Page 1 of 1

Spectacol de teatru "Sinucigasul" la Teatrul Gong, 16.04.11

PostPosted: 12.04.2011 12:31
by QFeel
Anunt in atentia tuturor pasionatilor de teatru. Dupa ce am demonstrat bucurestenilor ca si actorii amatori stiu sa se „joace”, venim catre un alt public antrenat si dopat cu arta si cultura.
Luandu-ne inima in dinti pornim catre Sibiu, reprezentand pentru noi o provocare in acesta prima etapa de evolutie actoriceasca.
Suntem cativa „jucausi” a caror munca este valorificata si intrupata in piesa „Sinucigasul”, de Nikolai Erdman.

Va asteptam cu mic, cu mare, cu simtul critic la vedere, dar si cu inimile deschise catre frumos pe data de 16 Martie 2011, ora 19:00 la Teatrul Gong din str. Alexandru Odobescu, nr. 4 - Sibiu, pentru a ne intampina si a ne ajuta sa evoluam pe acest drum sinuos, dar si pentru a va delecta simturile.

Spectacol de teatru "SINUCIGASUL", de Nikolai Erdman
Regia Doina Ionescu
Sambata 16 Aprilie, ora 19:00
Locatie: Teatrul Gong, str. Alexandru Odobescu, nr. 4, Sibiu
Intrare 10 ron
Rezervari la tel: 0269210906

"Sinucigasul" este o piesa ciudat de actuala. "Viata n-are sens" e replica finala a acestei piese geniale, scrisa cu un curaj nebun de un tanar de 28 de ani, al carui talent a fost sugrumat."

Nici o forţă nu rezistă în faţa dorinţei omului de a trăi. Erdman construieşte o poveste în care joaca de-a moartea se transformă încet într-un joc cu moartea.
In esenta, este vorba despre un om simplu, care ajunge un erou, fara ca macar sa urmareasca acest scop – un erou simbolic intr-o societate lipsita de orice valori si principii, in care viata omului devine o simpla marfa de tranzactionat…

Razi si razi si parca ai mai rade, dar nu prea… ramai gandindu-te la actualitatea subiectului, la profunzimea lui…si parca unele framantari te-au chinuit si pe tine in anumite momente, iar unele intrebari iti stau si acum in minte... un ras provocat de situatii extreme, disperate..
”"Prietenii”" binevoitori din jurul lui Semion Semionovici Podsekalnikov, care il indeamna sa se sinucida pentru diverse cauze convenabile domniilor lor, par a ne trimite cu gandul la anumite personaje din viata reala, din jurul nostru…si iar ai ai rade si nu prea…iti amintesti de cate ori ai fost incurajat sa te arunci in dispute care nu iti apartineau, pentru cauze care nu aveau nici o legatura directa cu tine…
Pe scurt. Senia Podsekalnikov, rămas şomer, trăieşte de mai bine de un an din salariul soţiei. Dar nu lipsurile şi amărăciunea sapă încet, încet în el hăuri ce par de neumplut, ci gândurile pe care o lume întreagă le gândeşte în locul lui. În fond, dictatura cea mai cumplită este aceea exercitată de „mase” asupra gândurilor unui om. Care treptat se lasă gândit de gândurile lor, se lasă condus şi manipulat cu o inocenţă, din nou, aproape perversă. Fără să aibă cu adevărat intenţia să se sinucidă, de fapt fără să creadă cu adevărat că are un motiv real de sinucidere, Podsekalnikov se lasă prins într-un vârtej nebunesc care îl duce până… în sicriu, dar nu şi în mormânt. Aşa-zisa lui dorinţă de sinucidere este parazitată de o societate întreagă, în care exponenţi ai diverselor categorii sociale vor să-şi adjudece ca pe un trofeu moartea lui. Iar Podsekalnikov descoperă în ultimul moment că, în fond, nici moartea nu-i mai aparţine. Şi alege viaţa. Se ridică din sicriul în care tocmai îşi ascultase slujba de înmormântare şi îşi înfulecă pofticios coliva. Dar soarta se răzbună. Jocul îşi cere victima." Podsekalnikov are dreptate. Viaţa nu are sens."

Distributia:

Semion Semionovici Podsekalnikov - Valentin Iacob
Maria Lukianovna - Ana Maria Taru
Serafima Ilinicina - Mirela Filip
Alekandr Petrovici Kalabuskin - Silviu Serban
Margarita Ivanovna Peresvetova - Andreea Barac
Aristarh Dominikovici Grand-Scoubique - Andrei Stefan
Egoruska, Parintele Elpidi, Modista, un tanar sudro-mut - Ileana Stefanescu
Pugaciova - negustoreasa; o vecina - Angelica Ioana Jipa
Kleopatra Makimovna; o croitoreasa - Emma Mogda

Durata spectacol: 2h:20min
http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... event_wall

Spectacol organizat de Scoala de Teatru Q-Feel
http://www.cursuri-actorie.ro

Re: Spectacol de teatru "Sinucigasul" la Teatrul Gong, 16.04

PostPosted: 12.04.2011 12:59
by maria125
Suna foarte bine. As propune sa facem o rezervare si sa mergem impreuna. Macar asa avem sansa sa ne cunoastem mai bine.