SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Portofoliu cu modele de buan practica

Pentru tot ce am vrea sa scriem pe forum despre Sibiu si nu se incadreaza la "Mi-as dori" sau "Asta nu", de acum avem acesta categorie

Posts: 2
Joined: 10.07.2012 09:17
PostPosted: 31.07.2012 09:38
Portofoliu cu modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale-instrument de dezvoltare a unor proiecte participative la nivel local


Asociatia CRIES, in cadrul proiectului Rolul Dialogului Social in Dezvoltarea Incluziunii Sociale Active, sustine elaborarea si dezvoltarea a 8 Planuri Locale de Actiune care vor contine idei de proiecte si actiuni ce vor fi implementate la nivel local.

In vederea dezvoltarii ideilor de actiuni si proiecte, inspirate si fundamentate de aspecte ale realitatii locale, in cadrul proiectului au fost derulate mai multe etape:
 co-evaluarea unor proiecte si actiuni locale pe baza indicatorilor de bunastare: in urma acestei actiuni rezulta o serie de idei de ameliorare a unor actiuni deja implementate la nivel local;
 organizarea unor sesiuni informative care au ca scop prezentarea unor instrumente si metode de bune practici in domeniul incluziunii sociale.

In vederea organizarii sesiunilor de informare, a fost realizat un portofoliu, structurat sub forma unor selectii a mai multor modele de buna practica si tipuri de instrumente identificate in domeniul incluziunii sociale si al dezvoltarii durabile. Motivele pentru care a fost realizat un astfel de material se refera la:
 raspunde prin exemplele oferite principalelor linii de interventie identificate de catre membri Grupurilor Locale de Actiune (http://dialogsocial.cries.ro/wp-content ... i-PLA.pdf;
 face cunoscute modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale care au fost testate usurand astfel argumentarea reusitei unei actiuni locale care se doreste a fi derulata
 pune la dispozitie instrumente de lucru accesibile, utile in orice activitate desfasurata care suporta un grad inalt de inovatie.

Cele 3 sectiuni importante ale portofoliului sunt delimitate de tematicile abordate. Astfel ca o prima parte cuprinde informatii despre metode inovatoare de mobilizare si planificare comunitara, sectiune extrem de importanta deoarece prezinta cateva instrumente metodologice cunoscute, nefolosite la adevarata lor valoare (Brainstorming progresiv, World Café, Scena de joaca, Metacomunicarea, Bugetul comunitar etc. ). Cea de-a doua parte a documentului contine exemple de organizatii active in domeniul incluziunii sociale, demersuri alternative de promovare a incluziunii sociale si instrumente de insertie socio-profesionala. Cea de-a treia si ultima parte a documentului trateaza modele de interventie in promovarea dezvoltarii durabile si a consumului responsabil.

Persoanele interesate sa primeasca acest protofoliu (in format tiparit), ne pot contacta la adresa ramona.costan@cries.ro. Documentul se distribuie gratuit. Informatii suplimentare despre proiect se pot obtine pe adresa de e-mail dialogsocial@cries.ro, respectiv, vizitand pagina web www.cries.ro sau pagina de Faceboook Teritorii de Coresponsabilitate.
Nota: Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare (CRIES) este o organizaţie neguvernamentala, infiinţata in 2009 ca urmare a proiectului Timisoara - teritoriu responsabil pentru coeziune si dezvoltare durabila. Organizaţia urmareşte, prin activitaţile sale, sa ajute la dezvoltarea economiei sociale in Romania şi a unei societaţi echitabile. In prezent deruleaza, ca initiator sau ca partener, proiectele: Rolul dialogului social in dezvoltarea incluziunii sociale active, Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale, Sprijinirea micii agriculturi taranesti prin promovarea parteneriatelor solidare intre consumatori si mici producatori (ASAT), Competenţe şi instrumente pentru adoptarea responsabilitaţii sociale şi de mediu in cadrul organizaţiilor societaţii civile.

Return to Zi de zi in Sibiu

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron