avaxboy wrote:domnule Georg, iti spun eu ca acolo e asfalt vopsit. m-am uitat indeaproape. e asfalt vopsit toata ziua.
Atunci e mult mai grav si ingrijorator pentru ceea ce si cum inteleg sa faca ceva
inaptii din Sibiu....
Daca la asa un fleac de executat au falsificat cu
costuri mult mai mari de fapt o treaba, la ce sa ne asteptam cu celelalte lucrari?
Un butoias cu vopsea de aceasta de vreo 60 litri costa in jur de 800-900 EUR...
In fiecare primavara trebuie revopsit...
Cu macadam de zgura cum am explicat mai sus
ar fi fost cu totul alta situatia... se duce tot asfaltul naibii in 2-3 ani,
Pista de Biciclete pe macadam de zgura rezista 20 de ani cel putin....Si atunci nici n-ar mai fi curs trotoarul asa de usor spre afara...l-ar fi tinut fasia de macadam....
Vad in Ulm...trotoarul e ca naiba (portiunea de asfalt) fasia de biciclete (unde este pe macadam!, nu peste tot, din pacate!), deci pista de biciclete pe macadam rezista si este dreapta si plata si neteda...ca noua, dupa ani de zile...Si nu pierde culoare...Numai
liniile albe si
semnele (stampilele) de bicicleta se sterg si trebuiesc reinnoite o data pe an...
Este grav....este de fapt
inselaciune premeditata....
Costurile or fi fost raportate
ca pentru macadam...
Georg Schoenpflug von Gambsenberg, Ulm/Söflingen, Deutschland
PS:
Daca este vopsita, atunci este foarte periculoasa....
Sa explic....Asfaltul devine complet impermeabil si se netezeste prin vopsire...devine lucios....Creste total pericolul de
aquaplaning, deci si la o roua simpla sau ceata devine alunecos ca naiba... Fara sa mai discutam, la ploaie....Dar...in noptile de inghet, chiar uscat...se formeaza o pelicula de condens care ingheata...subtire...dar a naibii de eficienta...Iar la ninsoare si...Da, pentru ca unii ca mine folosesc sub orice vreme bicicleta, fie de placere, fie de nevoie... Si la voi
nevoia se numeste
Tursib....