Sibiu inca nu are o infrastructura prea puternica in ceea ce priveste internetul, avem patru firme care ficecare dintre ele se adreseaza cate unui segment sau zone.
RDS
RDS-ul are infrastructura cea mai mare in Sibiu in comparatie cu celelalte firme, in general ei au abonatii de la blocuri unde au schimbat cu fibra optica infrastructura. Abonamentul ca pret este convenabil insa lasa de dorit atunci cand vrei sa te abonezi la ei si constati ca au trecut trei luni de zile, ai dat cel putin trei telefoane si ai fost de doua ori la sediul lor si inca nu au instalat internetul. Serviciul telefonic RDS nu este nici pe departe pus la punct si pica de multe ori. Asta si din cauza ca sunt depasiti de nr de abonati la care pot ei sa faca fata. un alt punct minus ar fi viteza pe hub foarte mica.
Asco Net
Abonametul este la fel de avantajos ca si la RDS insa este mai stabila reteaua pentru ca nu este asa de incarcata. Insa zona lor de acoperire este destul de mica Strand si V. Aurie si inca cateva zone mai micutze. Habul merge la o biteza bunicica. Daca nu e in zona Asco Net si vrei sa iti pui abonament trebuie sa mai gasesti inca 5-6 vecini care sa vrea acest lucru si atunci ei te conectezea.
CTR
Abonamentul este putin mai mare fata de celelalte doua firme ofer o viteza mai mica dar o garanteaza, au retea stabila iar habul merge foarte bine, cu o viteza medie de 1-2 MB/s. Reteau este stabila, au un serviciu tehnic prompt. Acelasi lucru ca si la AscoNet daca vrei sa te abonaezi si nu sunt in zona atunci trebuie sa mai gasti pretendenti la un abonament internet. Au in general zonele care sunt ocupate in majoritate de case si V. Aaron. Conectarea o fac in cel mult 10 zile pentru noii abonati.
Astral
Ei au contracte in general cu firmele, foarte putine persoane fizice au abonament la ei, asta si pentru ca este mai costisitor dar in schimb este si mai rapid si f f stabil. Asa ca pt. persoanele fizice nu s-ar preta in schimb pt firme este o solutie buna.
Cam asta e opinea mea despre firmele care ofera serviciul internet in Sibiu, prin cablu. Trebuie sa mentionez ca eu am netul acasa prin CTR si pot sa zic ca sunt multumit, mai ales de hub

.... Iar la munca prin Astral.
Va mai trece timp pana cand se va maturiza acest serviciu in Sibiu...
BAFTA!