nepasare sau nesimtire?
29 posts
• Page 1 of 2 • 1, 2
|
iata cum arata ieri strada semaforului. un motiv ar fi si lipsa cosurilor de gunoi de pe stalpi (cam 1 la 3-4 stalpi) dar si, nici nu stiu cum s-o numesc, nesimtirea, nepasarea, proasta crestere... a unor cetateni de-ai nostri care, din lene, probabil, nu se mai "omoara" sa duca gunoiul la unul din punctele de colectare din cartier ci il lasa langa primul stalp care ii iese in cale. ce sa mai zici...
|
|
|
...
|
|
|
...
|
|
|
...
|
|
|
...
|
|
|
si asa se "depoziteaza" gunoiul in piata vasile aaron...
|
|
|
politia isi doarme somnul d veci arhicunoscut asa k... caini latra ursu merge
Totusi Sibiul ii un oras curatzel pt k sunt si oameni care stiu sa duca in mana un ambalaj pana la primul cos d gunoi , nu doar primitivi care arunca gunoaie aiurea fara sa tina cont d cat d mult rau poate provoca asta. Gunoaiele d p langa tomberoanele d la piata v aaron sunt facute in majoritatea d comercianti dezinteresati sau veniti din alte parti ale tarii si care nu stiu cei aia ordine si disciplina, astazi am trecut p acolo gunoaiele erau la locul lor si tomberoanele goale deci gunoierii au trecut si ei p acolo dar nu sau sinchisit sa le adune
|
|
|
Mda....Dupa cum se poate vedea cosurile sunt pline asta inseamna ca oamenii le folosesc.Dar din cand in cand mai trebuie si golite.De data asta firma de salubritate este de vina.Sa stiti ca in intreg Sibiul se arunca mai nou gunoiul in cosuri.Dar sunt probabil insuficiente la puzderia de turisti...
|
|
|
Acolo e langa piata si evident ca, din moment ce nu au loc in cosurile alea mari de gunoi, pun langa... e bine totusi ca se folosesc, ideea e ca firma de salubritate nu prea le strange la timp.. si la mine in fata blocului , in weekend, se strange gunoi mult, ca nu ai unde sa pui punga decat acolo langa...
Un barbat fuge dupa o femeie pana cand il prinde ea...
|
|
|
Asta da dovada de haos in organizarea firmelor de colectare a deseurilor. In primul rand ar trebui sa se dea drumul la un program de "gunoi selectat".. adica: plasticul la plastic, hartie la hartie, gunoi biodegradabil separat, sticla la fel si tot asa.... Evident ca is multe detalii de parcurs inainte sa se ajunga la ideea asta, dar in mare eu asta cred ca ar fi o parte din solutie.
Enjoy the silence
|
|
|
a existat o tentativa odata cu sticla , erau aplasate niste conainere pt sticla dar vad k au disparut
|
|
|
doar ca uitati ca toate astea cost bani....atat colectarea ca si programele de recycling. si de unde sa avem bani ptr asa ceva, daca politicienii nostri isi cresc salariile de la o luna la alta???
ma abtin....sau nu....
|
|
|
eu zilnic arunc hartii ..nenumarate hartii care ar putea fi reciclate, la fel si sticle..
de curand am fost in timisoara unde , in fiecare cartier de blocuri si nu numai , existau cateva tomberoane speciale ptr sticle de plastic si erau pline dar dimineata erau gata sa primeasca altele , adica firmele isi faceau treaba Un barbat fuge dupa o femeie pana cand il prinde ea...
|
|
|
astazi s-a facut curatenie in zona pietei vasile aaron, si foarte interesant, s-au sortat sticlele de plastic in saci menajeri imensi dar cred ca locrul asta l-au facut "oamenii strazii" care mai fac un ban ducand aceste sticle la centrele de colectare. de altfel mai sunt astfel de saci si pe langa alte spatii cu tomberoane din cartier. mai trebuie doar ca atunci cand arunci gunoiul (vb la modul general) sa vi cu aceste sticle in mana. dar e mai simplu sa le indesi in cosurilre de gunoi de pe stalpi...
“Putini sunt cei care stiu, cat de putin ar trebui sa stie, ca sa stie, cat de putin stiu de fapt”
William Shakespeare http://www.flickr.com/photos/34567649@N07/ http://www.patrimoniuromanesc.ro/ "Exista ceva mai greu de suportat decat frigul, foamea si intunericul, e rusinea fata de propria lasitate" Vasile Gogea, 20 decembrie 1989 ![]() |
|
|
Hihi.... asa un program nu costa chiar asa de enorm de sa nu isi permita un oras. si se castiga bani din urma asa unui program de selectionare a gunoiului. din gunoiul biodegradabil se poate face ingrasamant numai bun pentru agricultura, din resturile de plastic se poate folosi (evident) la refacerea obiectelor din plastic. Oricum se tot zice ca plasticul e ca raia, atunci sa se refoloseasca ca sa nu mai fie ca raia, iar hartia.... mai crutam astfel cateva sute de hectare de paduri de la "pedeapsa capitala" si tot asa..... se scot bani frumosi din urma lor.
Numai ui asa... ca parca le e lene la unii sa puna pe picioare asa un proiect. |
|
29 posts
• Page 1 of 2 • 1, 2