Page 1 of 1

Problema ciudata Atlas

PostPosted: 18.08.2007 22:58
by iulian_m
Salut!
De vreo 2 saptamani am si eu o problema, destul de ciudata zic eu, privitor la conectarea la reteaua Atlas:
Datele problemei: folosesc un adaptor wireless Linksys, pe PCI. In zona am 2 celule, una cu semnal sub 20% (sau deloc), si una cu semnal de 80%.
Problema: nu prea vrea sa se conecteze la celula care are semnal puternic, adica, dc o gaseste pe aia cu semnal slab se conecteaza la aia, daca nu, nu se conecteaza deloc, sau cateodata se conecteaza dupa vreo juma de ora. Au venit baietii de la Atlas, au schimbat ceva la ea pe stalp, dupa ce au plecat a mers conexiunea, pe seara cand m-am intors acasa nu mai mergea. Am sunat dinnou la ei, si mi-au spus ca trebuie sa "oblig" placa sa se conecteze la celula respectiva(nici ei nu stiau cum, sperau ca se poate face din soft-ul placii). In cele din urma am rezolvat problema intr-un mod mai ciudat: i-am schimbat adresa MAC a placii, adica i-am pus adresa mac egala cu cea a celulei de la care am semnal mai slab... si culmea, a mers vreo saptamana.... pana azi :curses: cand, dinnou aceeasi problema. Ce mai e ciudat: dc duc calculatorul in alta camera, unde am semnal de la alte 3 celule, nu am probleme.

A mai avut cineva problema asta, stiti cum s-ar putea rezolva, stiti cum as putea obliga adaptorul sa se conecteze la o anumita celula (folosind adresa mac)?

Adaptorul in cauza e un Linksys Wireless G v1.4

Multumesc

PostPosted: 19.08.2007 13:52
by hihi
daca nu se conecteaza la celula cu semnal puternic, este posibil sa fie ceva probleme cu celula aceea. cel mai bine ar fi sa suni la cei de la atlas telecom, sa le spui ca habar nu ai de calculatoare si apoi o sa vezi ca se poarta altfel cu tine. eu i-am ruagat pe ei sa-mi rezolve tot, de la softuri pana la "simpla" instalare a echipamentului, si au rezolvat in cel mai scurt timp. problema mea insa este alta:de cateva zile mi se deconecteaza subit ptr cateva secunde, ptr ca mai apoi sa se conecteze din nou. si asta se intampla foarte des. doar ca de data asta, m-au sunat ei si s-au oferit sa ma ajute. clientul pe primul loc :P:P

PostPosted: 12.11.2007 19:54
by Costi_B
Daaaa same shit ... de vreo 3 sapt vorbesc cu unu Ionut de la Atlas Telecom ... ca nu mi se conecteaza la celula cu semnal de 89% ... am adaptorul lor ... si de 3 sapt tot freaca menta da' degeaba ... azi cica a venit cineva sa vada de celula aia ... faza e ca a "rezolvat-o" de tot ... adica nu mai am semnal deloc de la celula aia ... deci ce parere aveti ??? Va dati seama ce "experti" sunt cei de la Atlas Telecom ...
P.S. Mi-a cazut netu de vreo 3 ori pana am scris mesajul asta ... ;)

PostPosted: 12.11.2007 22:54
by hihi
eu am aplicat si ultima varianta: mi-am formatat C-ul...si de vreo 3 saptamani merge bine. il mai apuca in cate o seara nebuniile, dar in rest e chiar ok! sunt curioasa sa vad cat tine.

PostPosted: 13.11.2007 08:38
by avaxboy
am avut si eu problema asta dar doar pt o zi dupa care s-a rezolvat.
am urmarit ce se intampla cu celula de la care aveam semnalul cel mai bun si pe care ma conectez de obicei de acasa (are intre 90 si 98 % puterea semnalului). de obicei ap-ul celulei merge pe canalul 7 dar in ziua respectiva isi schimba canalul de emisie receptie de mai multe ori pe minut :idea2: trecea aleator pe toate canalele de la 1 la 12 si invers.
normal ca adaptorul nici nu avea timp sa se conecteze la ap si deja cadea.
atunci se conecta pe urmatoarul ap disponibil cu un semnal mult mai slab (la mine 70-80% putere). cei de la atlas ar trebui sa verifice imediat in centrala lor din cartierul respectiv ce se intapla cu respectivul ap. sunt abonati care se pot conecta la un singur ap si atunci ce fac? stau fara net zile intregi? nu e normal. eu am noroc ca am tot tipul de la 4 pana la 9 ap-uri la care ma pot conecta.
cred ca cei de la atlas ar trebui sa renunte la a mai face economii in detrimentul calitatii serviciilor si sa monteze ap-uri pentru internet in toate celulele nu numai ici colo cate una. doar de aia e internet wireless ca sa-l poti utiliza oriunde.

PostPosted: 13.11.2007 21:40
by iulian_m
Update: problema inca a ramas un mister si pt mine, si pt cei de la atlas, dar solutia functioneaza(pus adresa mac a placii egala cu adresa mac a celulei cu semnal mai slab)....... nu am mai avut pb cu netu in ultimul timp.

PostPosted: 13.11.2007 23:09
by hihi
dada..........si faza cu update am facut-o. de fapt, nu cred ca mi-a scapat vreo varianta....