: reprezentanti ai autoritatilor publice, personal al organizatiilor societatii civile, personal al partenerilor sociali (sindicate si patronate), al membrilor Pactelor regionale pentru ocuparea fortei de munca si incluziune sociala, al Camerelor de Comert si Industrie, personal al asociatiilor fermierilor si meseriasilor si al mass-media. Nu sunt exclusi insa si alti membri, chiar daca nu sunt afiliati structurilor mentionate si au ca motivatie interesul pentru bunul mers al comunitatii.

Informatii suplimentare pot fi obtinute de la coordonatorii locali, precum si vizitand pagina web a proiectului,http://www.cries.ro/proiecte/rolul-dialogului-social-in-promovarea-incluziunii-sociale-active/.

Return to Zi de zi in Sibiu

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron